Att flytta på äldre dar 4.

Här följer fortsättningen på min temaserie om Att flytta på äldre dar.

Tidigare inlägg

Att flytta på äldre dar 1.
Att flytta på äldre dar 2.
Att flytta på äldre dar 3.


Förrådet tömt och tomt

Idag tömdes förrådet och bråten fraktades vidare till återvinningscentralen. Vi har oroat oss en del del över hur vi skulle få detta gjort i värsta semestertiden.

Firman vi anlitade är vi kunder hos sedan länge. Deras verksamhet är egentligen anläggningsarbeten, trädfällning och sådana större projekt, men har i alla år ställt upp och fraktat jord, byggt ett staket och ett däck åt oss.

Nu var de fullbokade och hade jättemycket att göra. Då ställde frun (50+) i företaget upp och packade och körde iväg allt. Vi betalar naturligtvis för tjänsten, men uppskattar så att de ställde upp för oss nu.

Det var en enorm lättnad att bli av med allt. Eftersom vi skall flytta från ett radhus med trädgårdstäppa till en lägenhet var vi tvungna göra oss av med allt som har med trädgård att göra; spadar, krukor, blompinnar, vattenkannor, slangar, spaljéer, kattstängsel, trädgårdsstolar, presenningar, mm.

Jag vet inte hur det har gått till, men vi (jag) hade samlat på oss fyra! presenningar (typ stora som en fotbollsplan) som naturligtvis åkte ut. Visste ni att presenningar skall återvinnas under kategorin “Möbler”?

Vi passade på att göra oss med allt detta när de flesta grannar var på semester och inte kunde lägga sig i. Nu slipper vi höra kommentar som: ”ska ni verkligen kasta det” och ”varför säljer ni inte på Blocket” mm.


Viktigt med vatten för äldre

Det var himla svettigt ett par dagar när vi höll på och rensade så vi drack givetvis mycket vatten.

Anledningen till att det är så himla viktigt att dricka mycket när det är varmt och man svettas är att kroppen blir sämre på att reglera temperaturen med åldern.

Redan i femtioårsåldern minskar förmågan att känna törst.

Man känner helt enkelt inte hur törstig man är. Det visste jag faktiskt inte. Dessutom lär man svettas mindre när man är gammal, vilket jag dock inte märkt. Kanske är jag inte tillräckligt gammal ännu ☺.

14 juli Frankrikes nationaldag

Nu är det dags att fira lite. Av tradition brukar syrran och jag som båda är ganska frankrikevänliga fira Frankrikes nationaldag och lyxa till det med god mat och lite bubbel.

Denna gång kunde vi även fira att vi blivit av med allt i förrådet. Det känns faktiskt som om halva flytten är klar. Det kommer säkert att bli lite mer Båda våra dammsugare (en på ö.v och en på b.v.) börjar behöver bytas ut, men vi måste ju dem kvar så länge vi bor här.


Turistinvasion på Ekerö

Många stockholmare har sommarställe på Ekerö. Det märks verkligen i vårt lilla centrum nu. Sommargästerna är i majoritet på Ica, Apoteket och Systembolaget. Det är väldigt trevligt i och för sig.

Uppseendeväckande är särskilt karlar i shorts med håriga ben och trendigt skägg som slafsar omkring i sandaler och ser sååå coola ut.

De verkar fjärran från bekymmer med räntehöjningar på bostadslån, skyhöga bränslepriser och inte minst det fruktansvärda kriget i Ukraina. Det verkar inte beröra dem eller också skjuter de bekymren ifrån sig och har semester innan allvaret slår till. Och inget fel i det.


Stort blir mindre

Har skaffat vakuumpåsar av plast som jag skall fylla med täcken, kuddar och liknande i samband med flytten.

Man lägger t ex täckena i påsen och låter dammsugaren suga ut all luft genom en s k universalventil. Påsen minskar då till nästan hälften av sin storlek.

Även jättepraktiskt om man har knappt med utrymme.

Även smala flossade tunna galgar ger mer utrymme i garderoberna.


Nysnaggad häck

Passade på då vädret blivit svalare att klippa syrenhäcken mot grannen. Man vill ju att täppan skall vara välskött och prydlig när man lämnar över till köparen.

Grannen bakom häcken är på semester så jag kunde härja fritt, vilket jag också gjorde.


19 thoughts on “Att flytta på äldre dar 4.

 1. Känner igen det där med “ska ni inte sälja det?” är så trött på det, det är inte lätt att sälja grejer och det finns sällan eller aldrig köpare av vissa saker. Märkte det när vi röjde ur min mammas fd sambos hus förra sommaren. Vacuumpåsar är suveräna.

  1. Bara besväret att lägga ut det på nätet eller dylikt gör att det inte är värt det. Hämtning och betalning mm. Finns många skojare i branschen också tror jag.
   Ja vakuumpåsar ska vi skaffa flera av.

 2. Ja ni har verkligen inga problem med hitta något att göra om dagarna just nu! Tänk att en flytt innebär så mycket jobb! Och tänk sen att det finns människor som flyttar titt som tätt och knappt hinner packa upp innan det är dags igen. Jag har en väninna som flyttade härifrån för ganska många år sedan och nu för ett tag sedan så flyttade hon för femte gången sen dess! Jag blir trött bara jag tänker på det!
  Hoppas du får en fin helg och lite avkoppling mitt i alla bestyr!

 3. Toppen att ni fick hjälp av samma firma som ni anlitat tidigare, det måste kännas tryggt och bra. Fyra presenningar låter lite mycket, haha! Här har jag rotat fram fyra tumstockar, maken köper en ny när han inte hittar, men de är ju lite mindre än presenningar.

  14 juli, en gång i Paris, ett minne för livet. Så otroligt mycket folk, ljud-och ljuskonsert, Jean-Michel Jarre: “…den 14 juli 1979, höll Jarre sin första utomhuskonsert på Place de la Concorde i Paris. Med ett åskådarantal som uppskattats till över en miljon fick han en plats i Guinness rekordbok.” Läser jag nu i Wikipedia. Mycket folk var det, och sen skulle man ner i métron med ett barn i sulky. Du väckte ett minne, tack för det Eva. En god middag önskar jag er!

  1. Blev faktiskt tårögd av att läsa om din upplevelse och minnet med Jarre i Paris och bland sååå många människor. Det ska inte ha varit lätt i metron med barn i sulkyn. Det måste dock ha varit en fantastisk och oförglömlig upplevelse.
   Jag måste googla lite på Jarre och kolla vad han gör nu. Var länge sedan jag hörde något av och om honom.

 4. Jag känner så väl igen mig. Flyttade ju från ett hus med 5 rum och ett stort stall till en 2:a. Vi sålde väldigt många större saker. Hela innehållet av verkstaden, åkgräsklipparen, båtarna o.s.v. Allt annat slängde vi också.
  Vakuumpåsar är toppen! De har jag också här i min lilla lägenhet.
  Låter bra att det går framåt. Nu är bara resten kvar. Ni klarar det! Ha en trevlig kväll!

  1. Den flytten från en femma med stall till en två kan inte ha varit lätt. Jag förstår att ni fick sälja mycket och stora saker.
   Idag tar vi det lite lugnare. Pappersarbete och liknande bara. Vi ligger ganska bra till tidsmässigt, men jag vet av erfarenhet att på slutet blir det alltid stressigt i alla fall.
   Jag älskar vakuumpåsarna. Ska skaffa fler.
   Ha en riktigt trevlig helg!

 5. Så bra att ni blev av med grejerna i förrådet utan tjafs av grannar. Då börjar det kännas lite lugnare.
  Kramar från oss

 6. Så himla skönt att ni blev av med allt “skräp” på en dag. Perfekt service av företaget. Du kan ju till och med fråga F’sons Allservice om de kanske skulle kunna tänka sig att flytta era möbler också. För att inte tala om flyttstädning. Dessutom är det ju rätt vanligt att företag rekommenderar varandras tjänster. Grattis i alla fall till “första etappen”:-)
  Det där med vacuumpåsar är väldigt vanligt i Spanien, där man har noll förrådsutrymme när man äger en lägenhet. Minns att jag/vi inte förstod alls hur de funkade när vi skulle stoppa töcken och kuddar tillbaka.
  Jo då, turisterna har även anlänt till Täby Centrum. Många amerikaner konstigt nog. De tar plats dom också, de skriker och är ungefär klädda lika “sexigt” som besökarna på Ekerö;-)

  1. Tanken har slagit oss att anlita F-sons med flytten. Den firma du rekommenderade heter vad jag förstår numera eller har slagit sig samman med Grabbarna Flytt och vi tänker ta in en offert från dom också.
   Vakuumpåsar är toppen!
   Vad kan fråga sig varför amerikanarna kommer till Täby. Kan det vara er jättetjusiga galleria tro?! Jag har aldrig varit där, men det verkar jättefint det man ser på dina bilder.
   Idag har dom nog fått byta shortsen mot något varmare dock!

 7. Anonym

  Nä sälja på Blocket är helt värdelöst. Struliga köpare eller ingen respons alls. Jag hade gjort som ni. Grattis till tömt förråd, en härlig känsla. Men ville inte köparna ha några trädgårdsgrejer kvar? De har kanske egna.
  Vacuumpåsarna är fantastiska, de har vi alltid använt i stugan för att slippa ”stuglukten” i textilierna efter vintern. Och det sparar massor av plats, absolut.
  Håriga sommargäster av manligt kön i sandaler förekommer här också. Man får vara tacksam att de åtminstone tar på sig en skjorta.
  Det där om törst och värmereglering var intressant. Vi som befinner oss runt 50-strecket får börja vara vaksamma alltså! 🙂
  //Gunilla

 8. Pingback: Att flytta på äldre dar 6. - Seniorvinklat

 9. Pingback: Att flytta på äldre dar 7. - Seniorvinklat

 10. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

 11. Pingback: Det nya livet på äldre dar - Seniorvinklat Det nya livet på äldre dar

 12. Pingback: Att flytta på äldre dar 11. - Seniorvinklat

 13. Pingback: Att flytta på äldre dar 9. - Seniorvinklat

 14. Pingback: Att flytta på äldre dar 5. - Seniorvinklat

Kommentera