Att flytta på äldre dar 11.

Äntligen i mål

Att flytta på äldre dar är inget jag kan rekommendera. Vi är nu i alla fall äntligen installerade i den nya bostaden sedan ett par dagar. Allt har gått bra och vi har nu packat upp 110 flyttlådor! Gissa om vi är möra och trötta. Det värker i ledarna, händerna är såriga och vi har blåmärken på armar och ben. Den nya lägenheten uppväger dock alla vedermödor. Men vi hoppas, syrran och jag, att detta blev den sista flytten! Vi orkar inte en gång till!


Tack för alla “Lycka till

Tack alla bloggvänner för era rara lyckönskningar, goda råd och all uppmuntran. Det har varit en tillgång och värmt i hjärtat när det blev kämpigt och saker krånglade.

Livet utan wifi

Vi blev till exempel utan wifi, internet och TV i två dygn när vi kom hit. Det frestar på! Dessutom är vi abonnenter hos Telia som vanligtvis inte är det lättaste bolag att vara kund hos.

Syrran hade turen att träffa på en jättetrevlig kille hos Telia. Han måste vara den mest tillmötesgående och snällaste människa med ett oändligt tålamod som finns på Telia. Efter många turer och himla dragande med kablar och HDML kontakter och portar lyckades vi med hans hjälp få fart på allt.

Det var inte lätt skall ni veta.

De kvällar vi inte hade TV satt vi och tittade på vår nya underbara utsikt över kanalen och Mälaren med all sjöfågel, vilket faktiskt var väldigt avkopplande och intressant.


Inte rensat tillräckligt

Man glömmer lätt hur otroligt jobbigt det är att flytta. Man tror man är strukturerad och duktig på att planera. Vi hade också gott om tid att sortera, kasta och lämna bort men märker redan att vi måste göra oss av med ännu mer.

Vi har fått möblerna något så när på plats, men när flyttgubbarna gjort sitt och lämnat oss var det fullkomligt kaos.


Det roliga börjar nu

Vi kommer nu att ta det lugnt och verkligen inreda vårt nya hem som vi vill ha det. Trevliga grannar har hälsat oss välkomna och den vackra omgivningen prunkar i grönska. Kan man ha det bättre?


Tidigare inlägg i temat 12345. 6. 78. 9. 10.

Relaterat inlägg

55+boende – bra eller dåligt?

28 thoughts on “Att flytta på äldre dar 11.

 1. Har tänkt på er och nu vet jag att ni är på plats. Ibland träffar man på en vänlig och hjälpsam person och då blir man glad. Fin utsikt som man kan njuta av.
  Kramar från oss

 2. Vad härligt att ni kommit på plats och oj, vad jag känner igen det där med att man trots utrensning ändå har flyttat med för många saker. Och så får man rensa ännu lite mer … Det är inte roligt (för man är ju kräktrött på det), men det behöver göras för att det ska bli trivsamt och man ska kunna ta sig fram i t ex förrådet.

  1. Så sant så. Det är som sagt skönt att vara på plats, men det tar en himla tid att få alla grejer på plats. Nu börjar den stora rensningen för att det skall bli trivsamt också!

 3. Majvor

  Åh, så skönt för er att det ”stora” är avklarat. Har ni hunnit packa upp alla flyttlådor redan? När svärmor flyttade har jag hört, att det knappt gick att ta sig fram för alla flyttlådor. (Jag kunde ej vara behjälplig utan skickade min yngsta dotter istället).
  Jaha, du menar att man bör rensa ännu hårdare. Det skall jag ha i åtanke under hösten när jag ger mig på att se efter vad som följer sig i skåp och lådor!
  Tipsa gärna OM det var något som inte kom med…….
  Nu återstår att boa in sig ordentligt – lycka till med det!

  1. Tack Majvor! Uppriktigt sagt tror jag inte man kan rensa tillräckligt. Nu går vi efter mottot att det som inte används på ett år åker helt sonika ut. Vi ansträngde oss för att tömma alla lådor först innan vi hade plats för allt. Vi ångrar det nu för det blev för rörigt. Bättre att ha tagit en låda i taget.

  1. Då måste en ev flytt för dig gå ganska smidigt!? Det var flyttgubbarna som packade. De packar fullt i lådorna, men blandar väldigt för att de inte ska bli för tunga. Böcker blandas med lätta textilier osv. Genom det blir det väldigt rörigt när man packar upp.

 4. Så härligt att ni kommit på plats nu i alla fall. Hoppas ni kommer att trivas bra där när ni “bott in” er. Det tar ju alltid ett tag men nu kan ni ju ta allt i er egen takt.

 5. Välkommen till ert nya hem! Håller tummarna att din önskan går i uppfyllelse och att det blev er sista flytt. Överlag verkar ni vara riktigt nöjda, och allt verkar ha gått relativt bra. En flytt går aldrig helt smärtfritt. Å man kastar alltid för lite och måste “komplettera” vartefter. Så då kommer ni inte ha tråkigt de närmaste veckorna heller;-)

 6. Välkomna hem! Nu kan ni förhoppningsvis ta det lugnt och packa upp och få i ordning utan tidspress. Förstår att ni är nöjda med nya bostaden och ni ser ut att ha en fantastisk utsikt.
  Ha det fortsatt gott!

 7. Hej Eva! Nu prövar jag att kommentera hos dig igen. Har haft lite problem för det har dykt upp någon “ruta” över kommentarsfältet. Men idag ser det ok ut. Jag har följt er flytt och hejat … fast i tysthet då. Måste säga att jag beundrar er. Och att ni packat upp allt redan, fantastiskt. Och visst bli man glad att träffa en så duktig och servicevillig person som killen från Telia.
  Det låter verkligen som en plats ni kommer att stortrivas på!
  Lycka nu till med det fortsatta flyttbestyret, eller rättare sagt, inflyttningsbestyret!

  1. Tack så mycket för dina vänliga ord Anita. Ja inflyttningsbestyret tar nästan all tid nu. Bloggandet har kommit i otakt men jag hoppas bättra mig. Tråkigt att mitt kommentarsfält krånglat. Hoppas det är en engångsföreteelse.

 8. Så härligt att ni äntligen är på plats. 🙂 Den där förflyttningsfasen är förfärlig. Liksom alla problem som ALLTID uppstår med den digitala uppkopplingen. Heja er som hållit ut och roddat. Nu börjar det härliga, att komma på plats. Låt det ta tid. För oss tog det t ex nästan ett år innan vi började sätta upp tavlor för att verkligen få det rätt, utan att behöva flytta om senare och stå där med en massa hål i väggen…

  1. Ja det är härligt, men jobbigt. Det gäller verkligen att inte förhasta sig med möblering mm. Det är inte det att man ska bo in sig. Det ska bli rätt placering också med allt och så praktiskt som möjligt. Just nu är det skrivaren (dammsamlaren!!!) som är svårplacerad.

 9. Så. Äntligen! Vilket jobb ni har gjort! Nu är det bara resten kvar… Vi lär inte flytta på många år, men jag tror att vi måste låtsas att vi gör det, vi har så många röror som måste röjas upp och fixas. Trist när allt är oi, som man säger i norr, haha, men skönt att det ordnade sig. Vilken underbar utsikt ni har, förstår att lägenheten känns bra. Pusta ut nu och förta er inte. Lite i taget.

  1. Ja det gäller att hålla sig lugn. Man vill så gärna att allt ska bli klart så snart som möjligt. Idag har vi haft en lång diskussion om möbleringen av vardagsrummet. I morgon ska vi möblera om det! Har i alla fall fått till en bloggplats så jag kan återgå till bloggrutinerna som blivit åsidosatta en tid.

 10. Vad härligt att läsa att ni är på plats nu ett stort stort grattis, det ska bli så roligt att läsa och se fortsättningen.. och hoppas att allt går bra.. Kram Nicki..🤗👍♥️

 11. Ja, mycket jobb är det med att flytta och nu är ni i mål- Grattis.
  Och att det också känns bra med flytten är ju också viktigt. Fin utsikt vid vattnet är ju också en god tillgång.
  Nu är ni på plats och kan ta allt i lugn takt.
  Kram

  1. Hej Ditte! Ja det var mycket jobb. Mer än vi kunde tro. Men nu är vi på plats och har börjat boa in oss. Det känns så himla bra.
   Kram

 12. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

Kommentera