På gång just nu – 15 maj 2018

Fräsch och läskande lunchrätt
Mango med räkor ihop med en chilisås är en bra lunchrätt i sommarvärmen. Jag brukar oftast se till att ha räkor i frysen. Det finns så mycket man kan använda dem till för att piffa upp en rätt. Räkmacka, omelett, med avocado mm. Mango är en god och nyttig frukt. Det gäller bara att få dem riktigt mogna. De skall helst förvaras i 12-16 grader.

Såsen blandar man ihop av 1 msk chilisås, ¼ dl gräddfil och lite dragon. Liten sats. Fördubbla den helst.

Tips ! Lägg räkskal i en plastpåse i kylen om det tar tid att bli av med soppåsen för att undvika dålig lukt.

-En annan rätt som passar på sommaren är kalvsylta med rödbetor och en hård macka eller en kokt potatis.

Apoteksvaror
kan man med fördel beställa på nätet har jag upptäckt. På mitt apotek är det alltid lång väntetid och jag råkar då och då utför att varan eller medicinen är slut. Det går snabbt, smidig och fraktfritt att få hem på posten. Även receptbelagda mediciner går att beställa med e-legitimation. Apotea.se

TV
På TV8 kör man en repris av andra säsongen av Grantchester om ni har missat den tidigare. Kl 19.55 på söndagar strax efter Fader Brown som börjar 18.55.

När man ändå är i prästspåret kan man med stor behållning se den danska serien Herrens vägar kl 21 på måndagar – den är sååå bra.

A propos danska serier så börjar Badehotellet kl 21 på TV4 med säsong fem i 6 delar.

Bordsfläkt
är bra att ha i sommar. Det var inte länge sedan vi klagade på den hårda vintern och nu är det värmen som är föremål för klagan!!! Jag har ställt en  bordsfläkt vid min PC plats där jag för övrigt  tillbringar alltför mycket tid. En annan har vi placerat vid TV-fåtöljerna med tanke på sommarens alla sportevenemang.

TV- och PC gympa

Om man bestämmer sig för att i varje reklaminslag resa sig ur fåtöljen och gymnastisera lite kan man undvika att bli alltför stel. Svänga runt med armarna, lyfta benen upp och ner, resa sig upp och ner i stolen utan att ta hjälp av armarna. (Det var Kerstin Dellert som jag hörde tipsa om detta en gång.)

Om man lyckas titta på ett program utan reklaminslag eller sitter vid en PC, platta eller mobil kan man skaffa sig ett kvartsglas (motsvarande timglas) för att bli påmind om tiden och att det är dags för träning.

Sport på TV i sommar
VM i fotboll 14 juni till 15 juli

Cykel
Missa heller inte Tour de France 7 – 29 juli.

Tennis
Wimbledontennisen
spelas den 2 – 15 juli.
Franska öppna går den 21 maj till 10 juni.

Pågående girot
Hör du till de lyckliga som tittade på girot när man tävlade på Sicilien? Bortsett från de sportsliga prestationerna var det en upplevelse att se ett frodigt och otroligt vackert Sicilien i helikopterperspektiv. Har inte varit där, men kunde aldrig tro att ön var så vacker.

Man fick följa färden uppför Etna och se apelsinlundarna där världens godaste apelsiner växer. Blodapelsinerna Tarocco och Moro som finns att köpa en kort tid januari-februari och är så goda. De kalla nätterna i området gör att de blir blodröda.

För er som tittar efter lunnefåglar på  shetlandssidan kan jag meddela att sent på kvällarna – 22.30 kan man nu se några par som vankar fram och tillbaka framför sina hålor till bon. Men det är inte många i år. Undrar vad det beror på?

—————————–
Om någon kan förklara för mig hur man gör för att bli följare på en blogspotblog (när man har wordpress) med automatik skulle jag bli jättetacksam.

45 thoughts on “På gång just nu – 15 maj 2018

 1. Så härliga bilder. Och tack för alla bra tips. De där övningarna ska jag verkligen testa. Man blir alldeles för bekväm av sig när man hamnar framför tv:n eller datorn så det var en jättebra ide.

 2. Låter gott – ska provas vid tillfälle!
  Apotea huserar ju inte alltför långt härifrån, de har byggt en gigantiskt – och då menar jag GIGANTISK – i ett mindre samhälle här. Genererar definitivt många arbetstillfällen. Bra är de också tycker jag, brukar faktiskt handla mina eventuella mediciner där (du vet – Iprenberoende 🙂 ).

  1. Lovvärt när man placerar sig på mindre orter och skapar arbetstillfällen tycker jag. Även jag är ganska Iprenberoende.

   1. Han har startat många verksamheter här den där Per som äger det. Adlibris är hans verk också tror jag, beläget i samma lilla samhället 🙂

 3. Så kan du följa en blogspot. Då kommer den upp i din Läsare.
  Gå in på Läsaren. Klicka på Webbplatser som du följer, klicka på Hantera. Längst upp: “Följ något nytt” skriv in webbadressen. Klart.
  Lycka till 😀

  1. Tusen och åter tusen tack. Ganska enkelt när man vet hur. Förstår inte att jag inte kommit på det. Ber att få önska dig god natt. Här är nästan tropisk värme nu så jag vet inte hur det går med nattsömnen. Än en gång TACK:)

   1. Säger tack till dig med för hade du inte undrat så hade jag ju inte fått veta något…Nu följer jag en del på blogspot ska lägga till fler sen…

   1. Absolut ska lägga till fler.nu såg jag för första gången en blooggspotvän som gjort ett nytt inlägg så då skrev jag hos henne 🙂 så jag är jätteglad för det här… kram ..

 4. Anki

  Visst har vi en härlig tid just nu … och även framför oss 🙂 Tack för alla fina bilder och kanonbra tips!
  Apotea är bra … snabba och billiga 🙂

 5. Jag älskar räkor det är himmelskt gott.. Gjorde nyligen egna räkmackor och ska nog göra det igen snart.. Förnyar recept på internet gör jag ofta det är jättesmidigt när mobilen piper är det bara att hämta.. jag har en bordsfläkt som flyttar med mig runt efter behov i vardagsrummet har jag en stor takfläkt den har fått jobba några kvällar nu 🙂

  Jag vet inte hur man följer en blogg på blogspot jag har haft två stycken där i åratal men slängde båda i juli 2017 när photobucket förstörde alla mina inlägg genom att helt plötsligt förbjuda att man kopierade in sina bilder i sina bloggar.. dom förstörde även min WP men där började jag om helt och hållet..
  Det enda jag kan bidra med i den vägen är att du sätter länkar hos dig på wp till den bloggen på blogspot som du vill följa.. så har jag hos mig..

  1. Räkor är en höjdare i de flesta rätter. Bloggvännen Kristallina berättade hur man gör med blogspbloggar att följa och det var ju busenkelt. Skäms nästan att jag inte kommit på det. Fy vad tråkigt det var med photobucket för dig. Förstår att du har svårt smälta det. Tack i alla fall för hjälpen:)

   1. Natti själv. Om du kan sova i värmen, men ni kanske har just ventilation. Det har inte vi.

 6. Så gott det där såg ut, tack för tips! Och kalvsylta med rödbetor… måste köpa det nästa gång jag är i butiken.

  Badhotellet! Är det dags för ny säsong,? 😃Underbara nyheter, älskar den serien!

 7. paulamerio

  Hej, tack för lätta goda mattips. Kalvsylta handlar jag ofta, den gillas även av hunden! Jag äter den gärna med nlagda rödbetor och en yoghurtsås med pepparrot. Testa! Mango har jag inte riktigt lärt mig gilla.
  Pausgympa är jättebra, jag går ju mina hundpromenader men ändå blir jag otroligt stel både i höft och nacke.,

  1. Tack själv! Skall absolut testa med yoghurtsås. Låter jättegott. Hundpromenader måste vara fin träning för kroppen.

 8. Så fina spaljeer du hittat. Bara synd att de försvinner när växterna tar över ; ).
  Kalvsylta, det var länge se’n ….. mumma.
  Jag är liksom du intresserad av både cykel och fotboll, så det blir mycket TV framöver. Touren ett strå vassare än Girot – där är vi också överens. Apotea – toppen med snabba leverenser. Allt shoppande på nätet bidrar ju tyvärr till att vanliga butiker får allt sämre lönsamhet och tvingas lägga ned. Känner mig lite skyldig till att så sker. Brukar prova kläder och skor i befintliga affärer för att sedan gladeligen beställa via nätet.

  1. Ja det är sorgligt att butiker tvingas lägga ner pga näthandeln. Jag tillhör också de skyldiga:) Klängrosen som ska växa i spaljén har inte börjat växa än. Får väl försöka hålla den tuktad. Apotea var en mycket positiv överraskning. Blir så sur när det vanliga apoteket har slut på medicin. Förstår inte hur sån’t får hända. Än så länge har det inte hänt på Apotea. Visst blir det kul med all sport på TV i sommar:)

 9. Det ser verkligen gott ut, mango o räkor! Idag sa jag inte ha mer mat, men kanske en annan dag gör jag mig en sådan liten go-rätt.

  Du verkar var en TV- o sportintresserad kvinna. TV är det minsta jag nyttjar, däremot är jag en idog P1-lyssnare när jag är hemma.

  1. Det finns så många intressanta radioprogram jag vill lyssna på, men som jag inte tar mig tid till. Tack för påminnelsen. Jag ska försöka ändra mina vanor lite. Sporten på TV ger jag dock inte avkall på. Hoppas du får en skön helg:)

 10. Mango och räkor med sås var ett bra lunchtips. Kalvsylta med rödbetor och potaiatis äter jag ganska ofta.
  Vilken lycka att det kom en ny säsong av Badhotellet. Därmed slutar jag att titta på Herrens vägar, som jag tycker har blivit helt absurd.
  Så fint ni får i er nya lilla trädgård och ni har också så mycket annat vackert att njuta av i den underbara Mälarönaturen.

  1. Ja det är underbart ute nu. Herrens vägar har blivit väldigt speciell, men jag tycker den är bra ändå. Badhotellet är verkligen en höjdare. Den hårda vintern har gått hårt åt våra rosor så vi har måst börja om från början igen. Denna gång har vi skaffat kanadensiska rosor i hopp om att det skall tåla kyla.

 11. Ser härligt ut i den svenska naturen nu, äntligen. Vintern var lång, våren kort och sommaren hoppas vi blir lång och vacker.
  Maten ser verkligen god ut!
  Njut av dagen!

 12. En sån underbar bildserie, Eva! Mycket på gång i naturen nu men lite synd att det går så fort. Just nu vilar jag några dagar som tjuren Ferdinand under träden och njuter av allt som doftar. Någon sorts sommarfeber slog till och tog mina krafter.

  Låter väldigt gott med räkmangokombinationen, ska nog testa den, har både räkor och mango hemma. Kalvsylta däremot är makens favorit och får så förbli.

  Danska serier följer jag gärna och njuter av språket och kynnet.

Kommentera