Att flytta på äldre dar 2.

Sömnproblem

Nu är vi verkligen i gång med förberedelserna för flytten. Hjärnan är verkligen med på noterna och vill tyvärr inte låta oss sova på nätterna. Den fortsätter att planera, packa och flytta….

Syrran påtog sig uppdraget att skaffa något surrogat för sömnmedel. Hon kom hem med tre varianter. Två är inköpta på Apoteket och den tredje Magnesium… kommer från hälsokostbutiken. Vi har i natt testat magnesiumvarianten och har sovit gott båda två för första gången på länge.

Enligt hälsokostmannen intar halva Ekerös befolkning samma medel. Nu tror jag inte det är sömnproblem med flyttbestyr utan snarare frustration över de milslånga trafikköerna som drabbar ekeröborna på grund av bygget med Förbifarten, breddning av broar och asfaltering för att inte tala om alla sprängningar på nätterna.

Problem med sömn kan man givetvis få av alla andra hemskheter som radas på varann runt omkring oss.

Att flytta på äldre dar ger sömnproblem

Kläder på vinden

I vårt nya boende finns inte lika mycket garderobsutrymme som vi är bortskämda med. Skaffade därför klädpåsar från Clas Ohlson för vinterplaggen, för att kunna ha dem i ett vindsförråd.

250 kr Clas Ohlson

Krukväxter i stället för trädgårdsväxter

Hädanefter måste vi inskränka vårt stora intresse för trädgårdsodling i täppan till pyssel med krukväxter inomhus. Därför planterade vi om de krukväxter vi har för att slippa göra detta senare inomhus.

Inför visningen av radhuset skaffade vi en del växter att styla med på mäklarens rekommendation. Hoppas bara de kommer att trivas på nya stället också.

Kanske vi tar med oss några av våra stora utomhuskrukor att ha på balkongen. Lite växtlighet får nog plats och vi slipper få abstinensbesvär efter täppan.

Det finns några att välja bland som synes 😉

Middag efter dagens knog

Till middag bjöds det på hamburgare. Räddaren i nöden när kocken är upptagen av flyttförberedelser.

Syrran har alltid Johan Jureskogs köttrulle i frysen. När den tinat blandar hon färsen med äggula, 1 msk worcestersås, salt och peppar.

Hamburgarna steker hon med en skiva ost (helst cheddar) som får smälta på burgaren. Den serveras sedan med några salladsblad (typ Roman), tomatskiva (typ biff), rödlök (typ lök). Brödskivorna rostas eller steks (typ).

Till detta äter vi en jättegod sås av ¾ dl majonnäs, 2 tsk bostongurka, 1 tsk chilisås och några droppar tabasco på slutet (för 2 pers).

Denna middag smakade bra framför TV:n med Wimbletontennisen i rutan och ett glas kallt rödvin. Så gott och trevligt efter dagens aktiviteter.

Relaterat inlägg
Att flytta på äldre dar 1

24 thoughts on “Att flytta på äldre dar 2.

 1. Att flytta är jättejobbigt, har alltid haft tur med en viss överlappning, så jag har fraktat en liten uppsättning basporslin/kastruller/annan köksutrustning till den nya lägenheten i förväg så att jag slipper stå och gräva i flyttkartongerna för att kunna äta de första dagarna. Din systers hamburgare verkar ju supergoda.

 2. uppsalaewa

  Vi flyttade förra sommaren och hade mycket god tid på oss (som tur var). Trots det var det inte enkelt. Vi trivs inte där vi bor utan ser oss om efter någon annan bostad hela tiden. Hoppas er flytt funkar bra och att ni kommer att trivas.

 3. Till slut kom den eller det rättare sagt – ett glas rödvin. Har förstått att även vin är ett utmärkt sömnmedel – som alternativ alltså. Funkar för mig, fast jag föredrar vitt;-)
  Hamburgaren – MUMS:-)
  Det kommer nog gå bra med er flytt. Gör så lite som möjligt själv. Låt flyttfirman packa och packa upp. Även flyttstädning kan de ta hand om.

 4. Det är ju hemskt mycket att stå i när man ska flytta, men samtidigt lite spännande också. Jag och maken, vi är 70 plus båda två, har ibland haft planer på flytt till Skåne, då maken är därifrån, men vi känner att det skulle nog bli för jobbigt och så trivs vi så bra där vi bor nu.
  Och man kan odla en hel del på en balkong också, så helt utan odling behöver du inte bli 🙂
  Önskar dig/er lycka till med flytten!

  1. Tack så mycket snälla Ulla. Om man trivs bra där man bor är det nog klokt att bo kvar. Man vet vad man har men inte vad man får- heter det ju!
   Du är verkligen beviset för att man kan odla en del på en balkong. Det har uppmuntrat mig att ta med mig lite krukor. Fast naturligtvis blir det i en liten skala.
   Trevlig söndag!

 5. Flytta är oftast både jobbigt och roligt. Du kan odla en del på balkongen och då är det lättare att sköta.
  Kramar från oss

 6. Ja att flytta är jobbigt! Jag har bott i vårt lilla hus i 30 år nu och har inga planer på att flytta. Eftersom vi hyr det så är det så bekvämt. Och en lagom stor trädgård som inte kräver så mycket jobb bortsett från lukning av ogräs (som kan var nog så jobbigt i och för sig).
  Hoppas att allt går bra med er flytt och att ni kommer att trivas på det nya stället.
  Önskar dig en fin ny vecka också!

  1. Tack snälla! Så praktiskt att hyra en villa och ännu bättre med en lagom stor trädgård.
   Ha en bra vecka du med! Semester snart kanske?

   1. Semester har jag inte förren vecka 34 i år. Så några veckor till att kämpa. Men just nu är det ju som bäst med mitt jobb. Och så blir ju inte hösten lika lång med sen semester!

   2. Det låter skönt med sen semester tycker jag. Förstår att du älskar ditt jobb om somrarna.
    Ha det så bra!

 7. Dålig nattsömn gör saken inte bättre. Bra att ni hittade något som fungerar.
  Bra tänkt att ta mig er krukor till balkongen. Det går alldeles utmärkt att odla där. Har t.o.m. ett miniväxthus på balkongen. Ha en fin ny vecka trots flytt och allt vad det innebär.

  1. Allt blir mycket lättare när man sovit bra. Tack för tips om miniväxthus. Åh så roligt. Det måste jag skaffa till nästa säsong.
   Trevlig vecka!

 8. Du är verkligen duktig på att ta tag i problemen. Sömnen är självklart viktig för att man ska orka, hoppas att det funkar med det ni införskaffat. Vemodigt att flytta från trädgården, hoppas att ni får plats med lite odling på er balkong.

  1. Märkligt nog sover vi bättre bara av att veta att vi har dessa medel att ta till!?
   Var sak har sin tid och nu har trädgården haft sin. Visst kommer vi att sakna den, men den uppväger inte bekvämligheten med at bo i en lägenhet.
   Ja lite odling planerar vi på balkongen. Bara lite…

 9. Pingback: Att flytta på äldre dar 6. - Seniorvinklat

 10. Pingback: Att flytta på äldre dar 6. - Seniorvinklat

 11. Pingback: Att flytta på äldre dar 9. - Seniorvinklat

 12. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

 13. Pingback: Det nya livet på äldre dar - Seniorvinklat Det nya livet på äldre dar

 14. Pingback: Att flytta på äldre dar 10. - Seniorvinklat %

 15. Pingback: Att flytta på äldre dar 8. - Seniorvinklat

 16. Pingback: Att flytta på äldre dar 5. - Seniorvinklat

Kommentera