Att flytta på äldre dar 3.

Vilodag?

Idag var vi lite ”möra” i kroppen och skulle ta det lugnt. Eftersom elpriset var lågt passade vi i stället på att tvätta, dammsuga och köra diskmaskin. Man måste ju sköta det dagliga också även om man snart skall flytta.

På det nya stället finns en torktumlare som vi tänker göra oss av med. Jag gillar inte tumlare utan vill låta tvätten hänga. Har världens bästa torkställning som tar minimalt med utrymme.

Nu har vi en toppmatad tvättmaskin som är så smidigt och bekvämt att ha för trötta ryggar och knän. Nu blir det tyvärr till att böja på knäna när man skall lägga in tvätten från sidan. Tack och lov finns det en modern och stor tvättstuga i huset.

Syrran sorterade tyger till gardiner och draperier vi samlat på oss.

Jag har väldigt svårt att förstå mig på ”gardinlösa” människor. Gardiner, textilier gör ett hem trivsamt och ombonat, hindrar insyn och dämpar ljud. Se ett tidigare inlägg.

Några gamla inlägg med inspiration till hemtextilier:

Om gardiner, kuddar, väggskydd vid säng, köksgardiner och stolsitsar, sänggavel eller väggtavla, tygtavlor

Vi bestämde oss för att ta med de flesta tygerna. Det är svårt att se förrän man är på ”plats” vad man har användning av.

Tyger och gardintillbehör

Underhållning?

Eftermiddagen hade vi tänkt titta på finalen i Wimbledontennisen mellan Djokovic och Kyrgios men Kyrgios var så otrevlig att det blev långt ifrån den underhållning vi hade väntat oss.

Synd att Wimbledontennnisen inte också har regler för sådant dåligt uppförande när de har regler för så mycket annat.

Passé vid 80?

Vi tänkte se ”Vår stora kärlek” på SvtPlay som Lotta Olsson i DN skriver om:

Om man tror att människor är passé vid åttio är det här en ögonöppnare

Tv-serien ”Vår stora kärlek” är inne på sin femte säsong, med stjärnor som Nicola Walker och Sarah Lancashire. Men åttio­plussarna Derek Jacobi och Anne Reid är allra bäst.

Vi började för länge sedan titta på första säsongen på denna, men tyckte den var utomordentligt fånig. Nu lär den ha blivit bättre så vi gör ett nytt försök. Om inte annat så för de stora skådespelarna.

Middag ?

Till middag blev det en typisk lunchrätt kalvsylta med rödbetor och kokt potatis.

Relaterade inlägg

Att flytta på äldre dar 1.
Att flytta på äldre dar 2.

24 thoughts on “Att flytta på äldre dar 3.

 1. Majvor

  Jag tillhör också skaran som avstår torktumlare. Nu går det ju dessutom att torka tvätten utomhus. Vilken lycka när man kan premiär-hänga ut tvätten igen efter en lång vinter! Nästan så det bubblar av glädje i hela kroppen – för då är det vår! Konstig känsla.
  Förståndigt att ta med tyger/gardiner till nya boendet. Säkerligen kommer något till användning.
  Avstod tennisen, följde Touren istället..och fotbolls-EM där både Tyskland och Frankrike briljerat. Kan bli svårt för våra duktiga damer.
  /Majvor

  1. Hej Majvor! Håller med om att
   utetorkad tvätt doftar så härligt fräscht också.
   Klokt kolla touren i stället för tennisen. I år tycker jag de lägger in så himla många ointressanta intervjuer dock.
   Jamen visst är fotbollsEM kul. Tjejerna är superduktiga. Tror också Sverige får nog lite svårt.
   Ha det bra!

 2. Jag hade också tagit med mig alla tyger och kollat sedan på plats. Håller med dig om din syn på gardiner.
  Kärlek har verkligen ingenting med åldern att göra. Slår den till, så slår den till. Oavsett ålder. Jag vet, har upplevt det själv.
  Rödbetor! Där sa du något, Ska storhandla imorgon. Då blir det rödbetor för att laga rödbetssallad. Tack för det 😀
  Ha det så bra det bara går!

  1. Det låter underbart med kärleken. Det var dig väl unt efter allt du varit med om.
   Tack för medhåll om gardiner.
   Hoppas du kom ihåg att handla rödbetor. Rödbetssallad är jättegott!
   Må gott du med!

 3. Jag läser att du skall flytta igen! Ja, jag kan förstå att det har blivit jobbigt med trappan och allt som faktiskt måste skötas då man har eget hus. Sådan tur att ni hittat en bra lägenhet. Det blir säkert bra med blommorna där också. Du är ju van sedan tidigare med förodling och balkongskötsel. Lycka till!

  1. Tack Birgitta! Jo lite balkongodling blir det nog. Framför allt blir det bekvämare med det nya boendet. Det är nyrenoverat sedan ett år tillbaka. Här hade vi behövt renovera badrummet på ö.v. och det kändes också väldigt jobbigt.
   Resten av sommaren går åt till att rensa, packa och flytta och det skulle sitta bra med en liten resa. Vi avvaktar dock med det tills senare.
   Ha det så skönt i sommar!

 4. En av många fördelar med att flytta till lägenhet är just att man får en tvättstuga på köpet. Så bekvämt, speciellt under vintern, där det kanske inte är så värst roligt att hänga tvätt på balkongen. Torktumlare och torkskåp finns i alla moderna tvättstugor.
  Gardiner och mattor är nåt vi inte gillar. De är dammsamlare enligt oss. Åsså måste man ju tvätta dom åtminstone två-tre gånger per år. Å att kliva upp på en stege och hänga upp gardinerna – nej, inte i vår ålder.
  Men än en gång – vi är alla olika.

  1. Ha ha alltid lika kul att ventilera åsikter med dig. Vi tvättar inte gardinerna. Vi dammsuger dom!!!
   Men visst ska man undvika stegar i vår ålder. Där är vi ense. 😉
   Ja det kommer att bli betydligt bekvämare att bo i lägenhet!

  2. Vad skönt att allt flyter på som har med flytten och göra och jag håller med när det gäller torktumlare jag avskyr dom min sambo kör frotehandukar och det går väl an men jag använder den aldrig..vi har ingen i lägenheten bara i tvättstugan..och jag skulle också ta med alla tyger gardiner med mera och göra av med det som inte passar sen, håller tummarna att allt går bra.. kram Nicki 🤗

   1. Kul att du inte heller gillar torktumlare. Vi tar absolut med alla tyger och kollar hur de kan passa i den nya lägenheten. Tyger är ju inte så svårt att göra sig av med. Vi har idag skickat iväg en hel del återvinningscentralen och det känns himla skönt.
    Hoppas allt är bra med dig! Kanske semester snart!? Kramar från Eva

 5. Sylta, rödbetor och färskpotatis det åt jag också häromdagen … gott!
  I vårt lilla hus gillade jag gardinfritt, men det gjorde inte Lasse … så det blev en kompromiss med några fönster med och några utan gardiner. Nu har jag stora fönster och då känns det OK med gardiner, speciellt då jag inte har persienner.
  Ha en fin tisdag Eva!

  1. Det var faktiskt en idé jag tar till mig. Man måste ju inte ha gardiner för ALLA fönster. Vi får nu en del småfönster och där kanske det är bäst utan gardiner.
   Persienner är bra att ha, men inte särskilt roliga när de hänger på tre kvart som de ofta gör.
   Ha det så gott!

 6. Åt också sylta rödbetor och färspotatis det är så gott. Idag blir det matjesill och potatis som också är perfekt när det är varmt. Har gardiner numera men hade inga på små fönstren i villan.
  Önskar er en fin dag

  1. Matjesill och färsk potatis är en höjdare också. Nu börjar det bli rejält varmt här.
   Hoppas ni båda har det bra du och Minton!
   Kramar Eva

 7. Torktumlaren blev en välsignelse när vi skaffade en tvättpelare då för länge sen när barnen var små, den yngsta baby. Den hamnade i sovrummet eftersom det var uthyrningsdelen med ett pentryskåp med dörrar som den kunde placeras i. Blöjsnibbarna blev mjuka och lena mot en babyhud. Jag gillar den än, det går fort och mycket slätas ut och slipper strykas. Och onda armar behöver inte hänga, annat än lakan och dyl. Om gardiner tror jag att jag har skrivit förr: vissa fönster utan, andra med, speciellt i sovrummet så att det känns ombonat och blir mörkt. Ni har mycket att stå i med, men ni är så metodiska så det går nog väldigt bra

  1. Ja vi försöker vara metodiska. Det måste vi för att klara av det. Idag gör vi bara lite småsaker inne, men som ändå har med flytten att göra. Sortera papper mm.
   Torktumlare har givetvis också sina fördelar. Jag hänger tvätten slät, men det gäller att ha en fiffig torkställning. Det har jag. Den är tillverkad i Frankrike!!!

 8. Håller med om det där med gardiner! Jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan dem! Speciellt inte med tanke på hur stora fönster vi har. Det blir så opersonligt utan gardiner och känns inte riktigt som ett hem. Däremot har jag bara kappor nuförtiden och alla invecklade kreationer med bågar och sidogardiner orkar jag inte med längre. Jag vill ha det snabbt och enkelt när jag byter gardiner, annars är risken stor att de blir hängande i evigheter innan jag byter.
  Torktumlare har jag också men använder den bara i nödfall. Tyvärr får jag torka det mesta av tvätten inomhus eftersom sonen som bor hemma är extremt pollenallergisk och skulle mer eller mindre kvävas om sängkläder och handdukar mm skulle hänga ute under sommaren.
  Ha en jättefin kväll och helg!

  1. Låter jobbigt med sonens allergi. Jag är också pollenallergiker, men inte värre än att jag kan hantera det med mediciner och att undvik vissa saker. Gräspollen är värst.
   Syrran är fena på att sy gardiner och hon ser verkligen fram emot att fixa gardinuppsättningar i vår nya lägenhet.
   Håller med om att helt utan gardiner blir det ganska opersonligt. Kappor duger fint tycker jag också.
   Hoppas du får en fin helg. Här är det ganska kyligt nu, men jag tycker det är skönt.

 9. Pingback: Att flytta på äldre dar 7. - Seniorvinklat

 10. Pingback: Att flytta på äldre dar 6. - Seniorvinklat

 11. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

 12. Pingback: Det nya livet på äldre dar - Seniorvinklat Det nya livet på äldre dar

 13. Pingback: Att flytta på äldre dar 10. - Seniorvinklat %

 14. Pingback: Att flytta på äldre dar 5. - Seniorvinklat

Kommentera