Kafégardiner och matchande stolsitsar förnyar köket

Nya gardiner piffar alltid upp. Här är våra nya köksgardiner. Ett kraftigt bomullstyg som även passade att klä om köksstolarna med.

Gardinerna har hällor av tyg  i stället för metallringar. De går att dra isär både upptill och nertill. Kan alltså anpassas efter hur man vill ha det. Ibland isärdragna på dagarna eller ihopdragna på kvällarna i elbelysning.

005a

002 (2)a

Köksstolarna fick sig också en uppgradering av samma tyg.

004a
Täckvadd placerades uppe på den tidigare stolklädseln
001a
Tyget sträcktes ut ovanpå vadden tätt med speciella “spiknålar”
004 (2)a
Tyget klamrades sedan fast tätt

Voilá – stolarna blev nästan som nya!

011aa


 

 

 

29 thoughts on “Kafégardiner och matchande stolsitsar förnyar köket

 1. Det är trevligt att piffa upp sitt hem med textilier. Eftersom vi inte har insyn från grannar så behöver vi inte just några gardiner men textilier vill man inte vara utan.
  Det blev fräscht och fint med fikontema i ert kök.

  1. Gardinuppsättningen är praktisk när man har insyn. Man behöver inte stänga in sig helt utan kan öppna lite när man vill. Lite kul med fikonen.

 2. Hur snyggt som helst ju! Antar att du även sytt gardinerna själv. Å att du också var tapetserare hade jag ingen aning om. Du är ju hur duktig som helst. Eloge!

 3. Så himla snyggt! Du är verkligen händig. Jag såg faktiskt fikonträd på Bornholm, visste inte att de växte så långt upp.

  1. Det är inte så svårt. Tycker det är roligt att sy. På Bornholm fins en hel del exotiska växter. Har du varit där nyligen? Jag var där en del för många år sedan.

   1. Det var till Bornholm jag for i senaste inlägget, först ner till bror i Skåne och sen vidare med färjan. En ny ö för mig.

 4. franskafikon

  Det är roligt att få litet nytt hemma och väldigt tillfredsställande att ha gjort det själv. Jag gillar såklart motivet – fikon passar alltid!

 5. Ja, tänk så mycket det kan göra med nya gardiner i ett rum! Jättefint mönster och praktiskt med hällor, även om det innebär med jobb! Ja, det blev jättefint! 🙂
  Kram Gunilla

 6. Marie

  supersnyggt, älskar tyget och tycker oxå att det är värt all tid att göra något som tar lite längre tid än något enklare 🙂

 7. Pingback: Att flytta på äldre dar 3. - Seniorvinklat

Kommentera