Att flytta på äldre dar 10.

Om ni trodde att del 10 skulle bli den sista i serien Att flytta på äldre dar trodde ni fel. Flytten blev en långdragen process, men nu återstår mindre än en vecka och vi börjar se ljuset i tunneln.

Det är lite jobbigt nu. Vi befinner oss i ett mellanläge där man inte kan packa resten förrän alldeles på slutet. Samtdigt är det påfallande rörigt och otrevligt i hela huset.

Nye ägaren

Igår besökte den nye ägaren vårt radhus. Det kändes väldigt bra att gå igenom några praktiska detaljer och vad han vill ta över efter oss. Det innebär att våra vackra sovrumsgardiner som syrran sytt blir kvar. Dessutom lämnar vi några hyllor och en snygg spegel, som skulle göra skada på väggen om vi tog ner den.


Trevligt radhus men....

Det kändes också väldigt bra att just denne man tar över vårt fina radhus där vi trivts så bra. Mindre trevligt har det varit med styrelsen som har haft en mycket speciell attityd och inställning till föreningens medlemmar.

Ja som jag nämnt tidigare finns det annat bakomliggande strul. Hoppas bara alla är belåtna nu!?


Överflöd av dammsugare

Dammsugaren och micron ville köparen inte ha. Ägarna till vår nya bostad lämnade kvar sin ganska nyinköpta dammsugare till oss (så generöst). Detta innebär att vi i skrivandes stund äger fyra dammsugare (en VIT ny, två gamla men funktionsdugliga och en något begagnad).


Dammiga böcker

Vi har beställt packhjälp av flyttfirman så de skall bl a packa våra böcker. Eftersom det inte är särskilt smart att packa ner och upp dammiga böcker kom i alla fall en av dammsugarna till användning omedelbart.


Frustrerande med all byråkrati

Det jobbigaste hittills har inte varit planeringen med flytten eller gallringen mm. Det absolut värsta har varit allt krångel med myndigheter, felaktiga uppgifter och avsaknad av flexibilitet samt inte minst alla papper som vi måst underteckna. Till slut brydde man sig inte om vad det var man skrev under.

Så befinner vi oss också i ett samhälle som börjar krackelera allt mer. Jag är för gammal och erfaren för att tro att det blir bättre efter valet.

Tidigare inlägg i temat 12345. 6. 78. 9.

Relaterat inlägg

55+boende – bra eller dåligt?

11 thoughts on “Att flytta på äldre dar 10.

 1. Jag minns det så bra hur jobbigt en flytt är när jag läser dina inlägg. Vi kunde lämna väldigt mycket i huset för att köparen inte hade någonting alls.
  Nu är bara resten och en vecka kvar, Ni klarar det! 💪

 2. Att bo i den röran kan inte vara roligt, men åt andra sidan är det ju bara en vecka kvar av eländet.
  Skoj att du är nöjd med den nya ägaren och att han vill ta över saker som ni lämnar. Lika trevligt att ni också få “ärva” saker i den nya lägenheten.
  Allt ordnar sig brukar jag ha som motto. Men vägen till det gjort det kan ofta vara aningen krångligt…
  Lycka till nu denna sista vecka!

 3. Håll ut! Snart är det klart. Ta en dag i taget. Och förlåt, men jag kunde inte låta bli att skratta åt dammsugarsituationen…. Hahaha! 😀

 4. Snart är ni i mål, det värsta är över, uppackningen i lägenheten blir nog roligare, tror jag. Fyra dammsugare låter lite mycket. Det måste kännas bra att lämna över till en trevlig person, er täppa kommer i goda händer. Gott flyt och god flytt!

 5. Fyra dammsugare? Det slås nog bara av en bekant som just nu äger tre fritidshus, ett är hans eget, resten har kommit genom arv, så han klurar just nu på vilket fritidshus han ska behålla. Jag köpte en ny dammsugare på nätet i veckan och sonen hämtade den på ICA som är postombud.

 6. Pingback: Livet på äldre dar i den nya bostaden del 1 - Seniorvinklat

 7. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

Kommentera