Att flytta på äldre dar 8.

Att flytta på äldre dar är en utmaning syrran och jag tog oss an. Det har gått relativt bra hittills. Även när man yngre kan en flytt vara ganska jobbig. Det är visserligen fortfarande väldigt kul och spännande, men visst börjar vi känna av en viss trötthet i kropp och sinne.

Oförutsedda händelser

Efter att syrran snubblat på en flyttkartong och skadat foten, bränt hål på handen av ångan när hon hällde av potatisvattnet och jag bitit av en tandkrona och drabbats av ischias (falsk) har vi nu hämtat oss och knegar vidare med flyttförberedelserna.

Madrasstvätt

Igår tvättade jag bäddmadrasserna i tvättstugan. Jodå det finns tvättstuga i nya bostaden också men jag vill ha förberett så mycket som möjligt. Det tillkommer alltid saker man inte tänkt på som man måste åtgärda när man flyttat.

Madrasserna blev för övrigt jättefräscha. De torkade snabbare än jag kunde tro i torktumlaren, men hängde för säkerhets skull in dem i torkskåpet en stund. Som alltid den här årstiden är det fuktigt i luften – trots värmen, som gör att frotté o d tar längre tid att torka.


Flyttfirma och flyttdag

Vi har nu bokat flyttfirma och bestämt dag för flytten vilket känns mycket tillfredsställande. Nu har man ett datum att hålla sig till när det gäller adressändring och ändring av abonnemang.

Trots alla goda rekommendationer bokade vi flytten hos ett bolag vi anlitat tidigare. Det kändes tryggast så även om det inte det billigaste. Det bluffas så mycket -särskilt mot äldre- att vi inte vill riskera att bli uppkörda.

Nu kommer det en spanare från flyttfirman om en vecka och kollar hur mycket möbler vi har och hur många kartonger som behövs.

Flyttgubbarna kommer och packar ena dagen och flyttlasset går nästa. Vi kommer att ha tillträdet en vecka innan och har alltså gott om tid att starta upp lägenheten. Den har stått obebodd i över ett år!


Doft

Både syrran och jag är väldigt känsliga för dofter. Vi har därför inköpt en exklusiv dofta-gott-spray som vi tänker använda för att sätta vår prägel i den nya lägenheten. Läs mer om dofter och parfymer här.


Mattor på tvätt

Fyra stora mattor skickar vi idag för tvätt och lite lagning i varpen. De får sedan stå hoprullade tills vi packar upp dem rena och fina i nya lägenheten.


Skötsel av trädgårdstäppan

Vi vattnar regelbundet, rensar ogräs och sköter om vår lilla trädgårdstäppa. Vi vill ju lämna radhuset och täppan i vårdat skick till köparen. Lite känslosamt kommer det nog att bli att lämna detta.


Skrivbord på väggen

Vi behöver en plats där vi kan SITTA och föna håret. Vi kommer inte ha plats för fler bord utan hoppas detta kan bli en lösning. Visst verkar det väl bra!? När man är klar fäller man upp skivan och döljer innehållet: fönen, hårborstar och kammar mm.

En spegel kan stå lutad (eller så limmar vi fast den) i väggsidan. Skrivbordet fästs med stadiga öglor på baksidan

Mått: H 43 B 58,2 D 12,8 cm. Material: Gummiträ och björkplywood. Cirkus 1.200 kr.


Tidigare inlägg i temat 12345. 6. 7.

Relaterat inlägg

55+boende – bra eller dåligt?

28 thoughts on “Att flytta på äldre dar 8.

 1. Vad skönt att det snart är dags för flytt så att ni kan börja ert “nya” liv snart! Ska bli spännande att se hur det går när det är dags! Önskar er lycka till!

 2. Ett sådant litet vägghängt skrivbord har jag aldrig sett. Så smart att använda det för bland annat hårvård. Det finns ju speglar med “häftmassa” på baksidan.
  Ni verkar ha allt under kontroll, vilket känns tryggt.

  1. Tack för tips om speglar med häftmassa! Ja det är hyggligt under kontroll, men börjar bli jobbigt! Man vill bara iväg.

 3. Skönt att det rullar på, jag har flyttat många gånger i mitt liv och alltid sagt att nästa gång blir det till ålderdomshemmet, men så har det ännu inte blivit.

  1. Så är nog fallet här också. Om det nu kommer att finnas några hem för oss äldre??? Här på Ekerö är man mycket återhållsam med äldreboenden. Här satsar man mest på förskolor…

 4. Majvor

  Så spännande – det kommer garanterat att bli bra. Man borde nog flytta oftare alternativt ”döstäda” mer frekvent – för jösses vad man samlar på sig. Det börjar bli dags att rensa i skåp och lådor igen. Passar bra när det blir mörkare och kallare igen.
  Önskar er en bra flytt och att ni kommer att trivas i ert nya hem.
  //majvor

  1. Det är definitivt inte rätt tid att rensa när det är värmeböljor. Men det är något jag verkligen kan rekommendera – att rensa alltså.
   Tror också det kommer att bli bra, men just känns vägen dit lång…

 5. Förstår allt mycket väl. Har också flyttat en hel del, sålt hus, köpt hus o.s.v. Det är alltid jobbigt. Både fysiskt och psykiskt. Din serie har fått mig också att tänka på rensning av skåp, lådor och källaren.
  Lycka till med resten och ni får ta hand om er.

 6. Skönt att höra att ni repat er och skönt att flytten är bokad och klar..en flytt är otroligt jobbig så ni har en hel del jobb framför er..men du planerar otroligt bra tycker jag.. Jag var på Ekerö i helgen vid något färgeläge som hette jungfrusund eller något liknande sen var jag på Svartsjö slott.. kommer ha det i bloggen så småningom.. kram Nicki 🤗

  1. Svartsjö slott är jättefint och omgivningarna. Ser fram emot bilder därifrån. Jungfrusunds marina tycker jag så där om. Inget för min åldersgrupp direkt. Jag har dock min underbara frisör där. Fiskaffären är enastående. Kul och se vad du fotade där. Kramar Eva

   1. Ja jag sätter lite av det i bloggen sen just nu står dom på tur mycket annat som ligger före.. hoppas det går bra för er med flytten.. Kram 👍

   2. Aha så du läger det på hög. Så himla innovativt. Jag kan inte hålla mig utan måste publicera så fort jag har något nytt.😉

 7. Det är bara ett år sedan min flytt, så jag förstår både känslan att lämna och tankarna inför det nya. Smart skrivbord!
  Skönt att ha ett datum bokat och skönt att veta att flyttfirman är OK!
  Ha en fin helg!

 8. Jag har flyttat några gånger under mina år. Efter varje gång har jag sagt eller ropat “ALDRIG MER”.
  Nu bor vi sedan några år i ett område och en lägenhet vi trivs förträffligt i, så åter… “ALDRIG MER”

 9. Ja, en flytt innebär mycket mer än man tror och ofta kommer något oförutsett emellan. Hoppas din syster är okej nu.
  Bra att flyttdagen är bestämt och flyttfirma beställd.
  Lycka till!

 10. Svårt att kommentera igen på vissa bloggar. Testar innan jag fortsätter. Jag ombeds logga in hela tiden, men kan inte trycka på Wp symbolen, eftersom uppmaningen att logga in lägger sig som en svart ruta på just den symbolen. Bläh!

 11. Ok, det funkade när jag hade fyllt i alla uppgifter. Så skönt att ni kurerat er från diverse åkommor och olyckor. Nu börjar väl flytten närma sig. Det lilla skrivbordet är ju ett smart fynd för det behov du beskriver. Jag kan tro att de som flyttar in i ert hus kommer att bli glada över de fina och välskötta odlingarna!

  1. Tack snälla. Ja vi hoppas odlingarna håller sig fräscha. Vi vattnar allt vi kan, men det hinner torka innan det når jorden nästan.
   Ja det lilla skrivbordet verkar praktiskt. Det var rejält tillverkat och bordsskivan tål en hel del.
   Det är ännu några veckor kvar till flytten. Väldig tur att vi har så god tid på oss när vi blivit utsatta för ännu en värmebölja.

 12. Pingback: Livet på äldre dar i den nya bostaden del 1 - Seniorvinklat

 13. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

Kommentera