Att flytta på äldre dar 7.

Fokus på lite annat än ”flytten”

När vi inte bara har fokus på vår stundande flytt försöker vi ägna oss åt andra aktiviteter särskilt här på Ekerö.

Titta bara så mycket som finns att uppleva här.


Riksdagsvalet efter flytten

Vi hinner i alla fall flytta innan valet, men eftersom vi flyttar inom samma kommun blir det ingen skillnad när det gäller kommunvalet.

Det gäller ju inte bara riksdagsvalet utan även kommun- och regionvalet. Man bör tänka efter noga för man måste inte rösta på samma parti i alla tre valen, vilket många gör av ren slentrian.

Äldreomsorg, socialtjänst, förskola och skola är en kommunal angelägenhet.

Regionerna (fd landstingen) ansvarar exempelvis för hälso- och sjukvården, kultur, kollektivtrafik och att stärka regionernas tillväxt och utveckling.


Snart dags för fågelflytt

Man märker att mörkret lägger sig tidigare om kvällarna nu och på morgnarna ligger daggen och glänser i gräset. Med lite vemod konstaterar man att snart börjar flyttfåglarna ge sig av. Några har redan börjat resan söderöver.

På Artportalen ser jag att ett gäng tofsvipor tydligen börjar samla sig för avfärd.

Blev lite påverkad och etiketterade en flyttkartong “höst”. Ja ni vet handskar, varmare strumpor och sjalar och sån’t som hör hösten till.


Inköp till nya lägenheten

Vi fyndade nya överkast med matchande kuddar på rean väldigt billigt.


Nytt strykbrädsöverdrag

Jag är ju tvättmadam i hushållet och har länge behövt ett fräschare strykbrädsöverdrag än det befintliga. (Jag tillhör den utdöende gruppen som fortfarande stryker kläder mm. 😏)

Har nu skaffat ett nytt och fräscht överdrag, vilket inte var helt lätt. Marknaden på strykbrädor och överdrag är enorm.

By Holger.Ellgaard – Own work, CC BY-SA 3.0,
Skönt när saker och ting i det här fallet ett strykjärn från 1812 utvecklat sig.

Nya dricksglas

Vår uppsättning av dricksglas har minimerats på sistone. Vi letade länge efter nya och snygga glas i stan. Dricksglas är ju en sak man inte kan köpa på webben. Man måste hålla ett glas i handen och känna att det är rätt kvalitet, tyngd och utförande.

Till slut hittade vi Ittala-glas vi blev nöjda med. Vi köpte både dricks- och vinglas i samma serie.

Dricksglas

Tidigare inlägg i temat 1234. 5. 6.

Relaterat inlägg

55+boende – bra eller dåligt?

21 thoughts on “Att flytta på äldre dar 7.

 1. Så snygga överkast! Men kära nån, vad gör ni med era glas så att de går åt så väldigt? Nåja, det är alltid trevligt med litet nytt i köket.. Vissa saker blir ju väldigt repiga. Har jag inte sagt det tidigare, så säger jag det nu: Lycka till med flytten! Oj, vad jag längtar ut till Ekerö, då jag ser bilderna du visar.

  1. Hej Birgitta! Vi undrar också vad som händer med glasen. Tror det är åldern som tar sin rätt även på dem!
   Ja det är fint här på ön. Det byggs väldigt mycket, men nu kanske man pga av “tiderna” tvingas lugna sig lite. Än så länge finns idyllen kvar i alla fall där du hade sommarställe.

 2. Vilken bra påminnelse om de olika ansvarsområden när det gäller kommun och regionvalet!
  Jag stryker också fortfarande en hel del och är glad att jag inte behöver använda strykjärnet från 1812 😆Jättefina överkast. De gillar jag också.
  Ha en bra start på den nya veckan!

 3. Anonym

  Jag saknar redan tofsviporna. Men de kommer ju tillbaka igen.
  Apropå strykbrädor har jag fortfarande kvar samma bräda, med samma överdrag, som när jag flyttade hemifrån 1993…. Och faktiskt samma strykjärn…! Allt funkar fortfarande fint. Mest i brist på frekvent användning, gissar jag. Jag tror inte vi tillhör samma kategori vad gäller strykning, Eva. 😀
  Skönt att inte all er tid förknippas med flytten. Då lessnar man lätt.
  /Gunilla

  1. Om du fortsätter vara väldigt restriktiv med strykning kan du säkert fortsätta länge till med samma strykjärn och överdrag ☺
   Jo jag tycker det börjar ta himla lång tid innan vi flyttar. Mentalt har jag liksom redan flyttat.

 4. Anonym

  Strykning är inte min starka sida längre. Jag strök mycket mer förr. Nu blir det bara det nödvändigaste som stryks.
  Att det blivit mörkare både morgon och kväll har man verkligen märkt. Speciellt på morgonen för min del som börjar jobba 02:50. Det var nästan helt ljust vid den tiden för bara en månad sen. Nu är det mörkt halva min runda. Det känns vemodigt. Jag vill ha kvar ljuset! Och fåglarna!
  Önskar dig en jättefin vecka!

 5. Trevligt med lite nytt när man flyttar. Strykbrädesöverdrag står på min lista, när tvättstugan är renoverad. (Inte ens på gång än). Jag stryker och undrar varje gång jag stryker en t-tröja hur det kan vara tillåtet att sälja tröjor med kanter som vrider sig! Man borde gå tillbaka med dem, men…

  Det verkar finnas mycket fint på Ekerö, förstår att ni trivs där.

  Glas ja. Mina älsklingsvinglas, Illusion, hittade jag på Tradera när de gamla gått sönder och drev upp priset, jag skulle bara ha dem. Jag tycker inte om modet med jätteglas. Sen tycker jag att det nästan är ett krav att vardagsdrickglas kan staplas, det är lättare att duka då. Men era är snygga.

  1. Kan tänka mig att du också stryker. Det blev jättefint med ett nytt överdrag och strykningen går som en dans!
   Kollade dina vinglas och de verkligen snygga. Jag gillar inte heller de där överdrivet stora kuporna. Det är lätt hänt att man stjälper dem.

   1. Nu visar inte klockan på bloggen svarskommentarer på andra bloggar. Jag blir så irriterad. Jag vet inte vad Wp håller på med hela tiden som gör att det haltar här och där.

 6. Ja nu börjar hösten närma sej för det är mörkare både morgon och kväll. Jag stryker det mesta och tycker det är trevligare med strukna kläder. Igår slutade min tv fungera så nu har jag beställt en ny för jag vill inte vara utan trots att jag sällan tittar.
  Kramar från oss

  1. Tråkigt med TV:n, men så bra att du redan beställt en ny. Jag tittar också mindre på TV nu än tidigare. Det är sporten som jag vill se, men för övrigt är utbudet inte mycket att stå efter. Nu blir det säkert mycket valpropaganda ett tag framöver också.
   Trevlig helg och kramar till er!

 7. Jag tycker det är så svårt att veta vad jag ska rösta på. Tycker partierna fokuserar alldeles för mycket på pajkastning och fokus på ligger på vad de andra gör fel, inte hur man vill göra saker och ting bättre.

  1. Hej! Håller med dig helt och hållet. Man önskar att några som kan se till helheten och ha lite större visioner än att bara klaga på varann. Det blir mycket svårt att rösta denna gång.

 8. Ekerö är toppen tycker jag och det finns verkligen mycket att se och göra där..kul att ni fyndar och hittar lite nytt till lägenheten..och valet för första gången vet jag inte ännu vilka jag vill rösta på får verkligen fundera lite där..ha en fin helg nu kram Nicki 🤗

  1. Ja det är fint här nu särskilt på sommaren. Just nu förmörkas himlen av regnmolm. Innehåller säkert åska för det är väldigt tryckande luft.
   Håller med! Det är ingen självklarhet vilket parti man kommer att rösta på. Egentligen är det inte något som passar mig riktigt bra. Men jag tror det blir ett spännande val!
   Ha en riktigt trevlig och sön sensommarhelg. Kramar Eva

 9. Pingback: Att flytta på äldre dar 12. - Seniorvinklat

Kommentera