Höstdekorera med blommor och blader

Höstdekorera med blommor och blader. När stormen viner runt knuten, regnet öser ner och mörkret faller tidigt kan det vara mysigt att ha dekorerat hemma med lite höstarrangemang. Nu på hösten finns det mycket att hämta i naturen bland utblommade och torkade växter. Det är bara att låta fantasin flöda.


Torkade lönnlöv i en glasburk med några vissnade och torkade gula rosor kan bli fint att höstdekorera med.


Några löv som fått stå i glycerollösning ett par dagar håller sig länge och lyser upp är också en vacker höstdekoration.


Ett par torkade kvistar fyller sin plats i bokhyllan.


En liten gren av torkad klätterhortensia tillsammans med några bägarrrankor passar också in.


Höstglöd över nejden.


Eucalyptus i badrummet för väldoftens skull och för att det lindrar täppta näsor. De står sig länge i vas och är lätta att torka. Köp hem några kvistar.


Azaleornas tid kommer nu

Relaterade länkar:


10 thoughts on “Höstdekorera med blommor och blader

  1. Tack Kristallina! Hoppas bara att det inte regnat så mycket att växterna är blöta. Ha en trevlig promenad med vovven. Så här dags har ni förstås redan gått en runda!?
   Trevlig söndag!

 1. Varje höst tänker jag att jag ska behandla löv med glycerol, men det blir inte av, det är väl höstplikterna som kommer i vägen. Men jag och vinterflickan plockade kastanjer förra helgen, borrade hål i dem och trädde dem på ståltråd. Hon gjorde två kransar att ha på huvudet och jag gjorde en liten dörrkrans.

  Tack för tipset om eukalyptus! Fina bilder i inlägget, den med den orangea blomningen är jätteläcker! Men jag undrar: är inte en av kvistarna i vasen på en av bilderna hortensia av något slag, inte vildvin?

  1. Ingenting undgår din blick. Naturligtvis är det klätterhortensia och ingenting annat. Jag ändrar genast.
   Det låter fint med kastanjerna. Skickligt borrat så att de inte knäcktes.

   1. Första gången någonsin som jag använde en borrmaskin. Det gick väldigt lätt att borra i kastanjerna och många var det men det var ett roligt jobb. Ekollonen gav jag upp de spricker lätt såg jag.

 2. Eucalyptus i badrummet var ett bra tips! Jag brukar ibland hänga lite lavendel där, men eucalyptus har jag aldrig provat. Det doftar ju också gott. Det får jag nog testa.

  1. Många fina tips som vanligt. Tyvärr har vi haft regn och dis ett tag men förhoppningsvis blir det torrt. Då skall jag leta torra kvistar till dekoration.
   Kramar från oss

 3. Ja det finns många fina kvistar att ta in nu. Att sätta löv i glycerollösning har jag aldrig testat. Verkar spännande. Eucalyptus i badrummet, vilket bra tips. Och visst är det vackert när azaleorna kommer.

Kommentera