På gång – 13 augusti 2023

På gång – 13 augusti 2023 är fortfarande sommaren även om den kommit av sig. Annat som är aktuellt är mörkret som infinner sig allt tidigare på kvällarna. Det är dags att se över belysningen hemma, kanske förbereda för arrangemang med vackra höstlöv, pressa några fina sommarblommor eller varför inte röra ihop en god sås till en hamburgare och inte minst ladda för fotbollen både på tisdag och för alla Premier Leaguematcher nu när säsongen är i gång igen.

Konservera vackra kvistar, löv mm

Inte ännu men snart kan man börja plocka snygga kvistar med löv mm och konservera för att ha som dekoration. Se till att ha en flaska Glycerol hemma. Finns bl a på Apoteket.

Se länkarna nedan hur man kan göra.


Blompress som tavla

Har man en sådan här fin växtpress kan man behålla några sommarblommor att njuta av – om inte alla vackra växter slagits ned av allt regn.

Blompress Ängsfälla Fönster finns på Designtorget

En hamburgare till middag blir det väl kanske då och då. Här finns några läckra dressingar som kockarna på Professional secrets föreslår.

Barnsligt god hamburgerdressing, Vuxen hamburgerdressing, Fräsch hamburgerdressing, Hamburgerdressing med avokado, Chipotlemajonnäs, PS egna proffsdressing, Nobisdressing och Het salsadressing för hamburgare.

Ni hittar alla nio recept på Professional Secrets.


Abborre och kantareller

Här vankas det stekt abborre med kantarellstuvning till middag. Läckert va!?


Rehab för fåglar

En fågel som heter Brunsula och är mycket ovanlig i Norden tog sig till Stockholm i förra veckan. Den var utsvulten och utmattad och togs därför om hand på ett viltrehabilitering för fåglar, men hens liv gick tyvärr inte att rädda.

Lovvärt ändå att det finns ett rehabiliteringscenter för fåglar. Stockholms Vildfågel Rehab.


För övrigt laddar vi för semifinalen i fotbollsVM för damer. Vi fotbollsentusiaster har mycket att titta på nu när Premier League börjat sin säsong.


Innehållsförteckning till bloggen Seniorvinklat

Nu finns det en Innehållsförteckning till denna blogg i högermarginalen. Där kan man söka efter inlägg som har ett speciellt tema.


Besök gärna länken till The Guardian och beundra fantastiska foton.


15 thoughts on “På gång – 13 augusti 2023

 1. Pingback: På gång – 13 augusti 2023 - Bloggfeed

 2. Jag har också hört om Brunsulan. Så synd att den inte överlevde men bra att den togs om hand.
  The Guardian ska jag absolut titta på. Ska bli kul.
  Antar att ni är mätta och belåtna efter den måltiden. 100 gånger bättre än en Hamburgare 😆
  30 minuter kvar att lyssna på boken “Detaljerna”.
  Ha en bra start på den nya veckan!

 3. Blompressen är väldigt vacker. Här har dessvärre många av blommorna blivit fula av de hårda regnen men nya är på gång om det bara kunde bli lite mer sol och stabilare väder.
  Aborre med kantarellstuvning fick det att vattnas i munnen.
  Såg på tv om Brunsulan som tyvärr inte klarade sig. Men visst är det fint att det finns ett rehabiliteringscenter för fåglar.
  Och imorgon hejar vi på damerna i fotboll! Och jag såg också att Premier League startar så en del tittande på det blir det nog också framöver.

  1. Nu har vi strålande sol här. Helt underbart så länge det varar… Ja regnen har gått hårt åt växtligheten. Vi får hoppas det “rättar till” sig igen. Än är det ju en tid kvar för sommaren åtminstone sensommaren.
   Vi äter mycket fisk här hemma och abborre är en av favoriterna.
   Ha nu en fin fortsättning på veckan!

 4. Hur många år har jag inte tänkt att jag ska konservera kvistar och löv? Jag tror inte att det blir av i år heller. Den vackra blompressen ger habegär, men är hiskeligt dyr. Har varit inne på att skaffa den mindre varianten med flera lager dock. Tack för påminnelsen!

  Kantareller… mmmmm.

  Utmärkt att det finns ett rehabcenter för fåglar. Vi behöver positiva nyheter, snart slutar jag titta på nyhetsprogrammen, hemskheterna haglar.
  Ha det gott!

  1. Ja positiva nyheter tar vi tacksamt emot. Det har blivit mycket elände på sistone.
   När det gäller att konservera kvistar är min erfarenhet att det gäller att göra det vid precis rätt tillfälle. Dvs när löven är som vackrast och att de är torra.
   Blompressarna är vackra, men jag tror det är en konst att göra ett snyggt arrangemang.
   Hoppas ni har lika fint väder som vi just nu. Solen skiner från en klarblå himmel och det händer inte så ofta numera.
   Ha det bra!

 5. Vilken vacker blompress! Den ska jag nog försöka skaffa mig. Kanske den mindre varianten då. Kan ju bli väldigt vackra blomtavlor i de blompressarna. Tack för tipset!

  1. Ja du som har tillgång så många vackra blommor och med ditt estetiska sinne tror jag du kan åstadkomma något riktigt tjusigt i en blompress.
   Ha det gott!

 6. Tack för ett trevligt inlägg! Haha, på jobbet satte de igång en storbildsTV i matsalen så ingen skulle behöva missa matchen… 🙂
  Maken gör egen hamburgerdressing sen länge, men inspiration är alltid välkommet! Tack för länk! 🙂

 7. Nu blev jag sugen på abbore och kantareller. Måste kolla om fiskbilen har när han kommer på torsdag.
  Blommpressen är så läcker.
  Kramar från oss

 8. Jag gillar när kvällarna börjar bli mörkare, mysigt inomhus.
  Jag har två blompressar, men har inte använt dem på några år.
  Jag är ingen älskare av hamburgare, men den du visar ser god ut. Däremot älskar jag svamp.
  Ha det fint!

Kommentera