På gång just nu – den 25 augusti 2019

På gång just nu är några helt underbara sensommardagar, som man vill ta tillvara på så mycket man bara kan (åtminstone där jag bor). Att hösten nalkas märker man ändå på morgondimmorna och daggen. På kvällarna infinner sig mörkret allt tidigare.

Belysning
Varje år vid den här tiden märker man hur mycket inomhusbelysningen betyder. När man är senior märks det än mer. Det gäller att ha bra belysning för läsning och där man gör något praktiskt. Bordslampor på olika ställen gör det ombonat och trivsamt.

Mattips
Min favoritefterrätt den här tiden är ugnsbakade äpplen. Skalade och med urgröpta kärnhus bakar jag dem i en form i ugnen (ca 225 gr) . Strör på socker, kanel och klickar på smör. De får stå inne i ugnen tills de är helt mjuka ca 25 min. Med vaniljsås över blir det riktigt gott.

Macka med kokt potatis och lite till
En annan favorit jag har är att på knäckebröd skiva en kokt kall potatis. Uppepå detta lägger jag en röra med finhackad gul lök, Kalles kaviar och en slatt gräddfil. Speciellt gott nu när det finns King Edward.

Höststädning
En annan sak som gör sig påmind vid denna tid på året är den stora höststädningen. I år har vi bestämt oss för att göra den i flera steg för att det inte skall bli så jobbigt. Man skall ju har roligt när man städar också!

Etapp 1 är avklarad, dvs badrummet är fixat. Hela städprojektet har dock lags ned tills vidare. Nu gäller det att passa på och njuta av sommardagarna i stället.

Duster dammvippa
Hittade en slags dammvippa som visa sig vara ett fynd. Har en sådan där gammal fransk dammvippa till ömtåliga prydnadssaker och lampor där det kan vara svårt att komma åt. Den här vippan var mycket bättre. Man kan dra den mellan ömtåligt glas, porslin och annat. Den ser inte mycket ut för världen, men jag kan garantera att den är effektiv. Man kommer åt överallt med den. Den fullkomligt drar år sig damm och fett.

Motion och träning
Hör också hösten till att börja motionera, gymnastisera eller dylikt. I TV-programmet Gokväll tipsades vi härförleden om hållningen. Det nappade jag direkt på. Som senior är det lätt att ryggraden sjunker ihop och man tappar hållningen.

Det betyder mycket för ens framtoning och apparition att man har en snygg hållning, går smidigt och håller huvud högt! Tyvärr är det väl många gånger värk och ömma fötter som är orsaken till försämrad hållning. Men kolla på övningarna här.

Annonser
Jag är numera som syns längst ner på inlägget “med annonser”. Efter ha klickat en gång för mycket på tjäna pengar med Wordads var det klippt. Kunde inte starta PC:n utan uppmuntrande påhopp att gå med. Kunde till sist inte motstå det. Det gick väldigt smidigt och fort.

Nej, jag tror inte för ett ögonblick att detta kommer att generera några större pengar. Kanske inte några mindre heller. Jag tycker jag har stagnerat lite med bloggen och ville att något skulle hända. Dessutom fick jag ett nytt ämne att göra inlägg om! Hoppas nu bara det inte kommer att störa läsandet för er.


18 thoughts on “På gång just nu – den 25 augusti 2019

 1. Jag blir så störd av reklamen!
  En vän med en fotoblog fick hela intrycket av vackra, roliga eller intressanta foton förstört av en reklambild. Hudprodukter…
  Jag hoppas att du inte ska uppleva samma problem!
  Kram från en blogvän i syd, Agneta!

 2. Än har jag inte sett några annonser annat än i mailet man får när någon gjort ett nytt inlägg, men det ser jag hos alla. Är det här något annat du har nu då?

  1. I mina inlägg längst ner på sidan finns det numera annonser. I mailen vet jag inte hur det ser ut. Än så länge är det WPs egna om att annonsera.

 3. Reklam stör mig inte alls, man sovrar helt enkelt, reklam har funnits i stadsbilden sedan slutet av 1800-talet, nu finns den på nätet, ingen större skillnad. Äpple med kanel och socker brukar jag också göra i bland, rensar bort kärnhuset med en kärnuttagare eller vad det heter och fyller “tunneln” med en mix av kanel och socker som sedan åker in i ugnen.

  1. Just det. Man väljer ju själv om man vill ta del av den. Om man störs mycket av reklam är det nog jobbigt!
   Ska snarast skaffa mig en äppelkärnuttagare. Måste underlätta betydligt. Tack för tipset!

 4. franskafikon

  Jag störs tydligen inte alls (!) har inte ens sett någon annons….. Bra påminnelse om hur vi håller nacken. Gamnacke är varken snyggt eller skönt.

 5. Jag har väntat på dimman men i mina trakter har den inte synts till. Nåja, tids nog. Säsongsstädning får vara för mig, men fönsterputs behöver jag beställa, hög tid. Ska nog kolla några Fråga doktorn-program, tack för påminnelsen.

 6. Ugnsbakade äpplen och dammvippa, check, skall utföras/inhandlas.
  Höststädning, inte check. Ta reda på vad det är.
  🙂
  Tack för ett trevligt inlägg Eva! Njut av sommaren nu!

   1. Inte segare än väntat. Det tar ett år att bli återställd, jag är halvvägs. Det går enligt plan. Men visst är det segt. Jag tänker inte bryta benet fler gånger, kan jag säga. 🙂

Kommentera