På gång just nu – 1 aug 2018

Stackmolnen tornar upp sig i skyn varje eftermiddag och man hoppas förgäves på regn i den 32 gradiga värmen.

Några uppfräschningstips jag har haft nytta av i tropikhettan

 • Att efter en dusch ställa sig naken framför en fläkt och självtorka.
 • Att blöta håret och låta det vara vått.
 • Att rensa ögonen med ögonvatten. Ögonen blir torra av fläktdrag, damm som yr runt på grund av utebliven städning och inte minst av allt skärmgloende.

Gröna tomater
Bör kunna bli en bra skörd av tomater i år.  Så här gör man syltade gröna  som är min favorit.

Efter denna extrema sommar kan det bli dags att börja aktivera sig lite. Här några tips på aktiviteter i Stockholmsområdet mm.

Utflyktstips i Stockholmsområdet
Bergianska trädgården  Stockholms botaniska trädgård är alltid värt ett besök. Den ligger i Frescati, intill Brunnsviken, på Norra Djurgården. Trädgården ägs av staten och Kungl. Vetenskapsakademien.

Jorden runt på 60 minuter
Läs här hur man kan följa en visning på temat Jorden runt på 60 minuter. Här finns allt från Japanska dammen, Italienska terrassen, Fjället, Öland, Gotland, Tropikerna, Sydafrika, Australien.

Jättenäckrosen blommar snart
Annars tilldrar sig väl det största intresset jättenäckrosen i Victoriahuset när den blommar nu i augusti.

Slussen
Ett aktuellt ämne i Stockholm är Slussenprojektet som pågår för fullt.

Man följa med på en tur inom området.
“Redan efter tre års utgrävningar har vi helt ny kunskap om Stockholms historia. Bland fynden finns bland annat tonvis med djurben, skärvor av exklusivt glas och persisk keramik från 900-talet. Ur kulturlagren stiger en doft av både furugolv och gödsel. Vilka människor har levt och verkat här? Vi berättar vilka tolkningar man kan göra av fynden och hur arkeologerna arbetar.”
Turen avslutas med ett besök i Svartbrödraklostrets källare i Gamla stan.

Att följa med på en arrangerad vandringstur är ofta ett bra sett att lära känna en stad plats. Man kommer till ställen man annars aldrig skulle hitta eller till gator man kanske inte skulle tordas gå på – åtminstone inte ensam. Jag vet en tur jag gjorde i Edinburgh för många år sedan jag aldrig glömmer.

Man kan till och med joggvandra eller cykla på olika turer om man är lagd åt det hållet.

Här finns andra tips på aktiviteter och upplevelser både i Stockholm och Sverige.

Här finns bland mycket annat möjlighet att Åka stridsbåt i 40 knop till en topphemlig militäranläggning. Snacka om skärgårdstur:)

Padda både i knät och på golvet
Är numera en lycklig innehavare av en padda. Det skulle jag skaffat för länge sedan. Som om det inte räckte 
kom för resten häromkvällen en stor äcklig riktig padda inhoppandes och landade framför TV:n. Gissa vem som skrek. Den insåg snart att den hamnat fel och promenerade självmant ut under ivriga påhejanden.

Avslutar med några trevligare bilder från täppan.


14 thoughts on “På gång just nu – 1 aug 2018

 1. Huvva – en padda i vardagsrummet vill man ju inte ha, inte en hoppande variant i alla fall 🙂 Tur den insåg sitt eget bästa och knallade ut igen!

 2. Ja jag vet inte vad jag gjort om jag fått syn på en Padda inomhus stått med gapande mun 👄 tror jag men kanske ingen större risk sju trappor upp 🔼.. Slussen ja jag har sprungit där och fotat sen innan dom ens började med allt.. Och sist var i början på juli.. Jag skulle kunna göra ett foto kollage med olika bilder från start till slut kanske.. Ha en riktigt fin kväll nu..

  1. Men gör ett fotocollage med slussenbilder. Jättekul att se. Måste vara riskfritt med paddor sju trappor upp:). Nu måste väl värmeböljan vara över snart!? Ha en skön dag.

 3. Visst blir man irriterad på dessa “snåla” moln som tornar upp sig titt som tätt, och som håller inne med sitt dyrbara och efterlängtade innehåll.
  Det avr ingen vacker padda du fick besök av. Jag brukar få besök av paddor ganska ofta men de är mindre och sötare än den här.

  1. Men nu måste väl värmen ge med sig snart. Vi orkar inte längre. Kommer de mindre och sötare? paddorna in i huset också?

 4. Haha, din förklaring till orsakerna till torra ögon är ju obetalbar. 🙂
  Tack för utflyktstips, hade ingen aning om att man kunde gå guidad tur i Slussen-bygget! Där ser man!
  Nu hoppas vi på regn. Regn, regn, regn.

  1. REGN var ordet. Hjälper nog mot ögontorka också:) Då finns ingen återvändo. Dammsugaren bara måååååste fram:)

 5. Jag tycker paddan var fulsnygg. Den enda padda jag sett i mitt liv hittills var när jag och maken tältade -79! Då låg den under tältduken och krafsade! Lite ruggigt var det allt.
  Tack för tips om gröna tomater. Novis som jag är i att odla själv, så undrar jag när tomaterna förväntas mogna och få sin färg? Lite otålig börjar jag bli. Har väntat i tre veckor nu på att någon färgskiftning skall ske på de första gröna tomaterna.
  Att turista i sin egen stad är en bra idé.

  1. Paddans utseende kan diskuteras. Fy för att ha en under tältduken. Helt plötsligt börjar tomaterna rodna, men det kan ta lite tid.

 6. Paddan är så ful att den är snygg. Härligt med intelligenta djur som förstår att de hamnat fel och hur de tar sig ut igen.
  Nu kom jag ihåg en bok som jag läste för länge sedan. “Stekta gröna tomater” 😀 Fina bilder från täppan!

 7. Att duscha och torka framför en fläkt – ja, det skulle jag gärna göra om vi hade en fläkt, vilket vi inte har;-) Därmed faller ju ögonvattnet också bort, men med tanke på totalt utebliven städning och korsdrag i cirka tre veckor så…

  Bergianska Trädgården ligger ju nästan på min hemmaplan, så den har vi besökt några gånger. Att åka Roslagsbanan och sedan t-banan till Slussen i värmen – nej tack, jag tar webbkameran i stället;-)

  Hade skrikit och blivit hysteriskt precis som du. Är iofs mest “allergisk” mot småkryp, men en sådan slemmig fuling skulle jag inte vilja ha inne i mitt vardagsrum. Himla tur att jag bor i lägenhet på andra våningen;-)

Kommentera