Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

Ibland blir man hemmablind på saker. Senast blev jag det på min tygkasse som jag alltid bär med mig när jag går till biblioteket, apoteket eller småhandlar lite. Helt plötsligt såg jag den gamla tygkassen med andra ögon. En sliten och smutsig sak med reklam för den organisation jag arbeta hos innan jag pensionerade mig och som jag är tveksam till att göra reklam för idag.

Fick idén till att själv sy mig en ny tygkasse. Sagt och gjort. Inventerade tyggrossister på webben och fastnade för en som hade ursnygga men alldeles för dyra tyger. Men skulle jag nu sy mig en kasse så fick det kosta lite.

Tror jag höll på en vecka och valde och hade så svårt att bestämma mig att det blev fyra tyger istället för en. Som sagt ganska dyra. Det blev en tygfirma i Frankrike.

När jag äntligen bestämt mig insåg jag att med så fina tyger måste jag även ha foder. Dessa tyger fick dock bli av billigare slag och inhandlas i närheten. Tråd, mellanläggg och band till handtag skulle också till.

Nu har jag totat ihop den första med läckert djungelmönster och lila foder. Använde viledona som mellanlägg och det blev i kraftigaste laget. Skall skaffa mellanlägg till nästa alster.

Se arbetsbeskrivning

Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

Nästa tyg är i Parismotiv och den väskan skall ha en annan modell. Har inte bestämt mig riktigt ännu. Har köpt en ljusblått foder till den. Jag har ut lagt tyget på ett bord och funderar på vilken modell som skulle passa. Med så mönstrade tyger måste man tänka på mönsterpassning. Rapporten är ca 70 x 70 så det går inte att få med allt.

Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

Nästa utmaning har papegojor i bjärta färger som mönster. Detta tyg passar inte till en vanlig tygkasse. Måste bli något alldeles extra.

Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

Slutligen det vackraste och kraftigaste som egentligen är ett möbeltyg. Detta blir ett kraftprov.

Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

One thought on “Tygväskor av exklusiva tyger och modeller

  1. Pingback: På gång just nu - den 15 maj 2022 - Seniorvinklat

Kommentera