På gång – 26 juni 2023

På gång – 26 juni 2023 handlar om kommande sportevenemang på TV, boken Äpplet faller inte, kaffelemonad, Hadrianus mur, afrikansk gunga, papegojskärbräda, inloggning på SvTPlay, putsmedel för glasögon.

Vilstol från El Salvator

Den här inbjudande gungfåtöljen skulle jag vilja ha. Den finns på Afroart där man kan hitta så mycket snygga och annorlunda grejer. Deras korgar är helt outstanding.


Sportevenemang på gång

Nu är snart Tour de France och Wimbledontennisen på gång.

1 – 23 Cykel, Tour de France, Frankrike.
3 – 16 Tennis, Wimbledon i London
10 – 23 Tennis, Swedish Open, herrar, Båstad.

Om ni är tennis- och bokintresserade och inte läst Liane Moriartys Äpplet faller inte kan jag rekommendera den.

Nominerad till Årets Bok 2022.

Alla känner till familjen Delaney. Och den här hösten pratar hela stan om dem. Stan och Joy har setts som det perfekta paret: 50 år som gifta, ett team såväl på tennisplanen som i familjeföretaget. Är deras lyckliga äktenskap bara en fasad? Vem är egentligen Savannah, kvinnan som Stan och Joy tagit under sina vingar? Och varför tvekar deras fyra vuxna barn att anmäla till polisen att Joy är försvunnen?


Ny skärbräda till sommaren

Visst är Lena Linderholms skärbräda Papegoja läcker och somrig!?


Gör lemonad av kaffeslurken

Lakis Psomas är svensk mästare i kaffe. Just nu tävlar han i kaffe-VM i Aten. Han tipsar om att överblivet kaffe skall man inte kasta utan göra en svalkande kaffe-lemonad av.

Blanda kaffet med bubbelvatten och citron föreslår han. Om han inte vore kaffemästare skulle jag tro att han skämtade. Prova det den som törs!

Hans tips om att lägga kaffesumpen i blomkrukorna är gammalt. Är det någon som gör det nu för tiden?


På gång utmed Hadrianus mur

På Kunskapskanalen finns nu serien Vandring längs Hadrianus mur som är mycket intressant och sevärd. Det är den sympatiske Robson Green (Grantchester, Mord i sinnet bl a) som leder vandringen.

Han tar med oss på en vandring från kust till kust i norra England. Man får följa med till romarrikets spa som byggdes för 2 000 år, se romarnas snillrika vattenklosetter och bastu med golvvärme som de hade i sina fort.


Fräsch sallad

Håll salladen och andra lät sladdriga grönsaker torra och fräscha genom att lägga hushållspapper i plastpåsen.


Dåligt kundbemötande

Har ni också råkat ut för att behöva logga in på SvTPlay? Plötsligt gick det inte att gå in på playen på Svt utan att logga in med koder. Nu har det blivit betydligt krångligare och med flera klick. Varför?


Putsmedel för glasögon

Det här medlet gör man ren glasögon med. Det är mycket effektiv och betydligt bättre än diskmedel som alltid lämnar en hinna efter sig.

Jag köper det hos min optiker. Kanske någon förstår och vet vad det innehåller så man slipper omvägen via optikern? Tacksam för tips.


18 thoughts on “På gång – 26 juni 2023

 1. Pingback: På gång – 26 juni 2023 - Bloggfeed

 2. Jotack vi har råkat ut för detsamma att man helt plötsligt måste logga in vilket gör mig otroligt irriterad..😡än så länge har jag struntat i det eftersom det längre ner står hoppa över eller något i den stilen..men som sagt varför krångla till allt överallt det blir bara en värre och värre tycker jag..vad mer jo kaffedrinken tänker jag testa faktiskt blev nyfiken..ha en skön kväll nu Kram Nicki..🤗♥️

  1. Berätta gärna om om du provar kaffedrinken!
   Det börjar bli lite väl mycket krångel nu. Jag har inte sett ett ord om denna inloggning på playen någonstans. Det är i alla fall vi som är kunder och betalar för en vara och blir bemötta på detta sätt.
   Det märkliga är att man måste gå in på playen när det är en direktsändning på Rapport el Aktuellt av någon stor händelse till exempel. Detta för att man kör nån gammal dålig repris på direktkanalen. Det borde jag ju vara tvärtom, eller hur?
   Ha det bra/ kram

   1. Ska berätta om kaffedrinken sen..och ja kan bara instämma i vad du skriver om inloggning hit och dit..samma med fyran Play och Viaplay med mera.. jag blir otroligt irriterad på alltihop sen tjatar tv:n om att skapa Samsung konto vilket jag inte har det minsta planer på..man ska sitta med typ lista för att logga in på alla vilket slutar med att jag blir förbannad och tittar på något skitprogram på vanlig tv..eller det gammalmodigaste av allt tittar på en film på en gammal cd..😁🤭 men som sagt kontentan av det hela varför krångla till det.. antar att man kommer att bli tvungen till slut att logga in på svt..😡

 3. Älskar Afroart. Deras soffkuddar är också så himla läckra. Synd att man inte har ett träd på balkongen;-)
  Du glömde förresten dam-VM i fotboll som börjar den 21 juli och slutar den 21 augusti.
  Robson Green är en av mina favo skådespelare. Älskade Mord i sinnet, även Grantchester. Men där gillar jag inte den senaste prästen…
  Jag tar Ajax fönsterputs till mina glasögon…
  Jag behöver inte logga in på svtplay. Klickar bara på det jag vill se, och så kommer det upp…

  1. Den förra prästen i Grantchester var betydligt bättre😁 Så du använde Ajaz till glasögonen. Det ska jag försöka med. Tack för tipset!
   Du får gärna förklara hur du bär dig åt för att slippa inloggningen på SvTPlay!
   Men att det är damfotboll i juli/aug vet ju alla ändå😘
   Visst är Afroart en mysig butik!?

 4. Boken har hamnat på min flera meter långa “att-läsa-lista”. Jag kommer aldrig att vara utan bok så länge jag lever 😂
  Kaffedrinken är inget för mig. Jag avskyr allt som bubblar.
  Tror inte det är sant med SVTPlay. Det var ett bra tag sedan jag använde det. Håller med Nicki. Det blir värre och värre bara.
  Skärbrädan är fin men vågar man skära något utan att skada papegojan? 😄
  Ha en fortsatt fin vecka!

  1. Boken är väldigt annorlunda och skriven med mycket humor.
   Det är inte särskilt ofta jag använder playen heller, men när jag gör det vill jag att det ska vara enkelt.
   Tror papegojan tål en hel del i alla fall.
   Hoppas du har det skönt i värmen. För min del är det för varmt!

 5. Sport: Då kan jag tipsa om en serie ”inifrån” Tour de France 2022. Finns på Netflix. Varierande team och cyklister porträtteras. Än så länge har vi bara sett två avsnitt (av åtta) och vi tycker det är intressant när teamens planer och ambitioner inför etapperna presenteras. Tipset fick vi från en person som aldrig följt något cykellopp. Man får en inblick i vilken cirkus detta är.
  //Majvor

  1. Tack för det tipset. Vi har Netflix från den 1 juli och då vet vi vad vi ska kolla på direkt. Låter jätteintressant. Just för att touren börjar nu också.

 6. En sån gunga har vi haft på torpet i alla år. Mycket populär bland alla, utan kuddar dock. Den kostade på sin höjd 150 kr. När den gick sönder var det svårt att hitta en som inte var för gräll, just blåvitt skulle det vara. Dottern hittade en men jag vet inte vad hon betalade.

  Inloggningstjatet på SVT play träffar vi på varje gång och det är obegripligt att det behövs och utan någon förklaring. Men hittills har det gått att hoppa över.

  Den boken ska jag kolla efter. Har du läst Färskt vatten till blommorna av
  Valérie Perrin? Den tyckte jag mycket om.

  Svärfar min undrade hur jag alltid kunde ha så rena glasögon. Tvål och vatten, var mitt svar. Nu har jag bara läsglasögon och just nu inte ens det, de är helt trasiga . De åker upp och ner ur fickor och dylikt och är alltid smutsiga.

  1. Jag tror i och för sig man kan fixa en sådan gunga själv om man är händig. Den ser så inbjudande ut tycker jag.
   Det går att hoppa över inloggningstjoxet -visst, men varför finns det där öht?
   Jag måste putsa glasögonen fler gånger om dan. Vet inte hur jag bär mig åt. Har aldrig prövat vanlig tvål. Ska försöka med det.
   Hoppas du har det OK

 7. Tennis är en sport jag lagt på is.
  Sommaren är en viloperiod innan de utländska proffsligorna drar igång. Däremot finns en del friidrott att vänta.

  1. Det som är intressant med tennisen nu tycker jag är de nya killarna som poppar upp. Ett tag var det ju bara Federer, Nadal och Djokovic.
   Friidrott är helt klart jättekul att se. Det är så fint md utomhusarenorna nu på sommaren.
   Visst laddarna vi upp för proffsligorna lite senare.

 8. Liane Moriarty är ju alltid ett säkert kort. Tack för tips om ny bok!
  Kaffedrinken står jag nog över jag också, liksom all sport ;). Vad gäller glasögonrengöring har jag gett upp vätskegrejen, vi kör med putsdukar. Synsams är klart bäst, men även ÖoBs duger faktiskt. Men det innebär ju en tur förbi butikerna….
  Tack för trevligt inlägg! 🙂

  1. Tack för tips om ÖoBs glasögonrengöring. Säkert betydligt billigare än optikerns.
   Hoppas du får en bra vecka! Semester kanske😉

Kommentera