På gång just nu – den 21 februari 2021

En februarisöndag i TV-sportens tecken
Stor tennis när Djokovic slog Medvedev i Australian Open på söndagsförmiddagen. Häpnadsväckande stor publik. Är coronan utrotad i Melbourne? På eftermiddagen blir det fotboll med Zlatan när Milan möter Inter. Undrar hur det är med publiken där? Lite alpint och skidskytte hinns nog med också.

Dagsmeja och takdropp
Inte är det vackert men svidande skönt att snön smälter bort och våren börjar nalkas.

Nytt till täppan
Två nya dahlior är beställda till täppan. De skall sättas i stora krukor. De var de sista jag fick tag i. Den bistra vinter och/eller coronan verkar ha gjort att efterfrågan på växtlighet slår alla rekord i år. Anemondahlia lifestyle och Double Jill heter de. Skall bli 80 cm höga. Det trevliga med dahlior är att ju mer man plockar av dem (till snittblommor) desto fler nya blommor kommer.

Att göra lista efter vaccineringen
Listan börjar bli lång på allt som skall göras och åtgärdas när jag blivit vaccinerad. Optiker, tandläkare, audionom, läkare, frisör besök är några av alla tider som behöver bokas. Men först måste vi få vaccin – särskilt vi 65 plussare. När vaccinet kommer får man hoppas att man klarat av att administrera och prioritera rätt. Just nu verkar det minst sagt oklart i Region Stockholm.

Handla skor på nätet
Det är svårt att köpa skor i en webbutik. Det underlättar enormt med filtreringsmöjligheterna om man problemfötter, breda fötter eller bara vill se vilket utbud som finns. Min fot har ett bra system. Tyvärr har de inte hemleverans. Paketet skickas som varubrev med Postnord och går det inte ner i brevlådan, vilket skor ofta inte gör, måste det hämtas hos ett postombud.
230201

30 thoughts on “På gång just nu – den 21 februari 2021

  1. Blev verkligen förvånad när jag såg den stora publiken på tennisen. Ännu kan de väl inte vara säkra! Tror inte heller det kommer vara många åskådare i Milano.

   1. Det blev mest skidor i helgen. Dahlior är så vackra men har ingenstans att vi terförvara dom. Nu längtar jag efter våren och vi har haft 12 grader i skuggan så snön bara rinner bort. Hoppas mina klematis har klarat sej .
    Kramar från oss

   2. Så skönt det låter. Det är många växter man undrar om de klarat kylan. Vi får hoppas dina klematis är bland dem.
    Kramar till er!

 1. Jag har ju redan upptäckt ditt IG-konto, kul 🙂 Aha, det går att ladda upp bilder från datorn! Jag skickar mina med emailen, jag får testa ditt förslag.
  Åh, dahlior är så underbara. Jag har försökt att odla dem i krukor, men det har inte gått jättebra.
  Samma här, man har en lång lista att beta av när man har fått det efterlängtade vaccinet. Känns som att det kan dröja ett tag till. Bara att hålla ut och vänta.

  1. Man har inget annat val än att vänta på vaccinet. Undrar om dahliorna inte passade att odla i kruka eller om det berodde på något annat!

   1. Kanske att jag hade för liten kruka till dahliorna och att de stod för varmt på balkongen vilket resulterade i att bladlössen invaderade hela växten.

   2. Vår balkong kan bli som en bakugn på sommaren och det gillade nog inte dahliorna. Om jag provar igen så ska jag sätta krukan på framsidan, där är det lite svalare. Värme drar ju till sig bladlöss också, inte kul.

 2. Visst var det en sporthelg helt i vår smak! Tittade till och med på skidskytte-VM. Australien Open är första sport event som tillät publik efter lockdown. Här kan du läsa mer:
  https://www.abc.net.au/news/2021-02-17/australian-open-melbourne-park-covid-19-spectators-tickets/13164210

  Å på italienska fotbollsmatcher är det max 3 000 åskådare som gäller. Å AC Milan torskade för andra gången på en vecka mot Inter – oooops! Men himla kul med Alexander Isaak som gjorde hattrick för sitt Real Sociedad.

  Har inte Instagram, men ser att Tony testat och att det funkar. Klart det gör, när du själv har klurat ut det;-)

  Vackra dahlior. Jo, trädgårdsindustrin är nog en av vinnarna sedan C-19 började härja.

  Inga vårdcentraler i nollåttaland har fått vaccin än. Min husläkare berättade att de fått förstärka telefontjänsten då de blir nedringda av “gamlingar” som inte har dator och vil veta när de kan vaccineras.

  PS. Snygg ny och våraktig layout:-) DS.

  1. Kul med Isaak. Milan-Inter inte särskilt bra match. Zlatan har bestämt blivit lite äldre. (Han också!) Alltså detta medvaccineringen i 08-land är skandal.
   Kul att just du gillade layouten!

  1. Förtydligande. Det här sättet lämpar sig nog bäst när man tagit bilder med en separat kamera och laddat ner dem i datorn. Då redigerar man dom kanske i ett speciellt bildredigeringsprogram eller om man har ett inbyggt i datorn. Jag tror nog de flesta tar bilder med mobilen som de redigerar och laddar ner direkt i instagrammet. Det är smidigt och enkelt.
   Det jag tyckte var komplicerat är när man skulle hämta upp ett foto i datorn till instat. Då är den här metoden bra.

   1. De flesta kommer nog åt sina mobilbilder via “molnet”, och jag har försökt hitta ett sätt att jobba med instagram via datorn för att jag avskyr att skriva med mobilen. Bildhanteringen är ju lättast i mobilen, men inte att skriva. Jag har aldrig blivit duktig på det, men är rätt så rask vid tangentbordet 😉
    Det här kan ju hjälpa till i de fall jag inte vill köra pekfingervals på mobilen 😀

 3. Jag föredrar faktiskt att jobba med Instagram på telefonen och brukar ladda ner bilder från datorn via Dropbox. Jättesmidigt och går snabbt.
  Whats Up är en jättebra app men den har tyvärr haft ganska många läckor så man får vara lite försiktig när man använder den. Jag använder den själv men inte till sådant som jag absolut inte vill ska komma ut. Däremot finns det en annan app som är jättebra och säker, den heter Signal och den krypterar allt man skriver och lägger upp där. Man kan skicka bilder och filmer och även ringa med bild förutom sms. Här kan du läsa om den https://www.idg.se/2.1085/1.665484/chatta-hemligt-krypterat. Hoppas att länken funkar! Den använder jag dagligen. Bara ett litet tips.
  Dahliorna är verkligen vackra och det där med att de blommar mer ju mer blommor man plockar kände jag inte till. Det får nog bli dahlior i krukorna i sommar för de är verkligen något man kan njuta av!
  Tack för ett bra inlägg som alltid!

  1. Stort tack för värdefulla tips och råd. Skall kolla både Dropbox och Signal idag. Verkar mycket intressant! Man vill ju att det skall vara säkert. Finns alldeles för många nättroll och annat skit att passa sig för.
   Javisst verkar det fint med dahlior.
   Hoppas ni också har det lika varmt och skönt.

 4. Vad skönt att det börjar bli lite varmare hos er, det behöver ni efter en lång vinter.
  Jag har ett Instagramkonto, men det ligger just nu i ide. Tröttnad helt enkelt.
  Förstår att du ser fram emot dessa vackra dahlior.
  Jag har fått min först spruta här i Wales och hoppas verkligen att du får din snart. Verkar gå lite trögt i Sverige.
  Jag har sedan länge What’s up och använder det mycket för att fika med vänner. Det går ju att använda facebook också, men jag gillar What’s up.
  Sköt om dig!

  1. Här lär det dröja innan vi får sprutan. Har inte facebook, men What’s up verkar bra. Tycker också det blir lite mycket med både bloggen och instagram. Får se hur jag gör i fortsättningen.
   Ha det bra!

 5. Paula Merio

  Det var fint med tipset om bilder till insta. . Själv har jag valt bort både instagram och twitter, sitter vid datorn för mycket redan som det är och tror inte min redan överhettade hjärna skulle klara av så många fler intryck. I Dalarna flyttar man fram vaccinationerna ständigt, nu ser det ut att kunna ske i maj, den som lever får se. Jag besökte läkaren nu i veckan, har haft vissa vissa problem med symptom som behöver undersökas i flera månader, och har trott att jag ska vänta ut pandemin. Men till sist går det inte…och när jag ser vänner och bekanta besöka olika vårdinrättningar så bestämde jag mig för detsamma. Nu inväntar jag provsvar…
  Just det, facebook har jag ju, där finns alla mina vänner, särskilt nu i pandemitider.
  Trevlig helg till dig

  1. Ja det kan bli lite mycket med alla digitala plattformar. Själv har jag inte facebook. Håller med dig om att man tillbringar väldigt mycket tid vid datorn. Men den tillför väldigt mycket också.
   Varje dag går jag in på PCn och kollar om min vårdcentral har något nytt att komma med ang vaccineringen. Det är fortfarande små doser som bara räcker till vårdpersonal.
   Hoppas det går bra med dina provsvar. Alltid svårt när man väntar på svar.
   Hoppas din söndag bli fin. Här har vi strålande solsken och en 8-9 grader.

Kommentera