Snygga sjalar och hur man knyter dem

Istället för ett nytt plagg

Ett inte alltför kostsamt knep att förnya ett plagg är att sätta till en sjal. Det kan förändra ens image mycket. Den kan även dölja en hals, en byst eller en alltför djup ringning.

Sjalar går att använda både till fint uppklätt och enkelt till vardags – bohemisk, flott, piffig, stram, intellektuell, gullig eller hur man vill.

Kvalitet

Det är viktigt att materialet är skönt och behagligt. Sjalar finns både billiga och dyra. Det är ett mode som kommit för att stanna, så en investering i en sjal i färger och material man trivs i är klokt. Det är bra att ha några att välja mellan.

 

Fräschören

Vad man bör tänka på när det gäller sjalarna är fräschören. En gammal sjal som kanske legat länge i byrålådan luktar inte gott. Tvätta eller vädra dem. Droppa gärna i lite av din favoritdoft i sköljvattnet.

Tips på snygga sjalar på webben?

Sjalshopen finns mycket att välja på. Det som tilltalar mig mycket med just Sjalshopen är att man kan filtrera efter sjalar, scarves och halsdukar (även för män) i stil, mönster, färg, kvalitet och prisklass.

Tips!

Tänk på hur du kommer att använda och knyta sjalen. Ta mått på hur bred och lång du vill ha den och om kvaliteten passar till den knut du vill ha. En sidenscarves glider lätt.  Skall du göra en trendig dubbel knut eller liknande behöver den vara ganska lång.

Hur knyter man halsduken trendigt och snyggt ?

Här kan man se hur man skall knyta en halsduk (särskilt för herrar).

Här finns alla upptänkliga sätt att knyta en sjal eller scarves.

Jag kan också behöva en halsduk ibland

4 thoughts on “Snygga sjalar och hur man knyter dem

  1. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod | Seniorvinklat

  2. Pingback: På gång just nu – den 19 januari 2019 – Seniorvinklat

  3. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod - Seniorvinklat

  4. Pingback: På gång just nu - den 18 jan 2022 - Seniorvinklat

Kommentera