Snygga sjalar och hur man knyter dem

Ett inte alltför kostsamt knep att förnya ett plagg är att sätta till en sjal. Det kan förändra ens image mycket. Den kan dölja en hals, en byst eller en alltför djup ringning.

Sjalar går att använda både till fint uppklätt och enkelt till vardags – bohemisk, flott, piffig, stram, intellektuell, gullig eller hur man vill.

Det är viktigt att materialet är skönt och behagligt. Sjalar finns både billiga och dyra. Det är ett mode som kommit för att stanna, så en investering i en sjal i färger och material man trivs i är klokt. Det är bra att ha några att välja mellan.

Vad man bör tänka på när det gäller sjalarna i byrålådan är fräschören. En gammal sjal luktar inte gott. Tvätta eller vädra dem. Droppa gärna i lite av din favoritdoft i sköljvattnet.

Här är ett favoritmärke – Passigatti. Fantastiskt snygga unika sjalar i hudvänliga kvalitéer och till relativt överkomliga priser. Där finns sjalar för alla typer och för alla tillfällen. Den är tysk och jag har inte beställt direkt från dem. Några butiker i Sverige har deras sortiment.

2 thoughts on “Snygga sjalar och hur man knyter dem

  1. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod | Seniorvinklat

  2. Pingback: På gång just nu – den 19 januari 2019 – Seniorvinklat

Kommentera