Louise Doughty – Kvinna inför rätta

kvinna-infor-ratta
Utan att avslöja för mycket om handlingen i den här boken kan sägas att huvudpersonen är en 52-årig kvinna, lyckligt gift med två barn och fin villa i London. Hon är en framgångsrik forskare, har gjort karriär i den akademiska världen och har en stabil tillvaro tills nu… Hon faller handlöst för en man och inleder ett sexuellt förhållande med honom fast hon inte ens vet vad han heter.

Denna passion leder henne in i en rättegång och hennes trygga tillvaro faller sönder bit för bit. Man blir djupt engagerad i hennes öde. Vad gjorde hon fel? Gjorde hon något fel eller dömer man henne för hennes vandel för att hon är kvinna?

Man fångas och blir helt uppslukad av boken. Intrigen är andlöst spännande och ytterst skickligt upplagd. Ingenting är förutsägbart och man blir mycket överraskad flera gånger. Man läser och suger i sig vartenda enskilt ord.

Louise Doughty har med all rätt blivit mycket kritikerrosad och gjort succé med denna bok. Läs den!

På en femgradig skala får den 4.

2015. Bokförlaget Forum. Översättare: Manni Kössler 

Kommentera