Påskgåtor 🐥

Önskar en God och Glad Påsk med några gåtor med anknytning till påsken!

1. Vem är det som har kam men aldrig kammar sig?

2. Om grannens tupp lägger ett ägg i din trädgård, vem tillhör ägget då? 🐓

3. Vad får man om man korsar en tupp med John Blund?

4. Vad är det för likhet mellan en klocka och en tupp?

5. Vad ska man göra för att tuppen inte ska gala tidigt på söndagsmorgonen?

6. Varför är det ofta så svårt att få syn på tuppen i hönsgården?

7. Om det tar 6 minuter att koka ett ägg, hur lång tid tar det då att koka sex ägg?

8. Om en kartong ägg går på 15 kr, vad går då en kyckling på?

9. Hur kan man äta ett ägg utan att ta av skalet?

10. Varför går en höna över vägen?

1. Tuppen 2. Tuppar lägger inte ägg 3. En tupplur 4. Båda har fjäder 5. Slakta den på lördagskvälllen. 6. Den är kam-ouflerad. 7. 6 minuter 8. Två ben eller marken! 9. Be någon annan att skala det åt dig. 10. För att komma över på andra sidan.

Gåtorna är hämtade från Gåtboken

23 thoughts on “Påskgåtor 🐥

  1. Anonym

    De var jätteroliga! Jag försökte trycka på gilla knappen men det funkade inte. Jag har enorma problem med WordPress överhuvudtaget och har därför mer eller mindre lagt ner allt med bloggandet. Det är flera bloggar som jag inte kan kommentera på och många andra problem. Så jag har tappat lusten för det. Men jag önskar dig en fin helg i alla fall!

    1. Hej Anonym! Tack för din kommentar. Vi är flera som har problem med WP. Jättetråkigt tycker jag. Hoppas du får en fin påsk i alla fall!

  2. Majvor

    Tack vare barnbarnen kunde jag svaret på några gåtor.
    Håller med ”Anonym” om att det blivit krångligare att kommentera och gilla. Namn och e-post måste jag alltid fylla i för varje kommentar. Orkar inte bry mig, det går ändå, fast med lite mer besvär. Det går i alla fall än så länge bra att göra inlägg.
    Glad Påsk!/Majvor

    1. Ja jag vet. Gåtorna är lite barnsliga. Kul att de kunde svara på dom. Ja WP blir bara värre och värre. Jag har hållit på i veckor att försöka starta ytterligare en blog, men nu ger jag upp och tar blogspot.
      Glad Påsk!

  3. Kluriga och roliga gåtor, några riktigt svåra, andra lite lättare. Tupplur var jättekul. En god och glad påsk önskar jag tillbaka! En fin header och jättefina påskbilder har du hittat/tagit!

  4. Roliga frågor för mig som uppfödde rashöns i många år. Fråga 2: Trodde att tuppen tog ett ägg från hönan och la det i min trädgård. Där står ”lägga” men hönan ”värper” ägg”. 😂 Underbara bilder! Glad Påsk, Eva! 🐰🥚

    1. Tack så mycket Kristallina. Hönan VÄRPER ägg. Ändrar genast. Det var säkert jätteroligt att föda upp rashöns. Hade du många?

      1. Ja, jag födde upp 3 raser. En ras, Paduaner, var ganska sällan här och alla ville ha dem. Jobbade för Göteborgsortens Rasfjäderfäförening och var kassör där också. Hjälpte till med utbildning, möten och utställningar. Det var en underbar tid.

      2. Du är ju specialist på hönsuppfödning! Jag förstår att det måste ha varit kul att hålla på med.
        Ha nu en fortsatt bra påsk!

  5. Vilket underbart fint inlägg verkligen lyckat…

    Och jag håller med anonym WordPress har blivit förbannat krångligt och jobbigt, jag kan inte Infoga bilder i inläggen från biblioteket som förut nu måste jag ladda upp dom direkt till inlägget vilket i mitt tycke ställer till det för då kan jag inte minska ner dom först..😠

    Jag kan heller inte dela mina inlägg på Facebook Instagram med mera det blir bara en länk så börjar bli förbaskat less på WordPress har frågat supporten flera gånger men får inga svar alls…

    Nu önskar jag dig Eva och din familj en riktigt fin påsk.. kram Nicki..🐓🐔🥚

    1. Tack snälla Nicki för att du orkar önska oss andra en fin påsk. Håller med WordPress blir värre för varje dag. Man undrar vad det är de vill uppnå?
      Jag önskar dig en fin påsk trots allt Nicki!

      1. Tack Eva och vad bra att du håller med mig om WordPress för alla utom du tycker att deras bloggar inte har några problem så jag började undra om det bara var hos mig det var knas..
        Mailade dig häromdagen vet inte om du sett det..
        Ha en fin annandag nu Kram..🤗

  6. Anonym

    Tack EVA för gåtorna som blev så uppskattade på påskfirandet idag!
    Måste skaffa Gåtboken. Glad Påsk!

  7. Så roliga påskgåtor Eva! Sitter här och ler åt många av svaren. En del var självklara andra fick jag klura på och några gick jag helt bet på.

    Önskar dig en fortsatt bra påskhelg!

  8. Gunilla

    Haha, ja jag klarade många men gick bet på de flesta. Kul, tack Eva! Glad fortsatt påsk! /Gunilla

  9. Johan

    Tuppen hittar en korg med färgglada påskägg ute på gården. Han rusar iväg och hackar ilsket på påfågeln

    (Våra barnbarn uppskattade verkligen dina påskfrågor)

Kommentera