Nya pockets i hyllan

Utbudet av nya böcker i pocketformat är stort just nu. Den här högen är tänkt att räcka över julen.

Chris Whitaker – Slutet blir vår början

Vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets till svenska bäst översatta kriminalroman 2022!

Vinnare av The CWA Gold Dagger för 2021 års bästa spänningsroman i Storbritannien

En ovanligt gripande och känslostark spänningsroman med oförglömliga karaktärer – om den eviga kampen om ont och gott inom människan, och om hur långt vi är villiga att gå för att skydda vår familj.

För 30 år sedan blev Vincent King en mördare. Nu har han släppts från fängelset och är tillbaka i sin hemstad Cape Haven, Kalifornien. Alla är inte glada att se honom. Som Star Radley, hans ex-flickvän och syster till flickan han dödade. Och Walk, hans bästa vän, som numera är polischef och som var den som satte dit honom.


Sarah Pearse – Sanatoriet

På ett imponerade, isolerat hotell, högt uppe i de schweiziska alperna, befinner sig polisen Elin Warner, högst motvilligt. Hon har tagit ledigt från jobbet som polis, och när hon får en inbjudan att fira sin bror Isaacs förlovning har hon inget annat val än att acceptera. Trots att hotellet är vackert med storslagna omgivningar gör stället Elin nervös.

“ISANDE! Sanatoriet av Sarah Pearse är en kuslig, stämningsfull roman som fick mig på helspänn.”
– Reese Witherspoon

“En måsteläsning för alla som längtar efter pusseldeckarens låsta rum i modernt thrillerformat. Sarah Pearse är ett namn att hålla koll på.”
– johannasdeckarhorna


Louise Penny – Summan av alla synder

Kartan som upptäcks inne i en vägg på bistron i Three Pines tycks först inte vara mer än en kuriositet. Men när Armand Gamache får den som present första dagen på sitt nya jobb på polisskolan i Québec visar det sig snart att den bär på förkrossande hemligheter.
När en av skolans lärare påträffas död hittar man en kopia av den egendomliga kartan i hans bostad. Och vart Gamache än vänder sig ser han en av de unga polisaspiranterna, Amelia Choquet. Hon är tatuerad och piercad, arg och på sin vakt. Hon framstår som allt annat än en blivande polis. Ändå går hon på polisskolan och var en av den mördade lärarens skyddslingar.

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Louise Pennys röst är unik i deckarvärlden. Det är alltid en fröjd att komma tillbaka till karaktärerna i hennes böcker.« Snowglitter books

»Det blir inte mycket bättre än så här.« Mest deckare


Peter James – Hitta dem döda

Tvära vändningar och nervkittlande rättegångsdramatik när kriminalintendent Roy Grace är tillbaka.

Efter att ha avslutat sin utstationering vid Londonpolisen får Roy Grace ett tips om en mäktig knarkhandlare som har sin bas i Brighton. Och redan första dagen tillbaka på sitt gamla jobb kallas han till vad som först verkar vara ett motivlöst mord. Men gradvis dras både utredningen och Grace in i en hänsynslös knarkhandlares sfär. Och när han ställs inför rätta visar han sig vara en man som bokstavligen är beredd att gå över lik, så länge han går fri.

“Peter James är en av de bästa deckarförfattarna idag.” Karin Slaughter


Jörn Lie Horst – Ärende 1569

William Wisting är inne på sin andra semestervecka. På håll observerar han hur ett lokalt försvinnande blir till nationell angelägenhet med förstasidor. Agnete Roll har varit borta i tre dagar utan ett livstecken. Samtidigt hittar Wisting ett meddelande i brevlådan med en speciell kombination av tal som han förstår syftar till ett gammalt fall och att någon söker hans uppmärksamhet.

Prisbelönte Lier Horsts 4:e succé i Cold case-serien!


Peter May – Tyst offer

Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland – en britt på rymmen från ett spanskt fängelse – ser sin flickvän dö, skjuten i samband med ett polisingripande som bland annat involverar konstapel Cristina Sánchez Pradell, svär han på att hämnas.
Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld – och i Clelands grymma hämndplan…

»Peter May håller en på halster genom hela boken och är verkligen en mästare på karaktärer.« Epiloger

»En ovanligt bra deckare. Spännande, fartfylld och otäck.« Amablas bokhylla

»En författare jag skulle följa till världens ände.« New York Times


Kristina Ohlsson – Isbrytare

Efter succéstarten med “Stormvakt” är Kristina Ohlsson tillbaka med sin andra Strindbergdeckare: “Isbrytare”. Nu ligger vintern vit på Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad.

“Kristina Ohlssons Stormvakt fick ett fint mottagande. Uppföljaren /…/ är minst lika bra. Ohlssons berättelse skrider framåt i ett behagligt tempo men håller hela tiden fart och fångar läsarens intresse.” Alf Ehn, Mariestads-Tidningen


Guillaume Musso – En ateljé i Paris

Madeline har rest till Paris för att få lite tid för sig själv och i lugn och ro tänka över sitt liv. På grund av en dubbelbokning blir hon dock tvungen att dela den ateljé som hon hyrt i hjärtat av Paris med författaren Gaspard, som kommit från USA för att skriva ostört. Ateljén har tillhört den mytomspunne konstnären Sean Lorenz, och är fortfarande fylld av hans passion för ljus och färg. Men Lorenz sista tid i livet präglades av sorg efter att hans lille son mördats.

“Musso väver skickligt ihop intrigen i denna bladvändare…” Bibliotekstjänst


15 thoughts on “Nya pockets i hyllan

  1. Det är väl härligt att alltid något att läsa? Jag förstår att Stormvakt är spännande. Jag har inte läst den ännu.
   Kramar till er!

  1. Roligt om jag kunde tipsa om något. Själv föredrar jag att läsa böcker, men förstår att lyssna är minst lika bra.
   Ha det bra!

 1. Det var ett “storköp”. Med alla dessa böcker bör du klara dig över jul och nyår;-) Stort tack för tipsen:-)

  PS. Just nu läser jag ingenting, kollar inte ens nyheterna. Väntar med båda delarna tills VM i fotboll är över den 18 december;-) DS.

  1. Hann inte med att kommentera ett av dina inlägg om fotbollen. Du skulle vara krönikör i en dagstidning så bra och proffsiga är dina reflektioner över matcherna, spelarna och allt runt omkring.
   All TV-tid är fotboll här hemma just nu också.

 2. Trevligt att du tipsar om läsvärda böcker, trots att jag personligen inte är så intresserad av deckare så tycker jag tipsen var intressanta o mångsidiga😊
  En kommentar, var speciellt aktuell och verkar aldrig förändras ”den eviga kampen om ont och gott”, i synnerhet i pågående världsläge men man måste bara orka tro på att det goda till sist vinner!

  1. Jo man måste tro att det goda till slut vinner, men nu ser det väldigt dystert ut. Såg just några bilder från skyttegravarna i Ukraina och blev djupt upprörd och tagen.
   Böckerna är i den lättare genren, men hjälper en att fly verkligheten en stund.

 3. Så ska den att-läsa-högen se ut 😄 Min ser också bra ut. Köpte några böcker som såldes ut för 10 kronor styck. En del författare kände jag inte till. Bland andra “Danny Wattin”. Köpte hans bok “Historiegeneratorn”. Vilken fullträff. Måste absolut läsa mera av honom.
  Tack för intressanta tips och mycket nöje när du läser dem.

 4. Jultider är boktider så stort tack för tips! Den enda av böckerna jag läst är Kristina Ohlssons “Isbrytare”. Tycker om hennes böcker och hon har i år kommit med en ny, “Skuggläge” men den kommer väl som pocket lagom till nästa jul.
  Tyvärr gick en av mina favoritförfattare bort i oktober, Peter Robinson. Brukade alltid köpa hans böcker om kommisarie Banks som pocket. Men det finns en hel del jag ännu inte läst så dom får jag försöka få tag på.
  Fortsätt nu med härliga stunder framför VM-fotbollen!

 5. Tack för nya boktips! Peter May läser jag gärna men har tappat vilka böcker som hör ihop med vilken serie. Försökte kolla nu men rörde till det. Lier Horst är också en favorit, men det finns en spärr hos mig att läsa K. Olssons böcker med huvudpersonen Strindberg. Det känns som om namnet hör hemma någon annanstans. Trevlig helg Eva!

 6. Tack för påminnelsen om Kristina Olssons deckarserie, dags att göra slag i saken kanske. 🙂
  Guillaume Musso har jag läst en bok av, inte ateljé-boken utan någon om mobiltelefoner som förväxlas, eftersom recensionerna var så bra, men jag blev tyvärr besviken. Tycker inte alls han skriver särskilt bra. Får hoppas att du får en annan uppfattning, Eva. 🙂
  härligt med så mycket läsning som väntar! Vilken trave!

  1. Då lägger jag Musso-boken underst i högen tills vidare! Ja nu har jag lektyr så det räcker ett tag.
   Hoppas förkylningen är bra nu!?

Kommentera