På gång just nu – den 16 februari 2020

Oxveckor
Det gamla uttrycket om oxveckorna (som f ö lär ha funnits sedan 1700-talet) börjar i alla fall i min värld lida mot sitt slut. Enligt gammalt tar de slut först när nästa ledighet (dvs påskhelgen) infaller. Som pensionär gör det ingen skillnad. Huvudsaken är att ljuset återvänder. Då känns allt betydligt lättare och sinnet blir gladare.

Stjärntecknet Oxen ( 20/4 till 21/5)
Kan inte låta bli att framhålla Oxens fina egenskaper enligt astrologin. Själv är jag dessvärre Vädur!

Oxen är jordnära och hemmet är oxens borg. Den kan gott sägas att oxen är det mest typiska jordtecknet. Oxen älskar allt som är vackert och njutningsfullt såsom god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. De lägger stor vikt vid det materiella och vårdar ömt sina vackra saker, gärna i hemmets trygga vrå.

Annat som är på G nu är Bokrean
Den börjar den 25 februari. Tyvärr lockar den mig inte lika mycket som förr i tiden. Då stod man gärna i kö både för att komma åt vissa fyndböcker och att vara med vid det som nästan var en folkfest. Har ännu dag en del böcker som är införskaffade på just bokrean. En av dem är Till bords med Monet. Intresset för den store konstnären har aktualiserats genom en annan bok som jag skall återkomma till.

Funderingar kring medicin mm
En mycket användbar hemsida jag gärna rekommenderar. Fråga Apotekaren

Motionscykel
Vår nya hopvikbara motionscykel har fått sin plats i vardagsrummet framför TV:n!!! Förhoppningsvis skall det locka till användning när man man kan titta på TV samtidigt som man genomför den tråkiga cyklingen.

230202


32 thoughts on “På gång just nu – den 16 februari 2020

 1. Den direktsända fågelsången har jag redan bokat in i kalendern, instämmer när det gäller bokrean, särskilda upplagor tryckt enkom för bokrean är inte det jag vill ha. Förr plockade bokhandlaren böcker ur sina gömmor, då kunde man fynda och bli överraskad.

  1. Tack för dina tips, trevligt att du delar med dig!
   Som den oxe jag är kände jag nog igen vissa egenskaper du så vackert beskriver 😏 Det enda jag kanske ville lite specificera var första delen av “De lägger stor vikt vid det materiella och vårdar ömt sina vackra saker, gärna i hemmets trygga vrå”, nämligen någon materialist är jag nog inte, även om jag värnar om det jag har. Jag kan nog också vara en romantiker (flagnat med åren…) men är stadigt med fötterna på jorden (realist), därför kanske var nog första tanken “skulle vara intressant att höra hur det sedan gick” med konditionscykeln…. men optimisten i mig hoppas förstås att det blir effektivt trampande framför dumburken, lycka till 👍

   1. Tack för din trevliga kommentar. Kan mycket väl förstå att du är oxe av det lilla jag känner till om dig genom bloggandet.
    Nu har jag i alla fall trampat tre dagar i rad!!! Så pass att jag fått ordentlig träningsvärk. Men jag vet hur lätt det är att bli uttråkad och sluta. Frågan är vilket som är tråkigast, trampandet eller TV-programmen?

 2. Jag misstänker att motionscykel är precis lika tråkigt som löpband. Men, som du skriver, man får ha något för ögonen, eller i mitt fall öronen, när man motionerar. Då kan mota bort “tråkkänslan” lite.

 3. Fågelsången lär jag nog missa i år, men tar tacksamt emot datum om och när det blir en ny satsning.
  Visst är du en ”Oxe”!
  Bokrean var bättre förr, så är det bara! Men några böcker blir det ändå att ha på lager – speciellt barnböcker.
  Bra idé’ med cykeln. En granne till oss brukar cykla ”varje” Vasalopp ( med segraren förstås). Ni kanske kan hänga med på Girot och Touren i sommar 😉

  1. Bra idé att motionscykla med Girot och Touren. Det får vi inte missa. Ny resa på gång förstår jag. Vart bär det hän denna gång?

 4. Fågelsången låter kul! Det passar mig som jobbar natt att lyssna på fågelsång istället för människosång som omväxling!
  Cykla framför tv:n tycker jag är en utmärkt idé. För visst är det tråkigt att bara sitta där och trampa utan att komma någonstans?! Jag hade ett löpband en gång i tiden som jag ställde framför tv:n och då blev det lite roligare att gå på det. Men det tog för mycket plats tyvärr så jag fick göra mig av med det till slut. En sådan liten cykel är nog mycket smidigare!
  Ha en fin kväll!

  1. Jag hoppas vi skall stå ut med att ha cykeln som möbel. Den är faktiskt hopfällbar. Vi kan ställa undan den när den tar för stor plats.
   Javisst skall det bli spännande att med fågelsångsprogrammet. Förstår att det intresserar dig också. Det är otroligt fina fågelbilder du tar för resten. Brukar kolla dem på Instagram också.

 5. Fågelsången visste jag också om. Kul för alla som älskar fåglar.
  Håller fullständigt med om bokrean. Har fått massor med mail från Bokus om det men har inte kollat än.
  Önskar dig trevligt cyklande framför tv´n. Nytta och nöje på samma gång låter bra.

  1. Tack så mycket. Av olika skäl har jag varit stillasittande en tid och måste träna upp mig. Än så länge har det gått bra. Hoppas du får en trevlig vecka.

 6. Bokrean var ett måste förr men nu är det många år sedan jag gick. Har beställt några pocket på Adlibris.
  Har en motionscyckel i förrådet som jag inte får plats med i min lilla två.
  Önskar en fin vecka.

  1. De tar onekligen stor plats sådana här motionsredskap, men jag hoppas vi skall stå ut med att ha den som “möbel”. Hittills har det gått bra. Pockets är alla tiders att passa på att köpa på rean. Hoppas du också får en fin vecka. Här skiner solen nu så det bådar gott! Hälsa Minton!

 7. Du är vädur, jag är tvilling;-)
  Du har helt rätt, bokrean var mycket bättre förr. Nuförtiden är det andra sorteringar med sämre papperskvalitet och definitivt helt befriad från “fynd”.
  Ålevangeliet skriver så många om. Trots att det inte är min genre känner jag mig nästan tvungen att köpa boken.
  Vilken cool motionscykel! Ni kan ju turas om där – en tittar tillbakalutad på tv, medan den andra svettas;-) Med lite god vilja kan man kalla det för intervallträning;-)

  1. Aha du är tvilling. Intressant. Håller med om Ålevangeliet. Man känner nästan att man måste skaffa och läsa den. Hittills har faktiskt gått bra med cykeln. Cyklade till fotbollen i går och det var ganska kul.

 8. Även jag är vädur, men då jag är född den 19/4, så är jag nästan oxe – och jag känner mig som en blandning av båda … 🙂
  Fågelsången har jag skrivit in i kalendern … hur det ska gå vet jag inte – jag som slocknar vid 22-tiden varje kväll.
  Visst var det roligare förr med bokrean! Vildplockat står på min önskelista också 🙂
  Önskar dig en bra start på denna nya vecka!

  1. Tack Anki. Jag slocknar också vid 22 på kvällarna. Ibland ännu tidigare. Kul att du också tänker köpa Viltplockat på rean. Det är alltid trevligt att läsa om växter. Hoppas du också får en bra vecka. Här skiner solen så det gäller att passa på och ta en promenad. Man kan ju inte bara sitta på motionscykeln!!!

 9. Vilken behändig motionscykel! Verkar inte ta alltför stor plats heller. Kanske rent av i min etta? Undrar var man kan få tag på nåt sånt, och vad den kan kosta?

 10. Fågelsångsnatten hade gått mig spårlöst förbi. Tack för tipset! Ska kolla om jag kan hänga på! 🙂
  Och en ihopfällbar motionscykel låter ju som ett riktigt kap. Smart! De tar en eländig plats annars.

  1. Men visst låter det kul med Fågelsångsnatten! Får se om man orkar. Himla ambitiöst initiativ. Ja cykeln är vi glada för. Kör som attan – så länge det varar! Har varit stillasittande så mycket en tid att jag måste börja träna. Men idag skiner solen så det får bli en promenad och kanske en liten cykeltur framför TV:n senare.

 11. Franska Fikon

  Oh vad jag tycker fågelsångsnatten låter härligt! Har kryssat för i kalendern. I morse så vaknade vi till fågelkvitter från många olika småfåglar! Första gången i år, men det känns tidigt…
  Jag har en motionscykel i mitt arbetsrum så jag kollar tv eller streamade program på datorn när jag cyklar. Det blir litet mindre tråkigt. Att cykla till Vasaloppet verkar jobbigt, 4-5 timmar? Haha, fast inte lika jobbigt som för de som har skidor på fötterna!
  Det där med stjärntecken kan vara ganska avslöjande, jag är ett typisk lejon och det känns inte alltid trevligt att vara. Jag måste dämpa vissa egenskaper och det är ju i och för sig bra när man är medveten om det. Yngste sonen är en typisk oxe, så trevlig att umgås med!

 12. Jag tycker också det går bra med cyklingen när man har TV.n att titta på. Det är verkligen effektivt. Jag har ordentlig träningsvärk. Håller på en stund varje dag, men måste nog öka motståndet och öka tiden nu.
  Lejon vet jag inte så mycket om. Måste undersökas. Vädur som jag är är inte heller särskilt attraktivt. Känner så väl till vissa egenskaper jag har som är typiska för vädurar.
  Har inte hört så mycket fågelsång ännu. Just nu blåser det så infernaliskt så fåglarna sitter nog i skydd och avvaktar bättre väder. Längtar efter att få höra koltrastens sång.

Kommentera