En skön och mysig swoncho – superenkel att virka

DSC_3023a

Som en lätt och modern virkad sweater är detta plagg. En kombination av poncho och  sweater = swoncho. Kan inte bli enklare. Perfekt för nybörjaren.

På Hobii finns gratismönstret och ett underbart acrylgarn – Tivoli (24 kr nystanet just nu och i massor av härliga färger)

Så här gjorde jag min. Valde att göra en V-ringning.

DSC_3000a
Följde Hobbis mönster i den storlek jag valt och virkade två lika stora stycken. Jag valde att göra en V-ringning (ingår ej i mönstret).
DSC_3001a
Mönstret virkas enl beskrivningen
DSC_3009a
Från den mittersta maskan på framstycket gjorde jag minskningar så att axelsidorna blev lika långa som på bakstycket. Virkade alltså var sida för sig.
20200208_151837a
Sedan sydde jag ihop fram- och bakstyckena i sidan och lämnade öppet för ärmhålen.
20200209_154911a
Slutligen virkade jag fasta maskor i  4-5 varv i nederkanten, i V-ringningen och i ärmhålen.

DSC_3025a


16 thoughts on “En skön och mysig swoncho – superenkel att virka

  1. Swoncho – det var ett roligt ord. Jag gav mig på att göra en poncho för ett år sedan. Supersnygg i sina delar, men ramlade av när jag hade monterat den. Det blev galet någonstans under tillverkningen. Ponchon stoppades undan i en garderob …

  2. Jättefin som du har gjort. En fråga såg ett inlägg där du skrivit om premium, och utrymme osv. Hur har du gjort nu, får man fråga hur länge du använt premium och hur mycket utrymme du har kvar på din blogg. Hur lång tid ska man tro att 13 gb håller?

    1. Hej! Jag har nu använt 4 % av de 13 gb man har i premium. Det beror ju alldeles på hur många bilder och hur många inlägg man gör. Jag har ganska många bilder (förminskade till 640 px) och gör en 4-5 inlägg i månaden. Det räcker ett bra tag, med man bör ha lite koll på utrymmet hela tiden.

  3. Jag häpnar som alltid över din hantverkskonst. Så snygg! Imponerande!:)
    Det närmsta jag kommit något virkat som höll ihop var en sned grytlapp i mellanstadiet….

  4. Pingback: Lättvirkad poncho – steg för steg - Seniorvinklat

Kommentera