På gång just nu – den 24 november 2019

Då är man på banan igen efter diverse datastrul. Tillhörde det fåtal som hade svårt lämna Windows 7 men är nu lycklig innehavare av Windows 10. Dessutom har jag bytt e-post från Windows Live Mail till Thunderbird (det låter något det!!!). Är mycket nöjd med bägge. Trevlig sysselsättning när det våta (i form av strilregn, fuktdroppar, dimma, dis, akvarium) utanför fönstret verkar ha blivit en stadigvarande väderlek.

Men fullt så eländigt som i Venedig är det ändå inte. Lite pinsamt att ha ett välbesökt inlägg på bloggen med rubriken Venedig är bäst på hösten!!!

Influensvaccineringen är också avklarad. Så nu är jag beredd möta Kung Bore. Få se nu hur det blir på Andersdagen den 30 november. Ni vet Bondepraktikans “Anders slaskar julen braskar”.

TV
Njuter i fulla drag av The Crown.  Vilken serie! Vilket skådespeleri! Vilken regi! Olivia Colman är helt suverän.

På URplay finns en dokumentär (finns att se tom juli 2020 ) om Farah Diba för er som minns henne. Hon är 81 år nu och är fortfarande mycket stilfull. Efter den iranska revolutionen 1979 tvingades hon i landsflykt och lever idag i USA och i Frankrike.

Bloggannonser i WordPress
Utlovade en redogörelse över hur det är att annonsera genom WP. En och annan kommer nog att le i mjugg när jag berättar att det gick åt pipan. Det dröjde inte många dagar förrän platsen med de ganska snygga WordPressannonserna blivit utbytta med porr. Yes jag har anmält saken till WordPress!!! (Givetvis har jag upphört med annonserna.)

Fräsch sallad
Färdigsköljd sallad i påse håller sig längre spänstig i kylen om man lägger hushållspapper i den öppnade. En knep jag läste någonstans och har praktiserat med gott resultat.

Rödvinsfläckar
lär försvinna om man häller vitt vin! på dem. Det skall verka i ca tio minuter och sedan sköljas med ljummet vatten. Har inte själv provat, men skall komma ihåg det till nästa gång.

Handkräm
Nu är det dags att börja använda kräm för att hålla händerna mjuka och lena. Jag har en på nattduksbordet, en vid TV-fåtöljen och en vid handfatet där jag tvättar händerna.


28 thoughts on “På gång just nu – den 24 november 2019

 1. Men fy vad otäckt att annonserna utnyttjades till sånt vidrigt! Förstår att du upphörde med dem direkt! Det är ju bedrövligt att det ska vara så! Kan ingenting få vara heligt längre?!!!

 2. Men fy, jag som också funderat på om det går att tjäna något på annonser. Lite koll och lite val borde man få angående villa annonser som läggs ut på den egna bloggen. Det var dåligt.

  1. I och för sig tror jag inte det var WP som la ut annonserna utan det finns en del “hål” som datanördarna kallar det som tyvärr finns i WP där obehöriga kan ta sig in. Men det förbättrar ju inte saken.

 3. Kollade in ditt fina och intressanta inlägg om Venedig på hösten igen. Roligt också med filmen med översvämningen men förmodligen inte alls så roligt för dem som bor där.

  Även jag har tagit influensasprutan och nu börjar svullnaden i armen ge med sig. Höll på att bli utan förra året, så jag skyndade mig. Det slog mig att vi väldigt vuxna blir som barn på nytt ibland: person efter person kom ut efter vaccineringen och försäkrade för de andra: “Det gjorde inte ont!” och “Inget att vara rädd för!” Jag blev full i skratt.

  Bra tips om fräsch sallad, tack för det!

  Porrannonser har jag råkat ut för i mobilen ibland, det är så trist.

  Skulle gärna se The Crown men mig veterligen har jag inte någon sån kanal i mitt abonnemang.

  1. The Crown går på Netflix. Synd att du inte kan se den. Tyvärr kan jag inte rekommendera Netflix. Det är bara den här serien som de har som är bra. I alla fall för tillfället.
   Jag kände ingenting av sprutan efteråt denna gång och börjar undra om den verkligen har tagit!? Håller med dig om att folks rädsla för sprutor inte verkar avta med åren.
   Kul att du tittade på videon om Venedig. Du läser verkligen inläggen grundligt. Det har jag förstått mer än en gång.

 4. Fy vad tråkigt med sådana annonser. Har också fått minspruta så nu skall jag väl slippa bli sjuk. Förra året fick jag influensa av den mildare sorten. Skönt att du fått ordning på datorn och mailen för man är så beroende av den.
  Önskar en fin vecka med slask på anders dagen.

  1. Ja vad det är jobbigt när det krånglar med tekniken. Men nu fungerar allt igen.
   Hoppas du också får en fin vecka – kanske med lite sol!

 5. Skönt att du är på ”banan” igen!
  Vi njuter också av the Crown. Mer sympatier för Charles har det blivit hemma hos oss.
  Bra tips om sallad. Skall genast testa !
  Tråkigt med porrannonserna! Eller rättare sagt bedrövligt! Man borde åtminstone få godkänna vilja annonser som läggs ut!

  1. Tänk så bra om man fick välja annonser själv. Man vet ju bäst vilken “publik” man har.
   Kunde inte kommentera på din blogg vid ditt förra inlägg. Skall kolla igen om jag gjorde något fel.

 6. Jag tänker hela tiden på min dator. Den kan också lägga av när som helst. Suck….
  Jag har tagit en enda gång vaccinet för många år sedan och dessutom på jobbet. Blev så sjuk efter 2 timmar att jag inte ens kunde åka hem själv utan en arbetskompis fick köra mig hem.
  Aldrig mer…..
  Du har i alla fall prövat annonser. Bra att veta hur det kan bli.
  Jag köper ofta sallad i påse. Det ska jag testa. Torrt hushållspapper?
  Handkräm har jag också överallt liggande.
  Ha en trevlig ny vecka!

  1. Tänk på att säkerhetskopiera allt du vill spara om du är rädd att datorn lägger av.
   Det varierar väldigt olika med vaccineringen. Förstår om du inte gör om det.
   Ja torrt hushållspapper. Ett par vikta bitar papper så slipper man slemmiga salladsblad åtminstone ett par dagar.
   Hoppas din vecka blir riktigt bra!

 7. Windows 7 var nog helt okej, men uppdateringen till Windows 8 blev ju en katastrof. Så Microsoft “bjöd” på Windows 10 som kompensation, men det var ett antal år sedan. Windows 10 är helt okej, men för mycket “lull-lull” enligt mig.

  Så grymt med att byta ut WP annonserna mot porr. Otroligt oseriöst. Det hade jag aldrig trott om WP faktiskt. Det som är värt att komma ihåg är nog att “dubbeltydiga” ord du väljer i dina inlägg bestämmer innehållet i dina annonser. Men nu gör du inte om det. Man lär sig alltid den hårda vägen.

  Har ungefär samma erfarenhet av influensavaccination som Kristallina. Gjorde den första och enda vaccineringen 2009. Det gör jag inte om.

  Det där med hushållspapper var ytterligare ett hett tips:-)

  1. Jag tror inte det var WP själva som la in de olämpliga annonserna. Enligt min datasupport är det ganska lätt att ta sig in och lägga ut egna annonser.
   Förstår vad du menar med lulllullet i W10. Än så länge tycker jag det är kul.

 8. Franska Fikon

  Oj, flera saker att få nytta av! Salladspapperet ska jag prova redan i morgon! Undrar var du ser URplay, på datorn eller? The Crown njuter jag också av, skulle vilja se alla på en gång men vill ändå dra ut på det – så de finns kvar ett tag till… Jag har numera också Windows 10, man vänjer sig ;). Fast det där med porrannonserna får en ju att se rött. Kan de inte blockera sådant? Jag har ibland besökare på min blogg vars avsändare var porrsighter, men de har faktiskt avtagit. Och de stör bara mig när jag kollar min statistik. Nu ska jag läsa om Venedig. Trevlig vecka!

  1. Tack för din trevliga kommentar! Vi drar också ut på The Crown och forcerar inte. Man vill hinna smälta varje avsnitt ordentligt.
   Jag ser URplay på TV:n. Lämnar en länk när jag rekommenderar något för just Play på Kunskapskanalen och UR är lite marigt att hitta.
   Hoppas du med får en bra vecka!

 9. Trevligt att du är tillbaka! Fy så tråkigt med porrannonserna! Minns att jag skrev 6 med bokstäver en gång … och vips överöstes min skräppost med annonser om just sånt, ja porr alltså!
  Bra råd med hushållspapper i salladspåsen – ska absolut testas. Tack för tipset!

  1. Ha ha ska komma ihåg att skriva 6 och inte det andra alternativet! Jag vet man måste väga sina ord noga så att de inte kan misstolkas, vilket inte är så lätt alla gånger. Man har ju inte samma livliga fantasi som vissa andra!

 10. Grattis till Windows 10 och Thunderbird. Så skönt att det är avklarat.Jag måste nog säga att jag trivdes bättre med Windows 7 och Windows Live Mail, men det var inte mycket att göra. Man vänjer sig. Att jag sedan fick massor av skräp i e-posten var inte Thunderbirds fel, utan Telia som inte längre kunde klara av att stoppa skräpmailen, som de faktiskt gjorde så bra tidigare. Aha, kan det vara därför jag plötslig fick porrsidor länkade till min blogg? Mycket obehagligt, men nu är de tack och lov borta!.

  1. Tack Birgitta! Du om någon vet att jag varit på gång länge med W10. Det känns enormt tillfredsställande att det äntligen blev gjort. Det är dock redan några saker jag saknar från 7:an. Men man vänjer sig väl som du säger.

 11. Serien The Crown, pratar många om! Ska försöka att se den… undrar just hur många avsnitt det är?
  Hade mycket svårt att med ny dator vänja mig vid Windows 10. Nu har det gått ett par, tre år och jag tänker inte så mycket på det. Men helt klart gillade jag den gamla versionen mer.
  Porr – fy så trist! Bra att du anmälde!
  Igår fick jag min spruta – skönt när det är gjort! Bara att hoppas att man håller sig frisk nu då!
  Kram Gunilla

  1. The Crown är i tio avsnitt. Finns på Netflix.
   Alla verkar gilla Windows 7 bättre än 10:an. Har inte vant mig riktigt ännu, men tycker det är lite för många finesser jag inte kommer att använda.
   Visst känns det bra att man tagit sprutan.
   Ha det så bra du kan i gråvädret. Förmodar ni har samma väder!?
   Kram Eva

 12. Har hört talas om Netflix The Crown. Fått en hel massa besökare som letat efter Aberfan i Wales.
  Vad tråkigt med annonserna.
  Bra knep med salladen,tack.
  Ha det bra!

 13. Salladstipset var guld! Stort tack Eva! Liksom för recensionen av The Crown. Ska se om jag kan få med maken på tåget att se den nu. 🙂
  Grattis till uppgraderingen! Snart är det min tur….

  1. Vänta inte för länge med uppdateringen. Supporten och troligen uppdateringarna upphör i januari. Vi anlitade en datasnubbe som kom hem. Vi ville inte riskera att t ex bankid:et skulle försvinna. Allt gick jättebra. Datorhjälp.se
   Vad jag förstår kan man ta Netflix bara på en månad eller så och det räcker ju för att se de tio avsnitten på The Crown. Sedan kan man säga upp abonnemanget. Nu kommer förstås The Irishman med de Niro o Pacino och den vill åtminstone inte jag missa…
   Hälsa Gunnar. Han gillar nog inte det här vädret kan jag tro!?

Kommentera