På gång just nu – den 29 november 2019

Nu har det blivit lite ljusare i alla fall – så länge det varar…

Mösstider
Snart dags att ta fram den gamla lurkan till mössa. Är trött på alla hemstickade noppiga mössor och har i år planer på att skaffa mig hatt. Inte en stilfull modisthatt, men heller inte en tanthatt utan kanske ett mellanting.

Undrar om man klär i en sådan här filthatt utan att se för utspökad ut?

När jag sökte på Google på hattar hamnade jag på hemsidan hattmakarna.se. Minns Bodeckers på Fredsgatan i Stockholm där man tillverkade herrhattar av alla de slag; cylinderhattar, doktorshattar, derbyhattar, mm. Nu finns Hattmakarna i Göteborg ser jag.

Glasklara vaser
Glasvaser blir lätt missfärgade och svåra att få snygga nedtill. Inte ens en maskindisk brukar hjälpa. Ett knep är att lägga en bit maskindiskmedel i vasen med vatten och låta stå över natten. De blir skinande blanka.

Dekorbelysning
De här husfasaderna från Amsterdam blir mycket dekorativa upplysta med värmeljus på baksidan. Finns på Newport.

Hur mycket är byrålådsguldet värt?
Om man intresserad av hur mycket ett smycke man har kan vara värt eller om man är på jakt efter en fin julklapp är det alltid lika fascinerande att följa Bukowskis auktioner. Utropspriset kan vara jättehögt, men i slutändan kan det klubbas för ett betydlig lägre belopp. Naturligtvis finns det andra kategorier än smycken att spana på.

Silkelinne
Ett  skönt linne med korta ärmar och med rund hals i svart stretch silke blev mitt fynd på Black Friday. Toppen håller en varm när det är kallt och sval när det är varmt. Perfekt som undertröja!

Fotboll
Det är många matcher nu för oss som följer Premier League och EM-kvalen. Ibland önskar man att man hade flera TV-apparater att kolla på samtidigt. Mitt i alltihop blir Fredrik Ljungberg tränare för Arsenal. Lycka till säger jag!


22 thoughts on “På gång just nu – den 29 november 2019

 1. Jag har oftast TVn igång med ljud och bevakar en annan match på surfplattan utan ljud. Kul för Fredrik Ljungberg även om han främst verkar tänkt som en vikarie, men gör han några bra matcher så kanske andra lag får upp ögonen för honom.

  1. Tack! Ja jag tror jag skall satsa på den modellen – klockhatt heter det ju. Här skiner solen så nu måste man ut och njuta.

 2. Ha en trevlig 1:a advent du med!
  Den där hatten påminner mig om modet på 1930- och 1940-talet som återigen är inne just nu. Den är läcker, men lär knappt vara värmande. Själv har jag i och för sig mössor, men jag använder till 99 procent luvan på min munkjacka. Om det är riktigt kallt sätter jag på den och luvan på dunjackan.

  Visst är det mycket fotboll just nu, inte mig emot! Och Ljungberg som tillfällig tränare… Ja, tänk om han gör en Ole Solskjær och blir permanent tränare. Nu hade Ole ju en “honeymoon”-period, men den här säsongen har ju gått mindre bra för Man Utd om man säger så. Å Mourinho är ju upptagen med Tottenham så… Ta tillbaka Arsène Wenger skulle jag föreslå. Han är ju ändå “bara” 70…;-)

  1. Luvor är bra att ha. Det blåser aldrig in i nacken med en sån’n. Vi får se hur det går med Mourinho och Tottenham och hur mycket han kan tygla sitt hetsiga temperament! Men Arsène Wenger….

 3. Undertröja är också något som jag älskar.
  Tricket med maskindiskmedel använde en arbetskompis också till termoskannor.
  Japp, vi fick också lite snö som la sig på snorhala vägar. Det blev försiktiga hundpromenader.
  Tack detsamma Eva!

  1. Javisst är det skönt med undertröja.
   Bra tips o termoskannor också! Nu gäller det att ta det försiktigt i halkan. Tyvärr hjälper det inte alla gånger. Här skiner solen nu. Underbart!

 4. Snön är riktigt bra på att dekorera, som kristyr på ett pepparkakshus ser det ut på staketen och så lite snömössor på stolparna, så vackert. Mössa har jag aldrig kommit överens med, äger en enda som jag köpte häromåret när vi for till Kiruna. Mina kappor och jackor är huvförsedda och det är väldigt praktiskt att bara dra upp huvan (ja, det heter huva, en luva är en mössa, haha) när det känns svalt om öronen. Men inte är det elegant, inte ett dugg. Hoppas att du hittar något som du blir nöjd med! Trevlig adventshelg! Nu kastar jag mig ut i snölandskapet.

 5. Jag är lite kluven till det här med hatt. Kanske för att jag inte är någon hatt-människa och med det menar jag att dessa huvudbonader är totalt fel på mig. Det både känns fel och är missklädsamt . Hoppas du hittar något du trivs med! Tror att du kan bära hatt!
  Trevlig advent till dig också 🕯

 6. Maskindiskmedelknepet är bra även till ingrodda kaffetermosar kan jag meddela.
  Tack för ett trevligt inlägg! Även om det tog tid innan jag kom dit.
  Fotbollen får du ha för dig själv….. 🙂
  Trevlig 2:a advent!

Kommentera