Engelska Austinrosor i kruka

Våra efterlängtade Austinrosor beställda on line från Flora Linnea anlände med posten igår och planterades idag. Vi var väl förberedda för att få dem i jorden så fort som möjligt. Naturligtvis efter att de fått stå i vatten i en hink i timmar.

Så här gjorde vi. Steg för steg

Klicka på bilderna för att se texten.

Förberedelser


Plantering

Placering

I den bästa av världar skall det bli så här…

William Morris
En hög ros med attraktivt växtsätt och mörkgrönt glansigt bladverk. Blommorna är varmt aprikos-rosa och vackert rosettformade. Dessutom är de mycket tåliga och tillförlitliga, vilket gör den idealisk  för plantering längre bak i rabatten.

New Dawn
En av de bästa och mest kända klätterrosorna genom tiderna. Utsökta silverrosa blommor och fin apelsin- och citrondoft. Medelstora blommor som är fyllda till halvfyllda. Kronbladen rullar sig bakåt. Friskt grönt och glänsande bladverk. Får nypon. Mycket lång blomning, från midsommar och långt ut på hösten.
Fin klättrande i spaljéer, pergolor men även som buskros mm. New Dawn är skuggtålig och kan odlas vid norrväggar.

Crown Princess Margareta
Denna utsökta, högväxta buskros har graciöst böjda grenar med stora rosettformade blommor i en underbar persiko-aprikos nyans. Blomman har en stark, fruktig doft som påminner om de gamla terosorna och innehåller allt från geléhallon och juicyfruit till citrus och hasselnötter. Den tillhör ’Leander’ serien som är bra, frisk och härdig för det svenska klimatet.  Prova gärna att använda Crown Princess Margareta som klätterros i ett gynnsamt läge.

Relaterade länkar:

Roslexikon

Medlet   – för att rosorna skall få en bra start


 

18 reaktioner på ”Engelska Austinrosor i kruka

 1. Hoppas du lyckas med rosorna nu! William Morris ser ut att vara min favorit och rosen verkar vara lika vacker som hans tapetkollektioner!
  Skulle gärna vilja ha rosor i vår trädgård, men den är helt enkelt för liten för det.
  Önskar dig en mysig avslutning på helgen och en go start på veckan!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: På gång just nu – den 29 april 2019 – Seniorvinklat

 3. Oj vilket projekt! Ser svårt ut med alla vassa taggar. Och hade ingen aning om att det krävde så mycket förberedelser med rosor. Jag håller tummarna för att allt går vägen och att ni får så tjusiga blommor som fotona visar. Då blir humlorna glada också!
  Ni har en fin täppa! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s