Ratatouille – ett smakrikt vegetarisk tillbehör

En jättegod och användbar provencalsk grönsaksröra som passar till det mesta är ratatouille. Den passar till kött, kyckling, ugnsbakad fisk eller som en vegetarisk rätt med ris eller kokt potatis. I Frankrike äter man den gärna med ett gott färskt bröd.

Fick i veckan tag i frysta skurna grönsaker av alla de sorter som behövs just till ratatouillen. De är förpackade i en tvåkilospåse. Bra att ha i frysen och kunna använda så mycket som behövs för tillfället.

Den kokas med olivolja och burktomater. Tillsätt lite vittvin – går även bra med rött vin.

Det märktes att det var första klassens grönsaker som var mycket väl omhändertagna. Inte minst på doften av färska grönsaker som spred sig när man öppnade påsen.

Enligt basreceptet skall grönsakerna sjuda i en halvtimme. Rör om då och då och smaksätt med salt, peppar och ev provencalska kryddor och vitlök. Koka ytterligare tio minuter på svag värme utan lock.

Jag köpte denna fantastiska Ratatouillepåse på Mathem, men ser att den finns på andra ställen. Gården där man producerar och fryser ner dessa superfärska ekologiska grönsaker heter Magnihill och ligger i Skåne. På hemsidan står var man hittar deras varor.


 

17 thoughts on “Ratatouille – ett smakrikt vegetarisk tillbehör

    1. Ja det blir ju en hel del grönsaker som ska hackas. Färskt är alltid färskt, men dessa frysta grönsaker var alldeles fantastiska.

    1. De levererar bara vissa tider och dagar till oss. Men vi tycker det är så skönt att få det “hemburet”. Vi har ju inte bil längre.

  1. Yummie, yummie! Ratatouille älskar jag också. Köper det ofta hos Picard. Än så länge går jag till affärerna och köper mat, men kommer troligen använda Mathem på sikt jag med;-)

  2. Oh, ratatouille! Vissa rätter glömmer man, bra att bli påmind! Jag får kolla det där med färdigskurna grönsaker.

    Jag tror att du inte såg min kommentar på förra inlägget?

  3. Pingback: På gång just nu – den 26 december 2018 – Seniorvinklat

Kommentera