På gång just nu – den 6 december 2018

Gråvädret
Det finns faktiskt några fördelar med gråvädret vi har – åtminstone där jag bor. Man slipper halkan! Broddar i all ära, men de är jobbiga att gå med, ofta svåra att sätta på och passar inte skorna eller stövlarna. Såg att tidningen Senioren hade en broddtest.

Film på bio
I dagarna är det aktuellt med Nobel. Filmen The Wife med bl a Glenn Close har premiär  idag.

Glenn Close spelar hustrun till en berömd författare som får Nobelpriset i litteratur (när det fortfarande existerade!!!) och drabbas av en livskris. Hennes rollprestation lär vara enastående. (Regissör är svensken Björn Runge.)

Pussel
Till jul brukar jag alltid ladda upp med pussel. En rogivande “aktivitet” som alternativ till julmåltider, TV-tittande och utevistelse.

Hur många gånger har man inte önskat att inte behöva riva itu ett pussel man lagt? Till dessa tre nedan medföljer klister som man kan stryka på och vips har man en tavla!

Här är en annan nyhet. Detta kan man både klistra i hop och färglägga när det är klart. Upphängningsanordning medföljer (dock ej färgpennor).

Här några klassiska motiv som kanske kan locka. Julen är lång i år. Ett tips är att kolla måtten på pusslet. Man måste ha ett bord som räcker till.

Pusslen finns i Pusselbutiken.

Överrockar för ömtåliga växter
De rosor som inte är bevärdiga köldtåliga dyra Lindesbergskrukor har fått hålla till godo med en betydligt billigare men snyggare Lidlvariant som har försetts med överrockar mot kylan. Skall bli spännande att se hur det går. Frågan är om det kanske hade varit bättre att satsa på Lindesbergskrukor i alla fall.

Julmat
Den bästa julmaten tycker jag är alla rester man gör en pyttipanna av med tärnad råstekt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.

WordPressbloggare Premiumpaket
Fick ett mail från WP igår om att de tänker ändra mitt prenumerationspaket (Premium) och att det inte längre kommer att inkludera en “gratis” domänkredit samt erbjuder mig ett generöst erbjudande att under ett tidsbegränsat tillfälle förnya mitt paket utan extra kostnad ytterligare ett år. Man undrar vad det kommer att kosta därefter???

Är det någon som kör back up på sin blogg eller säkerhetskopierar den? Har levt i den tron att har man en domän skall detta inte behövas! Eller?


27 thoughts on “På gång just nu – den 6 december 2018

 1. Så vackra pussel det finns blir lite sugen på att försöka. Bloggaren Carita lägger också pussel och det verkar rogivande. När det gäller WP så använder jag gratis varianten.
  Julmaten har jag valt bort sen några år tillbaka för man äter inte allt.
  Köper några skivor skinka och gör min brunkål sen är jag nöjd.
  Ha en bra helg

  1. Tack. Ja det är rogivnde med pussel. Håller med om att julmaten är inte mycket att stå efter. Det låter gott med brunkol till skinkan. Jag köper också den i skivor. Hoppas du också får en bra helg!

  1. Gratisversion? Av de alternativ jag får upp när jag är inne på WP:s prenumerationspaket kostar numera “gratisversionen” 48 Euro per år!?

 2. Många bra tips där, tack! Filmen The Wife vill jag gärna se, får kanske bli i mellandagarna. Bara att hoppas att den lever till dess och inte inte plockats bort. 🙂

 3. 1. Kolla Icebugs. En perfekt julklapp till dig själv. Min man höll just testvinnaren i händerna, då vi väntade på vår tur på apoteket.

  2. Pussel la jag förr. Riktigt roligt. Höll mig till Mordillos fotbollspussel.

  3. Glenn Close som skulle kunna vara Meryl Streeps syster är alltid en garant för en bra film/serie.

  4. En jul utan skinka och lutfisk är ingen jul för mig;-) I motsats till dig har jag otroligt svårt för att äta rester i form av pyttipanna.

  5. Säger bara WP. Den plattformen har alltid gått över mitt lilla förstånd. Å gör det nu också;-)

 4. Icebugs är min bästa investering för att klara ishala vägar och skogsstigar. Tyvärr inte så bra när man ska gå in i affärer, men för promenader helt oumbärliga 🙂
  Pussel är verkligen en trevlig sysselsättning – numer oftast tillsammans med barnbarnen, men nu blev jag lite sugen på ett alldeles eget.

 5. Jag måste erkänna att jag inte gillar pussel har absolut inget tålamod alls för något dylikt.. Överlåter det på er som tycker om det.. Julmaten älskar jag alltihop skulle inte vilja vara utan något av det för allt smör i Småland.. Jag har gratisvarianten av WP.. Önskar dig en riktigt fin andra advent nu kram Nicki 🤶☃️

 6. Kul med de fina pusslen. Själv har jag aldrig varit duktig på det men alltid beundrat dem som är det.
  När det gäller WP så har jag också gratisversionen så kan inget om de andra heller tyvärr. Hoppas det löser sig för dig på något sätt ändå.

 7. I år har jag önskat mig ett pussel i julklapp, pusslade mycket förr.

  Spännande med överrockar till krukorna, var hittade du dem? Såg att LIndesbergskrukorna var dyra, men om de är köldtåliga så kanske det lönar sig.

  Filmen har fått blandad kritik men GC:s prestation hyllas. Klarar tyvärr inte av filmer på bio, blir åksjuk av kameraåkningar och annat. Så småningom kommer filmerna på tv. Får roa mig med sånt som finns på play.

  Har också gratisversion och de finns fortfarande på Wp. Nackdelen är att reklam kan dyka upp när som helst.

  1. Jag hade läst din kommentar och blev så upprörd/engagerad av att du har svårt att klara av filmer på bio att jag glömde svara dig. Det är så svårt att sätta sig in i hur du har det. Men en stor konstnär/fotograf är du!
   Wexthuset har överrockar till krukorna. Men som sagt jag vet inte hur de fungerar.
   Filmen The Wife fick ju måttliga recensioner!
   När jag går in och kollar finns ingen gratisversion av WP, men alla ni har ju det. Jag måste ha kommit fel på något vis. Vad jag inte förstår att du och andra får utrymme för så många bilder i era bloggar. Ha det nu så bra. Kram Eva

   1. Tack så hemskt mycket Eva för det fina berömmet! Det är hemskt många år sedan jag var på bio, så jag har vant mig vid att inte ens tänka på det. Annat är värre att vänja sig vid.

    Jag kollade alldeles nyss att det fanns 93 gratisteman på Wp, förmodligen ännu fler om man går in via adminpanelen, men man bör nog hålla sig till nya teman eftersom de gamla kanske slutar fungera så småningom. Du går in på Min webbplats – anpassa – teman och trycker sedan i högra hörnet på Gratis.

    Det går att krympa bilderna, inte storleksmässigt utan vilken upplösning de har. Jag gör det via iPhoto eftersom jag har en Macdator. När jag exporterar en bild så kan jag gör olika val som gör att bilden inte har så många Megabite och därmed räcker utrymmet längre. Jag har på drygt sju år använt 40 % av utrymmet. Ändå har jag den senaste tiden dammat på och gjort förstabilden i verklig storlek för att den ska bli stor på min blogg. Det bör finnas andra program att göra detta i, men dem känner jag inte till eftersom jag har haft iPhoto hela tiden.
    Detsamma!
    Kram

   2. Stort tack för ditt engagemang. Jag ska sätta mig in i detta ordentligt under helgen och följa dina tips. Tror jag tänker kontakta WP också och fråga om jag kan byta paket (till ett mindre alltså) som de kallar det. Fattar nästan inte hur du kan ha använt så lite utrymme på så lång tid.
    Har lärt mig jättemycket av din kommentar och är så tacksam. Verkligen rart av dig. Kram Eva

 8. Jag har fått samma meddelande från WordPress som du. Har idag personligt paket (tror jag att det heter). Ska kolla det närmare i helgen, tänker jag.

 9. Julmaten är inga som helst problem för oss, Kent och mig, eftersom Kent är vegetarian och inte äter kött, fisk eller skaldjur. Lite risgrynsgröt kanske jag kokar och köper ett par skivor skinka till mig själv att ha på mackan. Vi brukar äta pizza på julafton. Margarita förstås.
  Pussel har jag köpt två stycken 1500 bitars på Återvinningen och en pusselmatta där det går att rulla ihop det som man har lagt. Men jag har inte provat det än. Får väl se om det funkar.
  Ingrid

  1. Underbart att höra att alla inte har traditionell julmat. Pizza på julafton ! Det är nog vad många skulle vilja ha. Håller med om att en skinkmacka vill man inte vara utan.
   Det låter väldigt bra med en pusselmatta man kan rulla ihop. Vi får inte plats med mer än 500 bitars och det lägger man ju ganska snabbt. Vi köper fler pussel i stället!!!
   Ha nu en riktigt fin Nobel och Luciavecka/Kram Eva

 10. Tack för pusselinspiration! Jag slår gärna ett slag för Adlibris som faktiskt har fina och prisvärda pussel med hög kvalitet, t ex Clementoni. Jag inhandlade bl a ett med motiv över skymning i Venedig som ska förgylla min julhelg är tanken. =)

  1. Ska kolla Ad libris. Blir lätt en vana att man vänder sig till samma leverantör. Men det låter väl superfint med V i skymning i julhelgen. Gunnar får lite konkurrens där kanske!?

Kommentera