Mitt “kick off” som pensionär

De senaste åren i min yrkeskarriär infördes något som kallades kick off, som många säkert känner till. Varje höst inleddes med en sammankomst med övernattning på något konferenscentrum. Syftet var att öka sammanhållningen bland personalen och att man skulle uppdateras om företagets/organisationens mål och visioner. Man tvingades även till meningslösa grupparbeten i något trendigt tema. Jag hatade dessa spektakel.

meeting-1453895_640

I säsongsbrytningen mellan sommar och höst kan jag dock fortfarande känna ett behov av en nystart.

Det är lätt att man slöat till under sommaren – särskilt när det varit värmebölja.

Motion 
Först och främst måste man bestämma rutiner för sitt motionerande. Minst 30 minuter tre gånger i veckan är det som rekommenderas en pensionär.

Man “måste” inte
Det är viktigt tror jag att man tänker på att man inte måste någonting. Man kan låta dagen komma utan krav på vad man skall ta sig för. Någon aktivitet som stimulerar hjärnan bör man nog också ha, men den måste inte vara bindande och schemabunden.

Förslag på aktiviteter

 • Det finns också ett stort utbud av digitala kurser (t ex senioruniversitetetModerskeppet) man kan ägna sig åt.
 • Kolla din kommuns hemsida vilka aktiviteter som erbjuds pensionärer.
 • Till detta kommer alla nya TV- och radioprogram man kan följa.
 • Numera finns ett stort utbud av intressanta poddar att följa. Se t ex Sveriges Radios utbud.
 • Nya (och gamla) böcker att läsa.

Man kan bestämma sig för att göra om och förnya lite hemma.

 • Måla
 • tapetsera
 • möblera om
 • skaffa nya gardiner
 • städa förråd mm

En ny hobby eller ett nytt handarbete kanske lockar.

Välbefinnandet
Några uppdateringar vad gäller det yttre blir det också. Ett besök hos frisören är inbokat, även fötterna behöver snyggas till, höstgarderoben inklusive skor behöver ses över.


23 thoughts on “Mitt “kick off” som pensionär

 1. Så mycket trevligare kick off du planerat! Finns det någon mer än chefer som ser fram emot dessa nystarter. Tjafs, tjafs som inte leder nå’n vart. Ingen uppföljning, ingen entusiasm funnits att skåda månaden efter dylika tillställningar!
  Nej, ditt recept tål att efterapas – med vissa justeringar beroende på intressen.

  1. Intressant höra att du också tycker det. Nej intressen har man kanske olika. Det gäller bara att rycka upp sig. Jag har haft lite svårt med det ett tag, men börjar väl komma igång…

   1. Det har ju varit väder som inte uppmuntrat till några stordåd precis. Det där med att ”rycka upp sig” kan vara svårt nog ibland. Måste man alltid vara på topp och prestera hela tiden? Vår vän Luther är inte glad när jag övar mig i att göra ingenting – bara ligga still och låta tankarna vandra.

 2. Jag håller med om att dessa kickoffer är en pina. Som väl är har vi inte sådana i mitt nuvarande jobb, men i tidigare jobb har vi haft det och jag var bara med om det var tvång.
  När det gäller att rycka upp sig och få ordning på kropp och knopp efter den här sommaren så lär det bli ett gigantiskt jobb för min del, men jag blev väldigt inspirerad av dina planer. Ska genast sätta igång och planera mitt eget schema för att komma i form igen.

  1. Kan snart ordna en motståndsrörelse mot kick offer verkar det som. Det var jätteroligt att höra att jag kunde ge lite inspiration. Berätta gärna om DITT schema när du har planerat klart. Ha en trevlig helg så länge:)

 3. Jag har suttit av många sådana sammankomster. Försökte ofta engagera mig istället för att ha tråkigt. Det gick ibland o nu klarar jag mig bra utan!
  Jag lär väl märka om du gör några stora förändringar. Lycka till med höst o omstart.

  1. Jag förstår att har man en chefsposition och har som uppdrag att arrangera ett kick off måste det kännas ganska otacksamt när man vet och förstår att det kanske inte är så himla populärt. Men vem vet kanske ditt kick off blir en höjdare:) Lycka till!

   1. Nja, jag har lite dålig fantasi. Det får bli en planeringsdag i stället, tid för att umgås och reflektion. Det får duga 🙂

 4. Här har vi ett och annat gemensamt kan jag säga. Undantag opera, för det är nåt jag aldrig klarat av.

  Äntligen någon som heller inte gillade dessa löjliga och larviga kick-offar. Vad är poängen liksom? Konstlat som bara den. Tror nog att de flesta tycker så, men alla fejkar intresse och låtsas. Det är ju ändå företaget som står för notan. Suck!

  Vatten är inte riktigt mitt element, men fotboll är det. Nuförtiden framför tvn.

  Min kondis är nog inte heller den bästa, men 30 minuters promenad helst rakt fram och inte uppåt klarar jag nog. Helst stadspromenader, som jag faktiskt “hunnit med” (hahaha) hela den gångna veckan. Promenader i gallerior är ju faktiskt också promenader;) Bloggpromenader framför datorn räknas kanske inte, men jag har gjort en eller fler varje dag, även om termometern visade 30 grader plus.

  Du har väl inte nischat dig????!!!!! Vad är nischen då?

  Kul att du säger det. Har också bokat frissan tills på måndag. Å idag tog jag till och med hand om mina fötter alldeles själv.

  Åsså kommer du väl till mitt jobbs VM-tårta!!!

  1. Är ingen direkt operafantast, men tycker formen för dessa arrangemang är så trevlig. Tycker du och din man verkar promenera en hel del på era stadsvandringar. Underbart att fotbollsligorna har satt i gång. Trevliga matcher igår tycker jag. Hann med 3 stycken + EN PROMENAD. Du får min bit av tårtan för att dina expertkommentarer var så himla proffsiga och roliga. Ha en skön söndag.

 5. Hade förträngt det helt. Kick off…… en enda pina. Din kick off däremot ser väldigt mycket trevligare ut. Själv har jag hund och promenerar 1½ till 2 timmar per dag utom när det var så varmt. Då vill inte ens hundar tar långa promenader.
  Önskar dig lycka till och trevliga stunder på biografen.

 6. Hahaha, underbar beskrivning av kick-offer – som jag delar i allra högsta grad. Vi har väl genomlidit några tillsammans du och jag vill jag minnas. 🙂 Eller ännu hellre, inte minnas. 😉
  Låter som en härlig plan för hösten. Jag ska sno några av idéerna, t ex promenaderna och bokläsningen. Operan får du ha i fred. Den byter jag mot några timmar på skjutbanan.

 7. Din kick of låter betydligt trevligare än den du hade förr, tror inte heller att jag hade gillat något dylikt..Röra på sig är bra när jag fyllde år förra året fick jag ett aktivitetsarmband..Den är toppen man ska ju gå minst 10.000 steg om dagen och minst en halvtimme varje dag och man går verkligen mer än man tror…. Hoppas dina bio kvällar blir trevliga men först och främst ha ett riktigt fint slut på denna oförglömliga sommar.. kram Nicki

 8. Är väldigt intresserad av ett aktivitetsarmband, men är rädd att det är väldigt komplicerat. Är inte särskilt teknisk. Skulle vara väldigt kul att veta hur mycket eller lite man rör på sig. Naturligtvis skall vi njuta av sommaren så länge det bara går. Nu är den underbar. Ha det så fint. Kram Eva

Kommentera