Louise Penny – Den grymmaste månaden


9789176455968_200_den-grymmaste-manaden_pocket-185x300
En trevlig och oblodig klassisk pusseldeckare. Spännande och underhållande. Den utspelar sig som de övriga Gamache-deckarna i den lilla fiktiva kanadensiska byn Three Pines. De minst sagt udda invånarna hittar på diverse upptåg. Denna gång är det påsk och man håller på att gömma målade ägg som barnen skall leta reda på.

En seans i ett övergivet gammalt hus blir också scenariot för deras påhittighet. Javisst en riktig spökhistoria! Penny beskriver de olika invånarnas egenheter med humor och värme. En del av dem är ganska så prilliga. Kulinariska måltider, whiskypimpling, skvaller, vänskap och hat är några ingredienser.
Kommissarie Gamache kallas till platsen och denna gång ställs han inför svåra problem. Några inom hans egna led vill honom ont. Man har svårt att lägga boken ifrån sig. En helt genomarbetad intrig där alla knutar löses upp.

En lämpligare påskläsning kan jag inte tänka mig.

PS Den grymmaste månaden är hämtat från T.S. Elliot Det öde landet

April är den grymmaste månaden, den driver
syrener ur den döda marken, blandar
minne och åtrå, kittlar
stela rötter med vårregn

Utgivningsår/Förlag: 2015. Modernista. Översättare: Charlotte Hjulström

4 thoughts on “Louise Penny – Den grymmaste månaden

  1. Pingback: Louise Penny – En ljusets lek | Seniorvinklat

  2. Pingback: På gång just nu – den 14 april 2019 – Seniorvinklat

  3. Pingback: Louise Penny – Det vackra mysteriet – Seniorvinklat

  4. Pingback: Louise Penny – Hur ljuset tar sig in – Seniorvinklat

Kommentera