Fönstertvätt med maskin eller för hand?

Fönsterputsningen – har nu blivit ett rent nöje. Men inte med batteridriven fönsterskrapa!

Få saker gör väl så mycket för städning och uppfräschning av hemmet som rena fönster och ändå är det så svårt att få det bra. När man läste om en batteridriven fönstertvättmaskin kunde jag inte låta bli att köpa en.

Jag har nu försökt använda detta redskap flera säsonger och tycker mig kunna ge ett sakkunnigt utlåtande. “Utan spill och ränder” står det i reklamen. Nja, ränder blir det i alla fall på mina fönster och rejäla sådana – som inte går att putsa bort heller! Den är också tung att hålla i.

Nej allvarligt talat tycker jag den är rena bluffen. Den åker nu ut med grovsoporna. Jag är inte heller särskilt förtjust i ränderna, som det alltid ändå blir efter en gummiskrapa – om du inte är proffs och kan dra skrapan fram och tillbaka på rätt sätt. Men det går bara att göra på riktigt stora fönster.

I marknaden finns en hel del ¨trasor¨ s k microfiberdukar som jag också använt till fönsterputsning. Man vrider ur den i ljummet vatten och använder den lätt fuktad till att polera fönster. Ingen skrapa behövs.

Innan har jag förstås torkat av fönstret med en trasa sköljd i vatten med lite diskmedel. Man behöver inte svabba på med så mycket vatten.

Fönstren blir skinande blanka utan skrapränder och flammor.

Detta är den absolut bästa ¨duken¨ till att putsa fönster med, som jag använt i alla fall.

34fb2-004

80b95-dscn6467

One thought on “Fönstertvätt med maskin eller för hand?

  1. Pingback: Den ultimata höststädningen – Seniorvinklat

Kommentera