April månad

Spridda skurar

Radarbild på regnmoln över Mellansverige den 27 april 2023.


Koll på våren

Våren är tolv dagar tidigare än för 150 år sedan.

Det kan forskarna slå fast genom data från Vårkollen – ett medborgarforskningsprojekt sedan 2015.

Under Valborgshelgen uppmanar man människor att rapportera in vårtecken.

Så deltar du i Vårkollen den 30 april – 1 maj. Vårkollen omfattar sex vårtecken. Du rapporterar om respektive art blommar, om den inte har börjat blomma än, om den är överblommad eller om den inte går att observera.

Aprilvyer

18 thoughts on “April månad

 1. Minton

  Vackra vårbilder. Längtar efter lite värme för det är kallt och minus på nätterna.
  Önskar er en fin helg

 2. Vilka läckra vårbilder från fina Ekerö! Den andra bilden med det stora molnet är en höjdare – i dubbel bemärkelse:-)
  Tycker det är alltid så roligt att observera “mina” två körsbärsträd på innergården. De står cirka 30 meter från varandra. De ena trädet blommar nästan. Det andra är fortfarande helt dött.
  Björkarna tvärsöver gatan visar heller inga musöron än…

 3. Väldigt vackra aprilvyer! Här var det kallt med mycket hagel i två dagar. Hoppas på bättre väder och en fotopromenad. Ha en trevlig helg, Eva!

 4. Precis den radarbilden över de spridda skurarna reagerade jag också på. Jag går alltid in och tittar på radarbilderna för att veta hur jag ska klä mig inför hundpromenaderna. När jag tittade på morgonen fanns inget regn i sikte. Några timmar senare låg skurarna överallt och det gällde att kryssa emellan dom.
  Tack för påminnelsen om vårkollen. Där var jag inne och rapporterade förra året.
  Och så bjuder du på vackra aprilvyer.
  Önskar dig en fin Valborgshelg!

  1. Tack så mycket. Radarbilderna är många gånger bättre att titta på om man vill ha aktuellt väder. De är ibland mer informativa än den övriga väderleksrapporteringen.
   Hoppas ni också får en fin Valborg. Så särskilt varm lär den nog inte bli, men det brukar den ju inte heller vara.

  2. Vilket bra inlägg om våren och ja det stämde verkligen bra..👍 just nu är solen tillbaka men tyvärr inte värmen men vi väntar tålmodigt.. fina bilder.. Kram Nicki 👍🤗☀️

 5. Så kul, precis den där sortens bulliga moln såg jag i går och tänkte nästan gå ut och fota dem, men orkade inte. Läckert med bilden där de är precis ovanför trädtopparna. Fina vårvyer, bilden med trädet som ramar in båten gillar jag lite extra.

  Märkte av de där skurarna i går när jag skulle ansa i trådgården lite, hagel och sen vatten i olika omgångar. Det är kanske så att vi förväntar oss vår tidigare och tidigare och så är vi på väg tillbaka till som det var förr. Trevlig Valborg önskar jag er, hoppas att gikten håller sig lugn!

 6. Fina aprilvyer och lite vår har ni ju även hos dig. Nu känns det mer som höst här, det blåser och är kallt, precis som det brukar vara på Valborg, väldigt ofta i alla fall.
  Önskar dig en fin Valborg!

 7. Det känns alltid som våren kommer så sent, men jag tror att det är vår längtan dit och brist på tålamod som gör det.
  Härliga aprilvyer!
  Trevlig Valborg!

Kommentera