På gång just nu – 30 september 2018

Hösten är en härlig årstid med alla rotsaker, skaldjur, frukter och svamp att njuta av.

En film man inte vill missa
I veckan hade filmen Nothing like a dame premiär och fick lysande recensioner. De fyra adlade legendariska skådisarna  Judi Dench, Maggie Smith, Eileen Atkins och Joan Plowright dricker te, pratar minnen och slänger käft. Finns endast på biograferna ännu.

Väggdekoration i stället för tavla
Efter att ha kastat ut inte bara en hel del böcker utan även två höga bokhyllor blev det väldigt tomt på väggen bakom. Funderar på att åtminstone tills vidare dekorera väggen med en världskarta. Finns många att välja på kolla på bimago.

Rosälskare
En hemsida för alla rosälskare att njuta av är David Austins.

Fågelmatbord
Börjar bli dags att mata fåglarna igen. Behöver ett nytt matbord. Hittade detta märkliga när jag sökte på webben, som jag inte tänker köpa.

Stilren och enkel fågelmatare. Fågelmataren monteras med hjälp av den dubbelsidiga sugproppen på utsidan av fönstret. Mataren har ett dräneringshål och tål maskindisk. Sugproppen är svart så att fåglarna ska se den och förhindras att flyga in i mataren. Finns på Designtorget för 179 kr.

Fjärrstyrda ledljus
Kunde bara inte låta bli att köpa dessa på Claes Ohlson:). Så bekvämt att kunna släcka ljusen med ett enda klick från soffan.

Nya rutiner 
Har numera en liten dammtrasa liggandes vid PC:n, skrivaren, kablar och alla andra elektroniska attiraljer som alltid behöver dammas.

Gallrar foton i det digitala bildarkivet som en daglig rutin så det inte samlas för mycket.

Konstaterat
att Julafton infaller på en måndag i år!!!

Undran
Som WordPressbloggare ombeds man aktivera en ny redigerare Gutenberg på bloggen. Har någon? Törs någon? Vet någon något?


27 thoughts on “På gång just nu – 30 september 2018

 1. Ja hösten är härlig – massor med härliga höstmatfoton du har där!
  Nix jag har inte vågat prova den nya redigeraren, eller våga och vågad. Jag har faktiskt inte ens tänkt på det 😉

 2. Anki

  Här finns som alltid en hel massa kul … och stort Tack för länken!
  Sådana fjärrstyrda ljus vill jag också ha – får nog bli en tur till staden snart 🙂
  Jag har inte heller provat på Gutenberg … känns inte som det är något jag har behov av just nu, eller rättare sagt – jag är för feg för att prova 🙂
  Ha en trevlig söndag!

 3. Tack för dina tips. Matbilderna är så fina och jag blir sugen på äppelkaka. Skulle beställa Ann Cleevs nya men den var slutsåld. Kommer in senare. Redigeraren vet jag inte vad ddt är.
  Ha en skön vecka

 4. Jag använder fortfarande den riktigt gamla redigeraren. Gillade inte den nya och hittade en genväg för att slippa den. Den som ska komma nu ska jag endast använda om de tvingar mig till det. Hittills har det alltid blivit krångligare med en uppdatering eller en ny redigerare.
  Sista bilden är så vacker som helst. Höst när den är som bäst.

  1. Jag håller fullständigt med dig Kristallina. Jag kör också med “ursprungsversionen” av redigeraren. Jag tyckte inte alls om den gamla och hittade också en genväg till den gamla. Tror det är många som tycker som vi, men de verkar inte lyssna på användarna. Jag kommer inte heller att använda den nya om jag inte blir tvingad, för som du säger så blir det bara krångligare och krångligare för varje uppdatering. Det är så mycket som “göms” när de gör uppdateringar så man får leta efter de funktioner man är van vid.

  2. Den ursprungliga redigeraren var före min tid på WP. Jag är upplärd på den senare. Håller med om att det oftast blir krångligare när de ändrar. Risken är dock stor att de småningom tvingar en till att ändra.

  3. Förstår inte varför de skall ändra över huvud taget. Anar att det har något med att göra att de kan höja priserna. Jag törs i alla fall inte ens testa detta nya. Därav frågan som tydligen engagerar:)

 5. Jag uppskattar som alltid de här inläggen och bilden på lövet är verkligen vackert. Min åsikt om redigeraren finns i mitt svar till Kristallina 😉
  Ha en härlig söndagskväll.

 6. Anki är också min guru vad gäller svamp, men jag skulle ändå aldrig våga plocka själv. Jättekonstigt att det verkar finnas hur mycket svamp som helst i Stockholmsområdet, och nästan ingenting i Norrköping där Anki bor. Din korg var ju otroligt välfylld och om jag sett rätt är det karljohan som dominerar – min favo svamp:-)

  Det där med damma (av) och städa är inte min styrka…

  Krabba och musslor däremot = MUMS:-)

  Å det där fågelmatbordet är ju ett dåligt skämt. Förstår att du INTE köpte det. Den där sugproppen sitter nog fast i fem minuter – utan “fågelgästen” alltså.

  1. Alltså den där välfyllda svampkorgen med Karl-Johan är inte ny. Jag glömmer aldrig den dagen när jag hittade så mycket på en dag. Visst är det synd att det är dåligt med svamp just där Anki bor. Älskar också skaldjur av alla de slag.

 7. Ja, utan tvekan har hösten sina fördelar. Som i lördags när vi under en skogspromenad kunde skörda 5 härliga soppar och 5 kantareller alldeles invid stigen. Blev ett lyxigt tillbehör till våra fläskkotletter.
  ”Damerna” vill man ju inte missa.
  Hade inte du en massa gamla kartor som du ville rama in och hade svårt att välja mellan? Nu har du chansen! Världskartan kanske också får plats?
  Fjärrstyrda LED-ljus! Låter bekvämt och bra. Minimal brandrisk. Hög mysfaktor. Bra tips!
  Jag vågar mig inte på några nymodigheter vad det gäller redigerare. Det viktigaste för mig är att det skall vara enkelt att använda. På resor. Från mobilen. Utan krångel. Just nu fungerar det bra. Jag är nöjd.
  Fina bilder.
  Ha en go’ höstvecka!

 8. Javisst tycker man att tekniken ska vara enkel och nästan sköta sig själv, men jag tycker det blir mer och mer krångligt. Jag har lärt mig att när det kommer något nytt måste man hänga på direkt om man ska klara det. OK det kan ha med åldern att göra.
  LED-ljusen köpte jag mest på skoj, men det visar sig att de är riktigt stämningsfulla och som du säger brandsäkra och faktiskt kul att fjärrstyra:)
  De kartor jag har är numera inramade och betydligt mindre. Tycker det är kul att studera kartor och saknar en världskarta. Tyvärr verkar denna firma vara amerikansk och då blir det genast så mycket svårare med betalningen. Har inte paypal och vill inte ha det heller så jag får nog vara utan. Ha en bra vecka du med!

 9. Oj, här var det mycket gott att äta med ögonen och jättefina bilder! Äppelbilden och krabban fastnar jag extra för, enkla och och stilrena. Och lövbilden, hösten i ett nötskal, underbar.

  Jag vill också ha en världskarta på väggen och ska nog fixa det när vår renovering av tre rum är klar. Jag vill kunna visa och leta med barnbarnen var vi eller de har varit och så är de ju så dekorativa.

  Den nya redigeraren har jag inte vågat mig på. Den som är nu strular ofta och då går jag till den gamla som alltid fungerar.

  1. Den där nya redigeraren verkar inte bli populär. En del har tydligen en gammal version att luta sig mot. Det vare före min bloggtid, men den verkar bra. Hoppas bara man inte påtvingas den nya versionen. Det brukar bli så.

 10. Fjärrstyrda ledljus är en del av min tillvaro sedan länge. Underbara! 🙂
  Har inte heller vågat testa någon ny redigerare – jag är så lycklig när jag begriper mig på det jag har så jag vill ogärna byta….

 11. Fint inlägg om lite av det mesta.. Måste erkänna att jag hör till den lilla klicken som inte gillar svamp..Det enda jag kan tänka mig är stekta Champinjoner 🙂
  Har inte vågat testa den nya redigeraren är rädd att den ska göra så att jag inte kan göra mina inlägg som jag är van vid så därför drar jag på det.. Antar att helt plötsligt slussas man dit vare sig man vill eller inte..det brukar bli så 🙁

  1. Synd att du inte gillar svamp som är så gott. Det verkar som de flesta inte vill ha någon ny redigerare. Tror också man kommer att tvingas på den vare sig man vill eller inte. Ha nu en riktig bra fortsättning på veckan.

   1. Ja men jag gillar champinjoner 🙂 Ja vi kommer tvingas på den nya redigeraren..När dom ledsnat på att be snällt flyttas vi helt sonika över.. men jag väntar tills dess 🙂

 12. Vilket härligt höstligt inlägg! Jag är dålig på svampsorter, men skall höra med mina föräldrar som är i skogen varje dag om det finns mycket svamp. Svampsmörgås är ju så gott, och svampsoppa och svampsås… Tack för tipset om filmen, jag gillar sådana filmer som brukar innehålla en hel del feelgood, en del svärta och mycket klokskap. Jag såg att det är en uppdatering på gång av wordpress, och allt sådant gör mig alltid skeptisk 😉 Jag läste att sidomarginalen till vänster skall försvinna och det skall komma upp en helt tom sida när man går in som administratör. Det låter inte bra tycker jag, men jag gissar att man vänjer sig ganska snabbt. Istället för att uppdatera wordpress i sig själv tycker jag att de olika plattformarna skulle uppdateras genom ett samarbete, så att man kan få notiser när andra svarar på kommentarer, inte bara från wordpress utan till exempel från blogspot m.fl.

  1. Tack för din vänliga kommentar på inlägget. Håller helt med dig om att kunna få notiser när andra svarar på blogspot vore önskvärt. Det där med tom sidomarginalen på adm låter heller inte bra. Men som många tror kommer vi säkert att slussas in på den nya versionen vare sig vi vill eller inte. Ha det så bra i det klara men krispiga höstvädret. Så är i alla fall vädret här:)

Kommentera