På gång just nu – 30 mars 2018

Påskhelg
Naturligtvis är det påsk på gång. Detta collage visar lite hur vi firar den här hemma med bland mycket annat pussel, pynt och mat. Vi har till och med en matsedel på kylskåpsdörren!

Tranornas ankomst
Kollar tranorna vid Hornborgarsjön.  Trevligt med ljudet.

TV-tips
Kunskapskanalen och på URPlay
Ett nytt trevligt och intressant program jag börjat följa och kan rekommendera är Kanaler, båtar och kärlek 
De brittiska skådespelarna Prunella Scales, känd från serien (Pang i bygget) och Timothy West (bl a EdvardVII, Coronation Street och East Enders) har varit ett par i över 50 år.
Förutom kärleken till varandra och skådespelandet älskar de båtliv och att ge sig ut på spektakulära kanalfärder runt om i Europa: Göta kanal, Stockholm och skärgården, Stratford upon Avon, Venedig, Holland, Leeds o Liverpool, Bristol o Devon, Katalonien och Hebriderna.

TV-serien Shetland en av mina favoriter är slut för denna gång. BBC Shetland har i alla fall twittrat att man kommer att producera en femte säsong. Något datum finns ej ännu. Serien har ju blivit allt populärare ju längre den fortskrider. I väntan på den kan man roa sig med att titta på webbkameror från Shetland. Där kan man snart skåda puffins dvs lunnefåglarnas ankomst också.

Bak
I förra veckans På gång efterlyste jag ett bra recept på matbröd. Birgitta med bloggen Pensionären på ön var snäll och mailade mig ett som verkar jättebra och som jag skall baka  i morgon.

Smileys
Har förstått att jag är väldigt gammalmodig som använder utropstecken i texterna. På mobilen använder jag dem, men kan inte klura ut hur man gör på bloggen. Någon?

Glad Påsk till alla bloggläsare!

34 thoughts on “På gång just nu – 30 mars 2018

 1. Serien kanaler båtar och kärlek har jag följt ett tag och tycker den är så bra. Har inte fått någon påskkänsla i år p.g.a snön och kylan. Har aldrig upplevt att det är så mycket snö kvar och inte dessa kalla nätter.
  Så mysigt det ser ut med ert pyssel. Glad Påsk

 2. Hej Eva ! Åh vilken bukett av härliga utblickar du förser oss med ! Roligt, måste pröva igenom allt. Tack för din sköna och inspirerande eftertänksamhet och Glad Påsk önskar Britta

 3. Är ni många hemma till påsk, jag tänker på menyn? Men nog är det väl påskafton i morgon. lördag, blev lite förskräckt för dottern med familj skulle komma då. Vi tänkte bjuda på precis samma mat som ni i morgon.

  Inser att jag sakta närmar mig beslutet att börja pussla igen, det verkar så trevligt.
  Fina färger på pynt och blommor: gult, orange och grönt. Glad påsk!

  1. Tack! Jodå det är påskafton i morgon. Nej vi är bara två, men det blir lite ordning med maten om man har en meny. Annars börjar vi diskutera vad vi ska ha till mat osv. Vi har jättetrevligt med pusslet. Fin avkoppling.

 4. Glad Påsk på dig med!
  Är otroligt impad över såväl ditt pyntet och matsedeln på kylskåpsdörren.

  Konstaterade också med ett stort leende att Shetland kommer ut med en femte säsong. Den serien är bara bäst!

  Om du hade blogspot så hade jag kunna tipsa dig hur man infogar smileys, men du har ju WordPress. Rent allmänt tycker jag att dessa miljontals emojis i olika färger är väldigt irriterande i en löptext. Vad är det för fel på :-), 😉 eller 🙁 gjorda med “vanliga” tangenter. Det kör jag med ibland, speciellt i kommentarer.

  1. Tack BP. Jag håller med om det kan bli för många smileys, men ibland kan det vara bra att kunna skriva dem n är man inte hur man ska uttrycka sig eller inte hittar rätt ord.. Anki var snäll berättade hur man gör, men det går i alla fall inte hos mig. Därför gör jag som du säger skriver de där tecknen i stället. Men uttrycken blir begränsade. Hur gör man arg, besviken, förbannad, förvånad t ex.??? Mycket fotboll idag. Svårt att välja!

 5. Anki

  Du firar verkligen Påsk på riktigt – fina pynt och matsedel!
  Vi brukar också se den trevliga serien med det gamla skådespelarparet och deras kanalresor. Så varmt och fint skildrat och med mycket humor.
  Angående smileys – gå till inställningar – skrivinställningar. Högst upp vid Formatering kan du bocka för Konvertera 🙂 och 😛 till bild-smileys
  Ha en fin fortsättning på påsken!

  1. Tack snälla, Anki. Generöst. Jag får dock inte till det i alla fall. Hittar rätta stället och klickar där jag ska, men det händer ingenting. Får ta och kontakta WP. Trevlig fortsättning!

 6. Fint påskpynt! Ser ut som om pussel blivit mer och mer populärt, eller om inte jag umgåtts i rätt åldrar tidigare. Mina barnbarn, allra helst den yngsta supergillar pussel. Fick veta att även pappan, min son, har börjat pussla. Var nästan klar med ett tusenbitarpussel när sonen blev irriterad och slog sönder det. Kan tänka mig scenariet!

   1. Jag är glad jag inte var hos dem då! Tror inte stämningen var så älsklig mellan min son och min sonson då 🙂

 7. Glad påsk Eva, så här i sista minuten. Har hållit mig borta från datorn.
  Tack för länken till webbkameran över Hornborgasjön! Var där för 1 år sen, härligt att återuppleva. 🙂

 8. Jag måste vara helt förvirrad, för jag ser absolut ingen meny..? Fint collage i alla fall, med höns och tulpaner och annat påskigt 🙂 Shetland måste jag kolla upp, och tack för tipset om webbkamerorna! Jag är smått fanatiskt förtjust i just lunnefåglar, så jag måste hålla utkik efter filmer på dem! Ha en fin vecka!

  1. Inte alls. Jag drog in den eftersom den gav upphov till missförstånd med påskdagarna. Hade inte räknat med att man skulle kolla den så noga. Eftersom det fanns kommentarer om den tror jag förvirringen ökade ytterligare!!!!

Kommentera