På gång just nu – 24 mars 2018

Personlighetstest
Har roat mig med att testa vem jag är och konstaterat att jag vet vad jag är för typ (det vore ju sorgligt annars vid min ålder), men inte att det är att vara logistiker. 13 procent av “befolkningen” är som jag. Med befolkning torde man mena av de som gjort testet, eller?

Utställningar som lockar i Stockholm just nu
Millesgården på Lidingö pågår en utställning till 6 maj om att väva siden.

Det är mästervävare från Nanjing som demonstrerar vävtekniken på en vävstol rekonstruerad från Ming-dynastin. Med över 30 års erfarenhet har de dedikerat sin verksamhet till att främja det kinesiska kulturarvet och sprida det till resten av världen. I utställningen visas bland annat ett 124 meter långt sidentyg. Tyget berättar hela historien om Drömmar om röda gemak med samtliga 120 kapitel från det kinesiska nationaleposet med samma namn.

Garderobsgenomgång
För övrigt börjar jag snegla på mina kläder i garderoben. Ser att det snart är dags se över klädkollektionen. Helt plötsligt är det vår och man måste fram med tunnare kläder och skor.

Musik
Rendez-vous med Kristjan Saag på P2 på fredagar är ett av mina favoritprogram.

Kändisar och kungligheter
Mitt behov av kändisar och kungligheter får jag tillfredsställt på Paris Match som alltid har det senaste och fantastiska bilder.

TV (Netflix)
Har börjat titta på en irländsk serie med långfilmslånga avsnitt som heter Jack Taylor. Det är den skotske Iain Glen från Game of Thrones. Jag tycker den är mycket bra.

För övrigt
håller jag på och letar efter ett bra matbrödsrecept. Har letat länge på webben, men inte hittat ett bra bröd. Tips mottages tacksamt!

Väntar på
fröer jag beställt från Wextriket. Hoppas de kommer så jag hinner så dem före påsk.

Har inhandlat några klematis på Lidl.

17 thoughts on “På gång just nu – 24 mars 2018

 1. Och så är våren på gång, äntligen! Jag tror att jag vet vem jag är o känner igen det där testet. Jag kommer dessvärre inte ihåg vad utfallet blev, haha. Nu började jag bara fundera på vem som gjort testet… Vad vill hen få ut av att folk gör testet?
  Just nu är det i alla fall dags för lördagsgodis!/Agneta

 2. Ja det där med garderobsgenomgång ja, det skulle behövas här också. Jag tillhör i och för sig skaran som avskyr att köpa kläder så det är väl snart gjort. Dessvärre är det nog ett måste att förnya garderoben en aning om jag ska ha något alls att sätta på mig… suck!

  1. Gillar inte heller att handla kläder. Vet av erfarenhet att helt plötsligt är det varmt och man vet inte vad man ska sätta på sig.

 3. Anki

  Personlighetstest kan vara ganska roliga … just det här har jag inte gjort förut – ska kolla sen 🙂
  Garderoben ja … hm – måste nog försöka skaffa något nytt och fräscht, men då det är bland det tråkigaste jag vet så kanske det inte blir av i år heller 🙂
  Det var en fin klematis – jag hade en vacker blå, men tyvärr ville den inte vara med längre utan gav upp förra sommaren.

  1. Märkligt att de flesta verkar tycka illa om att skaffa nya kläder. Måste vara något som är galet i den branschen. Jag köper det mesta på nätet. Det gäller bara att inte vara besvärad av att returnera sådant som blir fel. Mina nya klematis ska också bli blå. Det blir spännande när det hela (växtligheten) kommer igång.

 4. Gjorde testet och enligt det är jag en protagonist. Vet inte om jag tycker att det stämmer helt. Delvis kan jag känna igen mig men inte i allt. Kul grej att göra testet i alla fall.
  Du verkar ha mycket på gång och det där med garderoben känner jag igen mig i. Men är det bara jag som råkar ut för att mycket av kläderna har hängt i garderoben och krymt under vintern hahaha

  1. Har dina kläder också krymt under vinter!?. Det är väl märkligt. Man ska nog inte ta testet så allvarligt. En kul grej som sagt.

 5. Nu har jag gjort det testet också. Tillhör 12 procent av befolkningen och är en konsul. Motiveringen efter mina svar var aningen överraskande för mig. Uppenbarligen känner jag mig själv mindre väl än vad du gör;-)
  Vad gäller “garderobinspektionen” så väntar jag någon vecka till. Prognosen säger ju att det ska bli kallt igen nästa vecka. Däremot är jag himla sugen att köpa några nya färgglada plagg, även om jag inte behöver dom;-)

  PS. Har aldrig bakat nå’t i hela mitt liv. Kan alltså tyvärr inte ge dig några tips om matbröd. DS.

  1. Kul att du gjorde testet. Konsul? Måste kolla hur en sådan är. Man får ta testet med en klackspark. Såg att vintern kommer tillbaka så garderobsuppdateringen får vänta. Kollade du matchen Sv-Chile -siså där va?

   1. Jodå, såg delar av matchen. Vänskapsmatcher är inte direkt min grej. Chile var bättre, men jag hade unnat Sverige ett oavgjort resultat. 1:2 målet var ju en solklar försvarsmiss. Bra att det hände nu och inte på VM;-)

    Å vad har hänt med Ola Toivonen. Har aldrig gillat honom, men måste säga att han verkar vara pånyttfödd trots att han inte får någon speltid i Toulouse. Magnus Bergh levererade inte alls. Himla kul att Olsson är tillbaka som vänsterback, men han kunde ha varit mera offensivt.

   2. Håller med om att vänskapsmatcher inte är någon höjdare. Men det är spännande att följa det här nya landslaget. Jag gillar det skarpt men lite bättre hade jag nog trott det var. Toivonen överraskade. Vi får följa utvecklingen.

 6. Visst är väl våren på väg. På balkongen står nu en kruka med påskliljor.
  Tur nog har jag kläder så det räcker. Behöver bara köpa några nya skor. De kan jag ju inte handla på nätet.Det är ju annars en bra idé.
  Det där med personlighetstest vågar jag mig inte på. Efter skandalen kring Facebook är jag försiktig med sådant… Jag skickar över ett brödrecept till dig per mail.
  Glad påsk!

  1. Tusen tack för brödreceptet. Det är precis ett sådant matbröd jag ville ha receptet på. Håller med om att man blivit bränd av avslöjandena om Facebook. Nu har jag själv alltid varit skeptisk mot det och har aldrig anslutit mig till Facebook, vilket jag i dessa dagar är ganska stolt över. Javisst känns det härligt med lite värme, men tyvärr lär det bli bakslag i påsk. Hör av mig när jag testat receptet!

Kommentera