Seniorlivet

med uppmuntran, grovsopor, försvunnen post, gikt, livet utan TV och med, italiensk fotboll och draperier som gardiner.

Tack för all uppmuntran!

Så skönt det har känts med ert engagemang och alla lyckatill-önskningar som strömmat in på bloggen i samband med vår flytt från radhuset till lägenheten. Det har värmt i hjärtat och varit en sporre när det var som mest slitig.

Grovsopor ännu en gång!

Ni som följt vår flytt vet att vi under flytten samlade ihop avfall och bråte till hela tre hämtningar till återvinningen. Icke desto mindre kan vi nu när föreningen där vi bor ställer ut en container för grovavfall bidra med ett helt uppslitet gammalt balkonggolv. Ni vet ett sådan där med rutor i trä.

Därunder fanns både geting- och spindelbon. Nu ska vi fundera över om vi ska lägga in ett annat golv. Det får stå utan under vintern så det blir ordentligt rent.

Försvunnen post

Pinsamt är det när man missat att betala fakturor man aldrig fått! Hyran och elen!!!

Vi betalade för eftersändning när vi flyttade och ändå har det inte fungerat. En del post har faktiskt försvunnit och Post Nord känner inte något som helst ansvar.

Vi får se till att få fakturorna digitalt hädanefter och hoppas det fungerar den vägen. Men man kan aldrig vara säker på någonting längre.

När jag var liten hade man postutdelning två gånger om dagen. På lördagar kom den en gång. Det var tider det!

Gikt

Efter ett sjuhelsikes giktanfall den senaste veckan är jag snart på banan igen. Har inte drabbats på tre år, men plötsligt slog det till igen och det med besked.

Tur i oturen att det höll sig i schack tills flytten var över. Här har jag samlat mina erfarenheter om denna åkomma.

Livet utan TV

Vår TV la av efter att vi flyttat. Efter ett himla ståhej med Telia fastslogs att det inte var fel på Telias uppkoppling utan på vår TV. Det trodde vi inte på, men TV:n orkade inte mer trixande med kablar, fjärrisar och portbyten och vägrade till slut. Den hade åtta år på nacken och det lär vara nästan max?

Under en vecka tillbringade vi kvällarna med att lyssna på poddar, brodera, gå på bio, en och annan kvällspromenad blev. Det gick faktiskt riktigt bra. Men den nya TV:n var mer än välkommen när den äntligen kom.

Titta så snyggt stativ TV:n står på! Kablarna ligger i det svarta röret. Vi ställde en blombukett bredvid så att den skulle känna sig välkommen!

Italiensk fotboll

Som tidigare fans av engelsk premier leaguefotboll har vi nu gått över till italienska La Liga, efter som stora elefanten Telia, som vi har, inte har råd att kontraktera PL-fotbollen. Vi har så smått börja vänja oss. Man kan lira fotboll i Italien också och så snygga spelare de har!!!

Dessutom blev vi ju av med kanal 3 och 8. Det kan vi klara, men favoritprogram Stugfixarna och Foyles War saknar vi enormt..

Gammalt draperi blir ny gardin

Gammalt draperi börjar bli nya gardiner i mitt rum

Syrran syr om ett gammalt draperi som ska bli gardiner i mitt rum. Här är det ena uppsatt med hällor i samma tyg. Snyggt va? Nu ska det upp ett likadant för det andra fönstret.

22 thoughts on “Seniorlivet

 1. Majvor

  Här gäller det att vara flexibel och anpassningsbar till allt. Men att postgången inte fungerar är ju rent förskräckligt! Tänk att man skall skämmas för att man missat att betala en räkning när felet ligger på ett helt annat plan. Mot Postnord kan man stånga sin panna blodig – de kan inte erkänna att de har bristande rutiner! Vi har försökt! Mer än en gång!
  Fotboll som fotboll – alltid underhållande oavsett liga. Fast nu missar ni ju Haaland! Maken till att befinna sig rätt, så fort det vankas en målchans, får man leta efter, nu när ” di gamle” inte orkar på samma sätt.
  /Majvor

  1. Jättetråkigt att inte få se Haaland. Han är fullkomligt outstanding. Zlatan kan gå och gömma sig. Såå bra var han aldrig.
   Det är rent förskräckligt hur Post Nord får existera. Igår fick vi et brev som legat hos en granne en vecka. Det finns ingen hejd på det. Förstår att ni också haft problem med dom.
   Trevlig helg!

 2. Postnord alltså… det är ett kapitel för sig. Ni är inte ensamma om att råka ut för deras slarviga jobb.
  Snyggt med draperiet som gardin och tv:n är också fin. Jag har ingen tv sedan 9 år tillbaka och saknar ingenting.
  Gikt är ett gissel. Vilken tur att du inte kände av något så länge ni höll på med flytten.
  Ha det så gott det bara går!

  1. Jag tänker på dig ibland när jag tittat på något tråkigt TV-program. Visst kan man leva utan TV.
   De flesta verka missnöjda med Postnord. Får se hur länge detta får fortgå.
   Är tacksam för att att gikten inte satte in under själva flytten. Nu har den tack och lov börjat klinga av. Jag undrar om jag ansträngde mig för mycket för jag har inte ätit något olämpligt eller för den delen druckit något annat än vatten.
   Ha nu en skön helg!

 3. Minton

  Har nästan alla fakturor på autogiro då går det med automatik.
  Så tråkigt med ohyra under trägolvet på balkongen .
  Kramar från oss

  1. Vi är inte så förtjusta i autogiro. Det är svårt när man vill avsluta ett abonnemang eller så.
   Ja det känns bra att ha fått rent på balkonggolvet.
   Nu ska du och lilla Minton ha en riktigt skön helg hoppas jag! Kram Eva

 4. Ja Post Nord är verkligen inte mycket att ha nuförtiden! Post Mord brukar jag kalla dem!
  Hoppas det funkar bättre med digitala räkningar framöver.
  Önskar er en fin kväll och trevlig helg lite i förskott!

  1. Ha ha den var bra! Igår fick ett brev som legat hos en granne en vecka!
   Du ska också ha en trevlig helg. Här blir det regnigt, men det hör hösten till!

 5. Ja, ni kan i alla fall inte klaga över att ni har tråkigt. Det händer juj nåt nästan jämt hos er i den nya lägenheten;-)
  Kul att ni också har “containerservice” för grovsopor i er brf. Det har vi också. Containern ställs upp imorgon och står där i en vecka. Japp, jag kommer också att rensa…
  Vad gäller ditt betonggolv så har jag aldrig förstått folk som lägger ut dessa eländiga träplattor. Jag vågar inte ens tänka på vad som samlas under dom – YUCK! Prata med din brf vilken slags golvmålarfärg som de rekommenderar och låta ett proffs måla golvet i en snygg färg. Sedan köper du en läcker. färgglad matta och fina trädgårdsmöbler till så. Lätt att dammsuga/våttorka och snyggt är det också.

  Japp, visst är de italienska fotbollsspelarna och tränare också för den delen skitsnygga. Men jag föredrar nog ändå PL. Inga snyggisar där inte, men man kan ju inte få allt. Har tappat alla Viasatkanaler från och med ikväll. Ingen aning varför, då jag inte har Telia som ju bråkar med… vem det nu var…

 6. Här har det gått att läsa i lokaltidningen hela sommaren och hösten om försvunnen post och det har främst gällt PostNord men också CityMail som inte levererade röstsedlarna i tid i vissa områden, bland annat hos oss.
  Grattis till ny tv, men trist att missa PL-matcherna. Såg att Telia inte var överens med Viasat. Men … det finns ju som sagt andra ligor att titta på.
  Och gardinerna med hällor … så snyggt det blir! Vilken händig syster du har.

  Trevlig helg till er båda!

  1. Ja syrran älskar att sy gardiner och gör det jättebra.
   Den nya TV:n är OK, men TV–programmen just nu är dötrista tycker jag.
   Man undrar hur länge Postnord ska få fortsätta sin verksamhet. Det måste finnas andra som skulle kunna ta över.
   Förlåt att jag inte kommenterat ditt senaste inlägg med de hänförande vackra bilderna. Lovar att bättra mig.
   Trevlig helg till dig också!

 7. Jag har inte följt dig de senaste veckorna eftersom jag jobbat mycket, men ni verkar har flyttat in i alla fall.
  Postnord verkar inte alltid klara sin uppgifter, tyvärr.
  Många tittar ju inte på TV längre, men jag föredrar det hellre en datorn. Fast ibland är det kanske bra att ha en paus, så man inser att man uppskattar den.
  Trevlig söndag!

  1. Ursäkta sent svar. WP har krånglat så på sistone för mig.
   Ja vi har flyttat och är klara med det viktigaste. Vi föredrar definitivt TV. Man skäller om programmen, men vill inte vara utan den. Särskilt inte i sådana tider vi lever i nu. Då vill man ha tillgång till alla nyheter-
   Hoppas du får en fin vecka var du än befinner dig!

 8. Verkligen tur att gikten inte kom mitt i flytten! Hoppas nu bara att du mår bra och slipper värken.

  Postnord är dåliga på ändringar, vi slutade med eftersändning till landet, det blev alltid fel. Vi talade precis häromdagen om detta med post två ggr per dag förr. Och nu får vissa områden ingen post alls för att de som åtagit sig att leverera hittar på förhinder. De har ju fått post tidigare, men plötsligt blev det svårt.

  Jättesnygga blir gardinerna och det är bra att de är lite tjockare, nu när vintern kommer. Och den nya tv:n är jättesnygg, hoppas att den håller, det är uschligt att det är så kort hållbarhet på tv-apparater numera. Innan vi till slut köpte en platt-tv, sa en kunnig man att vår tjock-tv var utmärkt, hade mycket bättre bild än de nya bland annat – och höll väldigt länge.
  Sköt om dig!

  1. Tack för empatin, men gikten har börjat klingat av för denna gången.
   Förstår inte hur detta med Postnord får fortgå. Det måste finnas företag på kö som kan sköta detta bättre.
   Det verkar som det mesta nytt som tillverkas har sämre kvalitet numera. Som TV-apparater till exempel.
   Var hos optikern igår och fått fastställt att jag också har början på grå starr. Får se hur det kommer att utveckla sig.

 9. Jag läste att de flesta får grå starr så småningom. Men det brukar ta tid innan det blir besvärande. Det tog väldigt många år för mig, men det gick lite för långt innan den opererades.

  1. Det är just det jag är rädd för – att det ska gå för långt. Hur vet man när det är akut? Förstås när man börjar se alltför dåligt., men man vill ju ställa sig i kö för op.

   1. Akut vet jag inte om man kallar det, men det är nog synen som avgör. Går man då till en optiker så säger de vad de tycker, hur pass framskriden starren är. Jag skulle tro att större städer har god tillgång till starroperationstider. Jag fick min tid efter några dagar men tackade nej, för jag ville ha info och undersökning först och op.tid efter att jag funderat. Då fick jag nog vänta ett par veckor. Någon kö var det inte frågan om.

 10. Tillägg: Med lite för långt menar jag att jag såg väldigt dåligt, hade -13 dioptrier på ena ögat. Pandemin kom emellan och jag tackade nej till alla besök hos optiker och ögonläkare, gick med gamla glasögon och då blev det besvärligt med synen.

  1. Du hade något annat synfel också då? Förstår det var jobbigt att vänta länge på op under pandemin.
   Jag tycker det verkar vara köer till det mesta i sjukvården nu.

   1. Jag hade varit närsynt sen 12-årsåldern och gick på kontroller för befarad grön starr. Nu är det inte längre säkert att jag har grön starr, kanske är det bara medfött otroligt små ingångar till synnerven. Ögontrycket gick ner ordentligt efter op, det är det som ska kollas ett tag nu för att se om det håller sig.

Kommentera