En meditativ oktobermorgon hemmavid

En tidig promenad en gråmulen men mild morgon i närområdet på Ekerö.

Pendelbåten till stan ligger ännu förankrad vid kaj.
En bänk invid kanalen att sitta och filosofera på.
En som sett bättre dagar.
Ringblommarna visar färgen ännu.
Nya gångar med stort ljusinsläpp att utforska.
Fin krukplantering som förgyller.
Höstmalvan trivs.
Tappströmskanalen.

19 thoughts on “En meditativ oktobermorgon hemmavid

 1. Härligt med en rogivande höstpromenad. Det är så vackert med alla färger. Och det blommar en hel del ännu, så hösten har varit mild hittills. Här har det precis dragit förbi ett åskväder! Men nu skiner solen igen 😀

  1. Det där åskvädret kom hit i går eftermiddag med skyfallsregn. Så nu föll ännu fler vackra höstlöv till marken. Nu skiner solen idag i alla fall.

 2. Vilken fin höstpromenad och många härliga fotomotiv dessutom. Det är bra för kropp och själ, tror jag. Fast inte för oss idag. Storm och våldsamt regn med jämna mellanrum.
  Ha en trevlig ny vecka!

  1. Vi fick också känna av det där ovädret i går. Det gör gott för kropp och själ med promenader. Hoppas få mera tid till det nu när flyttbestyren är över.
   Ha det bra!

   1. Så fina foton din nya omgivning är verkligen fin och det var jättekul att få se..jag uppskattade det mycket..Har glömt att jag inte har dig på Facebook eller MeWe och i bloggen har jag hittills inte tagit upp detta men min sambos så kallade långvariga förkylning är mest troligt en ny variant av covid eller influensan enligt läkaren så jag har varit duktigt sjuk sen i fredags..😡 idag är det första dagen som febern är lite lägre men jag är duktigt less redan..🤬 så det hjälper inte att vara fullvaccinerad eller ha haft corona redan.. hoppas att du slipper något av detta.. Kram..🤔

   2. Detta var inte roligt att höra. Jag som hade tänkt att hoppa femte sprutan, men jag får nog ta mig en funderare till på saken.
    Håll ut! Snart kommer inlägg om min gata!.
    Hoppas du kryar på dig snabbt nu! Kram Eva

  1. Ha ha ja en halkfri höst kan man alltid hoppas på. Börjar redan nu oroa mig för det hala väglaget som kommer att komma.
   Det är underbart att kunna promenera utmed vatten.

 3. En lugn och skön promenad i mitten av oktober. En fin mix just nu mellan fallande löv i starka gyllene färger och kvarvarande blommor i sommarens svala nyanser. Det ser fint ut vid Tappströmskanalen. Skönt att ha vatten i närheten att promenera vid.
  Idag skiner solen efter gårdagens skyfall med åska och hårda vindar!
  Önskar dig och din syster en fin inledning på vecka!

  1. Tack för dina vänliga ord Anita. Det är njutningsfullt att bo vid vatten. Det fascinerar vare sig det ligger spegelblankt eller går höga vågor.
   Hoppas du också får en fin vecka!

 4. Vilken fin närmiljö att promenera i, kan tro att närheten till vatten gör mycket för välbefinnandet. Tänk att det är så mycket som blommar än. Fina stämningsfulla bilder från din promenad, jag fastnar för den omsorgsfullt planterade höstkrukan vid björkstammen på kajen, så vackert.

  1. Tack så mycket. Omgivningarna här är mycket fina. Eftersom området har en del år på nacken har växtligheten frodats och är etablerad. Man har också lagt och lägger ner stor vikt vid att vårda och sköta om det.
   Det inbjuder verkligen till promenader.

Kommentera