Live på bio – föreställningar

Folkets Hus och Parkers arrangemang Live på bio har ett fantastiskt trevligt utbud med opera, balett, teater och musikaler. De gör det möjligt att man på sin närmsta biograf kan se och uppleva föreställningar och utställningar mm från de stora världsscenerna och museerna.

Vår närmsta (och enda) biograf ligger i Ekerö Centrum och där kommer vi att kunna se och uppleva ett flertal direktsända operaföreställningar från Metropolitan i New York t ex Wozzek med Peter Mattei, Porgy and Bess (Gershwin), Maria Stuarda (Donizetti), baletten Romeo och Julia inspelad på Bolsjojteatern i Moskva En inspelad föreställning av The Audience med Helen Mirren från National Theatre i London. Vid ett annat till fälle ges en guidning genom Eremitaget med en av världens största konstsamlingar.

Skärmklipp000a

Evenemangen sker på lördagar klockan 18 eller 19. I pauserna finns oftast försäljning av ett glas vin och lite tilltugg precis som på de stora teatrarna.

Detta är mycket välkomna och uppskattade föreställningar. Bänkarna i biografen har en del att önska vad gäller bekvämlighet, men annars är det väldigt bra.

Klicka på länken och undersök vilka evenemang, var och när du kanske själv har möjlighet att ta del av utbudet.

Live på bio

13 thoughts on “Live på bio – föreställningar

  1. Intressant att höra. Det är verkligen ett urval av hög kvalitet. Kände inte till det tidigare utan upptäckte det först förra året. Jättefint att ha det i närheten och inte behöva åka långa sträckor.

  1. Ja det är skönt att ha det hemmavid och slippa åka långt. Risken är då att det inte blir av. Har också varit på Eremitaget, men vi var hela tiden så bevakade av säkerhetsvakter att jag minns inte en tavla. Det är många år sedan nu. Ser verkligen fram emot den dokumentären. Hoppas du får en fin sensommarhelg. Kram Eva

   1. Vad tråkigt. Det var inga problem vi fick använda kameran utan blixt så jag har massor av foton och har gjort en fotobok.
    Kram Anki

 1. Men oh, inte visste jag att det fanns på så många orter! Väninnan i norr brukar “gå på operan” lite då och då. Ska kolla om det finns något spännande. Tack Eva!

 2. Så du har det så väl ordnat att du kan se dessa föreställningar i Ekerö centrum Jag måste åka in till stan och det har jag faktiskt gjort en gång. Visst är det en fantastisk möjlighet att få se och höra kulturevenemang från hela världen.

Kommentera