På gång just nu – 20 september 2018

Brittsommar eller indiansommar???
Här kan du läsa ett inlägg jag skrivit om varför det heter Brittsommar och Indiansommar och när den tiden faller in.

Projekt på gång
Eftersom jag alltid har velat måla tavlor, men inte har någon som helst läggning för det har jag nu beställt ett kit sk paint by numbers från USA. De innehåller alltså en förritad tavla, penslar och färger. Dessa motiv har jag valt. Barnsligt? ja men man har inte roligare än man gör sig:)

Testguide
En sida jag gärna vill slå ett slag för är Bäst i test guiden. Här testar man det mesta. Jag brukar anlita den – inte så mycket för att avläsa deras resultat av varje pryl – utan mer för att inse vad jag bör tänka på.

Om man t ex skall köpa en ny TV undrar man kanske vad plasma, led och oled är. Om man funderar på varför somliga har en induktionshäll och vad den är bra för. Efter sommaren värmebölja kanske tankarna går till en luftvärmepump. Hur fungerar den och vilken är bäst för mitt syfte. För att nämna några exempel.

Naturligtvis finns alltid Råd&Röns tester att tillgå för en billig penning, men denna sida ger lite mer. Man lär sig jättemycket på att bara läsa om en pryl och lära sig vilket utbud som finns, vad man skall tänka på och vad man egentligen skall använda prylen till och inte minst finns jättebra prisjämförelser.

Tjusig webbplats med 34 världsarv  att surfa på
Webbplatsen http://www.visitworldheritage.com är ett projekt i ett samarbete med Unesco och National Geographic tillsammans med 34 utvalda världsarv i Europa. Drottningholm slottsanläggning är ett av de unika kulturarv som deltar i projektet.

Ann Cleeves sista bok i Shetlandsserien
Har just läst Ann Cleeves senaste bok Vild eld och återkommer i veckan med ett inlägg om den.

Svalbard och Barentsburg
I tur på läslistan står Den döde i Barentsburg en kriminalroman av Norges främsta polarforskare Monica Kristensen. Det låter väl spännande.

Jag har varit på Svalbard (dock inte i Barentsburg för dit fick man inte tillträde för ryssen:) för en del år sedan och det skall bli väldigt intressant att läsa denna bok. Kommer att bli ett inlägg om den också.

Senaste tillskottet i CD-samlingen
Paul McCartneys Egypt Station finns numera i vår samling. Han är otrolig – 76-åringen. Ligger direkt först på Amerikalistan.


24 thoughts on “På gång just nu – 20 september 2018

 1. Dina trevliga pyttipanna-inläggg är alltid något som intresserar! Surfsidan med världsarv är något som lockar, men en annan dag, nu ska jag ut i min trädgård…knappast ett världsarv men något som kräver tillsyn och omvårdnad.

  1. Tack så mycket Agneta. Hoppas du får det trevligt i trädgården. Lika roligt som det är på våren när det börjar gro i trädgården lika ledsamt och vemodigt är det när det vissnar ned på hösten. Tror ändå att din trädgård är ett litet världsarv i sig!

 2. Oj, det var en komplicerad tavla som säkerligen kräver en hel del av varan tålamod! Skall bli intressant att höra (och förhoppningsvis få se) hur det går. Om det blir något som kan rekommenderas.
  Världsarven – tack för tips!

 3. Vilken grej att kunna köpa en tavla med nr och färg. Sen blir du en konstnär. Fler boktips som hamnar på önskelistan.
  Njut av dina rosor och ha en skön kväll.

 4. Som alltid så är de här inläggen spännande och fullt med roliga och bra tips. Världsarven och bäst i test hamnar på min lista över sidor att besöka. Och att du varit på Svalbard!!! Måste varit jätteintressant och spännande. Tavlan du valt är väldigt fin och säkert inte så lätt att måla även om det är siffror att gå efter. Sak bli kul att se resultatet sen. Lycka till.

  1. Tack så mycket
   Jättekul att höra. Reste mycket när jag var lite yngre, men nu tryter orken och knäna och artrosen hindrar mig. Vi får se hur det blir med tavlan. Det skall bli kul att kladda med lite färger i alla fall.

 5. Bäst i test guiden var intressant. Tack för det tipset.
  Att måla efter siffror gjorde mina barn för si så där 30 år sedan. Har också testat det då. Det är faktiskt ganska kul. Lycka till med ditt projekt!
  Första bilden är helt fantastiskt vacker. Som en dröm eller en annan värld 😀

 6. Vilken fantastisk bilder på “Indian summer”. Om vi hade redan fått frost så hade jag sagt att vi är mitt inne i indiansommaren, men med nattemperaturer på 12-15 grader så faller ju den tesen;-)
  Kan inte måla heller, så jag tycker det är jätteroligt att du klickat hem “paint by numbers” som jag inte visste att det fanns.

  Vad gäller Shetland så undrar jag ju om/när vi får en ny serie. Den som pågår just nu är ju en repris, även om jag ändå tittar på den igen.

  1. Kollar också reprisen av Shetland. Det är en säsong till de kan reprisera innan den serien kommer som de spelar in nu. De råkade ut för den stormen som är på väg hit under inspelningarna och hade tydligen ett litet helsicke. Visst verkar det kul med målningen. Men det krånglar med betalningen till USA så vi får se hur det går. Ha en riktigt fin helg.

 7. Anki

  Här finns som vanligt en hel massa intressant att läsa … och bra länkar! Tack för det Eva!
  Kul att måla … och självklart kommer det att bli väldigt fint! Jag har tittat på såna här tavlor med siffror, men konstaterat att de nog är väldigt tålamodsprövande 🙂
  Härligt med rosorna … de verkar må bra i av det milda sommarlika vädret 🙂
  Ha en fin helg!

  1. Trevligt att höra att du tycker det. Ja rosorna trivs bra nu. Hoppas du får en fin svampplockarhelg, men håll i hatten för oväder är på gång.

 8. ah, ännu en som lyssnar på cd! Tror vi är ganska många som håller fast vid det sättet, Spotify är ju på modet, det testade jag för flera år sedan, men föredrog mina cd-skivor, Det testet håller sig än! 🙂

  Att måla är både avkopplande som frustrerande för en nybörjare. Jag har inga anlag men har trots det testat och har faktiskt EN tavla, oljemålning, som jag är stolt med. Den är i en klass för sig, de andra finns endast som minnen stående i ett hörn! Lycka till med ditt måleri!

  1. Har inte försökt med Spotify, men det kanske också är bra. Ska sätta mig in i det vid tillfälle. Just nu räcker det fint med CD.
   Det är just för avkoppling jag skaffat denna paintbynumbertavla att måla och kladda lite med färger. Har inte som mål att den ska sitta på väggen. Desto roligare om den blir bra.
   Undrar om du inte är riktigt bra på att måla. Olja behärskar inte vem som helst.
   Hoppas du får en fin om än blåsig helg.

 9. Låter jättetrevlig med målande, Mycket bra idé, passar även för vuxna, tycker jag. En väninna till mig målar i vanlig målarbok, så avkopplande säjer hon. Lycka till!
  Jag har också varit på Svalbard, underbar upplevelse.
  Önskar dej en fin dag!

 10. Väntar ivrigt på höstfärger som de i den översta bilden. Idag skiner solen och det är helt klart höst i luften, vinden har mojnat och kanske är det läge för en promenad.

  Testsidan är väldigt bra, jag hamnar där ibland när vi ska inhandla något nytt. Tv:n lyckades vi pricka rätt med hjälp av den.

  Ann Cleeves nya bok ska jag självklart läsa eller lyssna på. Tack för att du håller koll!

  Du har så fina rosor. Även hos oss finns det massor med knoppar. Jag försöker hitta en tålig ros till föräldragraven, de som finns där vill sig inte riktigt. Mamma ville ha rosor där när pappa dog så jag får envisas lite.

  Roligt med ditt nya projekt, hoppas att du får roligt!

Kommentera