På gång just nu – 6 maj 2018

Nytt handarbete

Har skaffat garn till en väggdekoration/tavla. Är inte riktigt klar över hur jag skall göra den, men har några idéer. Detta är silkegarn, vilket visade sig vara lite väl skört.

Nytt däck 

Den hårda vintern och myckna snön blev för mycket för det gamla slitna däcket. Ett nytt är på gång och vi  håller på och skissar på “planlösningen” med räcke, trapp, spaljé och blomlådor.

Nya skärbrädor

Jag är en flitig användare av skärbrädor och behövde fylla på förrådet. Upptäckte för sent att de inte gick att diska i maskin. (Vilket jag väl borde ha förstått!) Men de pryder sin plats som dekoration i köket i alla fall.

Giro d’Italia
Även om man inte är genuint intresserad av cykelsporten är det fascinerande att titta på det vackra italienska landskapet från helikopterperspektiv.

Roberto Vacchi  som är kommentator och cykelspecialist född i Stockholm och uppväxt i Italien menar att det finns guldkorn att se överallt. Alla delar av landet har sin tjusning.

En väldigt speciell del kommer vara etapp 19 (fredagen den 25 maj) där man kämpar uppför på en grusväg i 9 km till högsta toppen (Colle Delle Finestre).

Det är 28 lag om åtta man som tävlar. Loppet håller på i tre veckor och  ungefär 3 500 km  skall dessa självplågare tillryggalägga.

20 thoughts on “På gång just nu – 6 maj 2018

 1. Anki

  Ser fantastiskt gott ut – och då menar jag både räkmackan och grapfrukten 🙂 Det blir spännande att se vad det blir för snyggt att hänga å väggen 🙂

 2. Bra att bli påmind, vissa klassiker glömmer man bort. Fina färger till handarbetet, ska bli spännande att se resultatet.

  1. Håller på och hjälper till med att rita och snickra ett däck just nu. Dina lådor inspirerar att bygga även några sådana. Är jätteimponerad av dem.

 3. Räkmackor vad gott nu blev jag hungrig .. skärbrädorna var snygga dom gillade jag.. lycka till med däcket hoppas det blir fint..

 4. Cykel på TV är hur spännande som helst. Trots att de håller på i flera timmar. Man kan precis som du skriver, njuta av det vackra landskapet och alla vackra småbyar som passeras. Men det skall vara Vacchi som kommentator. Helst ihop med Adamsson.

 5. Jösses vad gott med en “gammal” hederlig räkmacka! Det kan jag verkligen sakna här, dom superdupergoda svenska, färska räkorna. Här i Spanien är det en annan sorts räkor som i och för sig är goda, men inte lika som dom från Västkusten till exempel 🙂

  Mycket på gång här! 🙂

Kommentera