En tur till stan

Ingen trängsel på tunnelbanan

Glåmigt och trist vid Hötorget och på Kungsgatan

Fönstershoppade i frestande butiker

Det egentliga målet för stadsbesöket – att köpa underlakan!!! Alltså dra-pålakan utan resår. Det heter kuvertlakan fick jag lära mig. Annars fanns de så här tjusiga bäddset…

032pm

041pm
Reklam för Antikmässan

Hem igen

244pm
Färgglatt tåg

28 thoughts on “En tur till stan

 1. Det ser nästan folktomt ut! Sköna skor, mmm, jag älskar kängor i olika färger. Men den riktiga mormorsmor ölen hittar jag aldrig nu för tiden! Tack för trippen dom jag njutit av från södra Thailand.

 2. Så skönt med en tur till stan via dej. Skorna är fina och alla blommorna. Kuvert lakan har jag aldrig hört tidigare. Kanske något att titta efter.
  Ha en skön kväll

 3. Trevligt med en tur in till stan, allt hinner förändra sig så fort mellan de gånger jag tar mig en runda. Rulltrappor i färgspel, tunnelbanevagnar i färg och butiker som frestar med snygga prylar, det gäller att se så mycket man orkar till nästa gång.Hälsningar Britta

 4. Du måste ha varit riktigt tidigt ute, för när jag var i stan mellan klockan 11 och 13 var det betydligt fullare på bussar och t-banan.
  Kuvertlakan, det ordet har jag aldrig hört förut. Åt andra sidan brukar jag alltid köper resårlakan, för de sitter ju där det sitter. Man slipper liksom bädda om varje dag om du förstår vad jag menar.
  Den färgglada rulltrappan älskar jag. Var fanns den? Den har jag missat.

  1. Var faktiskt själv förvånad hur lite folk det var. Det hjälper snart inte vilken tid man väljer att åka kommunalt. Det brukar vara näst intill packat för det mesta.
   Kuvertlakan sitter också fast om madrassen och man slipper bädda varje dag, MEN det går att få släta när man tvättar dem och går att mangla. Resårlakan skrynklar sig efter tvätt – om du fattar vad jag menar alltså.
   Rulltrappan finns vid Hötorget. Det var första gången jag såg den där också. Tidigare bara vid T-centralen ju.
   Kolla’ du Juventus-Tottenham? Trevlig match och rättvist resultat. Buffon är still going ganska strong.
   Må så gott!

   1. Det var ett hett tips – kuvertlakan alltså. Dom som jag inte visste att de fanns. Jag kör med resårlakan runt bäddmadrassen, vilket funkar bra. Men de går ju inte att mangla såklart och blir ju aningen skrynkliga…

    Å du. Trodde jag var ensam i hela världen med att mangla sängkläder. Nu är vi uppenbarligen två om det. Å det roliga är, att jag/vi inte ens äger ett strykjärn…

    PS. Den färgade rulltrappan vid Hötorget måste vara sprillans ny. Är där ganska ofta, men har aldrig sett den. Himla kul tycker jag, Passar ju perfekt till stationens funkis belysning längs perrongen. DS.

    Kollade inte matchen, men är glad att Buffon (världens snyggaste målvakt) har återhämtat sig efter chocken när Sverige slog Italien och dörren till VM därmed stängdes. Det hade ju varit hans avskedsföreställning i landslaget. Nu får Dino Zoff behålla rekordet som Italiens äldsta målvakt. Lite synd för Buffon tycker jag.

   2. Inte bara världens snyggaste målvakt. Han verkar ha sån himla karisma och vara så mån om alla.
    Alltså jag hade heller aldrig sett den färgade rulltrappan så den var nog dagsfärsk.
    Va festligt att du också manglar lakan! Det är ju sånt man nästan inte törs säga högt. Resåren är i och för sig smart men jag gillar bäst när det är rakt i hörnen.
    Ha det bra!

 5. En sådan tur du haft. Jag tycker annars att det är förvånansvärt mycket folk ute i innerstan mitt på dagen en vanlig vardag. I mitt förortscentrum däremot, är det ofta folktomt. Några butiker lägger ner. Man säger att de beror på den ökade näthandeln…

  1. Jag tror det berodde lite på det tråkiga vädret igår, Birgitta. Håller med dig om att när man än är i stan är det oftast fullt med folk överallt. Är själv en stor näthandelsköpare, men tycker det är synd om småbutiker ska behöva lägga ner. Det är mycket som förändras snabbt i Stockholm nu.

 6. Anki

  Tack för turen till Stockholms centrum! Trevligt att få följa med dig och fönstershoppa! Det finns mycket som lockar till köp 🙂
  Tjusig rulltrappa!

 7. Så mycket färger du hittade på din tur till stan! Kommer på mig med att faktiskt sakna lite “gå i affärer och bara titta”. Vi får se när den orken kommer.

 8. Anonym

  Imponerad av den häftiga färgsättningen på rulltrappan. Du lyckades bra med fina färgglada bilder irritation vädret!
  Ja, man blir aldrig för gammal för att lära dig saker och ting. Nu tänker jag på kuvertlakan! Hur länge har de funnits? Fick du tag på några?

  1. Ja jamen. Är jättenöjd med kuvertlakanen. Färgerna i rulltrappan är nästan i häftigaste laget. Man undrar nästan om man hamnat på ett helt annat ställe!!!

 9. paulamerio

  Hej, så fina rulltrapporna var, är de målade eller är det ljusreflektioner i olika färger? Var i Stockholm i somras för första gången på flera år. Åkte pendel ut till Solna där barnbarnet bor och buss i stan men inte t-bana. Kuvertlakan, jag har aldrig hört ordet! Nä underlakan duger gott, jag brukar beställa på nätet ibland. Tycker det inte är någon kul grej att lägga pengar på, men dessvärre nödvändigt för de håller numera inte alls lika länge som de gamla gjorde. Jag har fortfarande några kvar efter mormor, o vilken kvalitet! Trevlig söndagkväll

 10. Får skratta lite här och säga som bloggaren BP brukar säga till mig “det var då folktomt” … och Lovisa är ändå en liten stad… men du har också lyckats ta bilder där trängseln inte är så stor 😀

 11. Vad trevligt med ett besök i “min stad!. Var ju över en månad sedan jag var där. Jättefina bilder! Men var är alla? I och för sig skönt att slippa trängas.
  Och du, vad gäller lakan manglas de hor oss också. Men jag krusar inga band till örngotten.
  Nu lärde jag mig också ett nytt ord, kuvertlakan. Tack för det.

Kommentera