Trädgårdstäppan den 26 maj 2021

Årets frömjöl som färgat det mesta utomhus gult är snart ett minne blott. Nu öser regnet obevekligt ner i mängder och sopar bort spåren efter mjölet. Det värsta är att växtligheten kommer att ta skada av all nederbörd.

Så här ser det ut i dagsläget i täppan. Om inte regnet upphör snart är det nog risk för stora skador.

22 reaktioner på ”Trädgårdstäppan den 26 maj 2021

 1. Ja, det har varit ett förskräckligt regnande, och kallt! Nu har det slutat här men en del skurar kommer det fortfarande.
  Jag tycker dina växter ser väldigt frodiga ut, trots regnet. Mina luktärter har kommit ungefär lika långt som dina, jag bara väntar på blommorna nu 🙂 Vi får hoppas att det blir varmare till helgen, som det sagts. Då får växterna en chans att återhämta sig och sätta lite fart.

  Gillad av 2 personer

 2. I Uppsala har regnet vräkt ner hela dagen. Här är klass 1 – varning på gränsen till klass 2.
  Bra att frömjölet försvinner, mindre bra om växterna skadas. Vi hoppas vädret blir bättre till helgen.

  Gillad av 2 personer

 3. Bra att du åtminstone hittat några plantor som verkar gilla regn. Nu är jag ingen planta, men åtta grader och konstant regn sedan klockan 22 igår kväll får till och med mig att deppa…

  Gillad av 2 personer

 4. Hela min uppväxt fick jag höra talesättet upprepas som föräldrarna hämtat från någon lantbrukare, ”före midsommar kan det aldrig komma för mycket regn”. Kanske har även den gränsen överskridits i år? Är det piontulpaner du har, med dubbla blomblad? Jag har inte uppfattad dem förrän i år och nu ser jag dem plötsligt både här och där men bara enstaka.

  Gillad av 2 personer

  1. Det betydde nog mycket för bönderna förr (nu också troligen) med regnet före midsommar. Hoppas de har fått så de klarar sig med skördarna.
   Tulpanerna är en slags papegojtulpan. De är inte fullt så vackra som de piontulpaner du fotade.

   Gillad av 2 personer

  1. Är inte helt säker på att hallonbuskarna kommer att bära frukt i år, men det vore jätteroligt. Det regnar fortfarande här, men i betydligt mindre mängd. Tack o lov är det ju utlovat varmare väder till helgen så naturen hinner återhämta sig.

   Gillad av 2 personer

 5. Så fint ni har ordnat det! Trist när regnat dominerar så mycket.
  Här vid Sydkusten i Skåne har det regnat alldeles lagom faktiskt, men det har varit en ganska kall och blåsig vår mellan de soliga dagarna. Rapsfälten är sanslöst vackra och bokskogarna och frukträden som blommar.

  Gillad av 2 personer

  1. Har sett bilder på era rapsfält som står i fokus för många fotografer! Det måste vara fantastiskt att se dem just i år. Har faktiskt en bokskog i närheten som jag har varit på väg till i flera dagar, men alltid har det kommit något i vägen. Nu skall det bli av så snart regnet upphört.

   Gillad av 1 person

  1. Tack Lena. Enligt prognoserna är solen redan på väg. Ännu har jag dock inte sett den. Men det kommer att behövas mycket värme på detta så naturen hinner återhämta sig.

   Gilla

 6. Ja det är larvigt mycket regn. Tror mina potatisplantor utvecklat gälar vid det här laget. Men jag tror det behövs, april var så torrt. Nu hoppas vi på uppehåll från imorgon.
  Härligt att se alla dina växter! 🙂 Ni är skickliga att odla med många svåra sorter, som rosorna. Backtimjan är svårt, jag lyckas inte hålla liv i mina. Hoppas dina går bättre. Jag kanske får prova krukodling till dem jag också. Eller acceptera. 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Jag tycker det är väldigt skönt att slippa det gula mjölet jag har ingen trädgård men en balkong som är sex och en halv meter lång..Nu ser vi fram emot lite sol och värme.. hoppas att dina växter klarat sig…ha en fin fortsättning på helgen nu kram Nicki 🤗🌷👍🤗🙏

  Gillad av 1 person

 8. Nu kom väl solen i så gott som hela landet och torkade upp det blöta. Du har så väldigt prydliga och fina odlingar, spaljéhörnet är speciellt vackert, nu sätter det väl igång snart och växer där. Jag är lite orolig för min pipranka, den brukar var i full gång så här års men visar bara svaga livstecken.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s