Mormors spetsar och rester av gamla handarbeten

Har ägnat mig åt att gallra bland gamla trådar och garner. Inbillar mig alltid att de kan komma till användning. De har legat i “kreativa lådan” där jag samlar sådant jag tror jag kan komma att ha användning av. Men nu har de legat där alltför länge och åker ut. Ja bara till uthuset utifall jag ångrar något! Ofta är det ju så att så fort man kastat något upptäcker man dagen därpå att precis det skulle man behöva just nu.

020pxpm
Min mormors gamla spetsar och och andra minnen

Så kom jag till mormors gamla spetsar – avsedda till lakan!!! Där satte jag stopp. Blev alldeles vemodig och nostalgisk. Sådant arbete gallrar man inte. Frågan är och den har jag funderat på i många år vad kan man använda dem till och vad kan man skapa med dem?

Denna lätt hysteriska samling av trådar och garner har jag nu kastat. Det svider lite för det ligger en hel del handarbeten bakom.

013pxpm003pxpm

011px

5 thoughts on “Mormors spetsar och rester av gamla handarbeten

 1. Jag hittade åxå en rad med spetsar i min mormors låda. Jag pimpade en rullgardin, nitade snyggt fast lite spets i nederkant på rullgardin och den blev som ny. 🙂

 2. Jag sparar gamla spetsar och tror mig orka med att göra en “tavla” av all möda som lagts ned av våra kvinnliga förmödrar. Kan INTE kasta ! Så många spetsar från gamla lakan och örngott som samlas i min “to-do-låda”.

  Har för övrigt börjat “död-städa” 2.0. Men det bär emot att slänga gamla fina dukar, gammalt sprött porslin och fina linnehanddukar. Avvaktar lite till……..

  1. Intressant med en tavla. Det måste jag fundera på. Dukarna har fått åka för länge sedan. Tycker man alltid håller på och dödstädar, men det verkar aldrig bli klart…

 3. Underbara spetsar! Själv har jag mest dukar, men också några böcker. Även en gammal poesibok. Tänkte precis som någon redan föreslagit, en tavla. Ett alternativ är ett tittskåp.
  Hälsningar
  Birgitta

Kommentera