Snygga skor för ömma fötter

Ännu en ny erfarenhet jag tagit till mig som senior – förutom den ökade användningen av ytterplagg – se klädgarderob för kvinnliga seniorer är behovet större av bekväma skor både till promenad och att gå hemma i.

Det fungerar inte längre med de slitna tofflorna när artros i tå och fot sätter in, när ryggen protesterar och allt vad det nu är som gör ont. Här måste foträta, breda och tjocksulade dojor till

Har även märkt att skoaffärer med utbud (eller kollektioner som det heter nu för tiden) avsedda för just slitna och ömmande fötter blir allt färre. Sedan tillkommer ju fåfängan – man vill ju inte att de skall se ut hur som helst!

Min favoritskobutik  är Frövi i Gamla stan i Stockholm (läser på kassen att de finns i Malmö också). Frövi har både praktiska, snygga, bekväma skor samt skor med uttagbara innersulor för kvinnliga seniorer. 
Min fot (både dam- och herrskor) i Båstad har en webbutik jag har mycket goda erfarenheter av också.

Tips!

  • Det är inte säkert man har samma skostorlek som tidigare. Ålder och tyngd sätter sig i fötterna också. Tillkommer lite småskavanker kan det också krävas mer utrymme.
  • Om man skaffar sig inlägg tänk på att man behöver en större sko än tidigare. Antingen ett 1/2 nummer längre ELLER en bredare sko med H-vidd (normalbred) eller ännu bredare med K-vidd (bred). Det finns även M-vidd (extra bred). I mitt fall har jag samma storlek som tidigare fast med K-vidd.
 
Nedan en omvandlingstabell av skostorlekar samt en förklaring av vidder.

6 thoughts on “Snygga skor för ömma fötter

  1. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod | Seniorvinklat

  2. Pingback: Skoinlägg/fotbäddar/ortopediska sulor kan vara räddningen för ömma fötter, knän eller ryggont | Seniorvinklat

  3. Pia Jansson

    Hej Jag är en”tjej” på 52 år som har fått artros i stortå leden på båda fötterna..Har jätte svårt att hitta bra/bekvämma ,snygga skor .Kan inte ha klack ,då det gör fruktansvärt ont. Så jag undrar om ni har någon hem sida som man kan besöka och kanske beställa i från.

  4. Pingback: På gång just nu – den 11 januari 2019 – Seniorvinklat

  5. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod - Seniorvinklat

Kommentera