Snygga skor för ömma fötter

Ännu en ny erfarenhet jag tagit till mig som senior – förutom den ökade användningen av ytterplagg – se klädgarderob för kvinnliga seniorer är behovet större av bekväma skor både till promenad och att gå hemma i.

Det fungerar inte längre med de slitna tofflorna när artros i tå och fot sätter in, när ryggen protesterar och allt vad det nu är som gör ont. Här måste foträta, breda och tjocksulade dojor till.

Har även märkt att skoaffärer med utbud (eller kollektioner som det heter nu för tiden) avsedda för just slitna och ömmande fötter blir allt färre. Sedan tillkommer ju fåfängan – man vill ju inte att de skall se ut hur som helst!

Min favoritskobutik  är Frövi i Gamla stan i Stockholm (läser på kassen att de finns i Malmö också). Så vitt jag vet är det enda skoaffären som har både praktiska, snygga och bekväma skor för kvinnliga seniorer.

Ett besök på Frövi i Gamla Stan är alltid en trevlig upplevelse. Så himla roligt att prova skor är det väl inte, men samvaron med andra seniorstockholmsdamer i denna butik är så kul och inspirerande.

En eloge till den tålmodiga och trevliga personalen. Tror jag provade tio par skor med mina fotbäddar som skulle sättas i och tas ur.

Dessa kom jag slutligen hem med.

Snygga skor för ömma fötter

Och nu undrar ni vad det kostade. Promenadskon kostade 1.450 kr och den söta inneskon 995 kr. Bägge anpassade för inlägg.

Tips!

  • Det är inte säkert man har samma skostorlek som tidigare. Ålder och tyngd sätter sig i fötterna också. Tillkommer lite småskavanker kan det också krävas mer utrymme.
  • Om man skaffar sig inlägg tänk på att man behöver en större sko än tidigare. Antingen ett 1/2 nummer längre ELLER en bredare sko med H-vidd (normalbred) eller ännu bredare med K-vidd (bred). Det finns även M-vidd (extra bred). I mitt fall har jag samma storlek som tidigare fast med K-vidd.

Här ett tips på ett skönt och billigt fotbad.

 

5 thoughts on “Snygga skor för ömma fötter

  1. Pingback: Att försöka åldras med stil, behag och jämnmod | Seniorvinklat

  2. Pingback: Skoinlägg/fotbäddar/ortopediska sulor kan vara räddningen för ömma fötter, knän eller ryggont | Seniorvinklat

  3. Pia Jansson

    Hej Jag är en”tjej” på 52 år som har fått artros i stortå leden på båda fötterna..Har jätte svårt att hitta bra/bekvämma ,snygga skor .Kan inte ha klack ,då det gör fruktansvärt ont. Så jag undrar om ni har någon hem sida som man kan besöka och kanske beställa i från.

  4. Pingback: På gång just nu – den 11 januari 2019 – Seniorvinklat

Kommentera