Site icon Seniorvinklat

Hemleveranser i Coronatider

Våra grindar står numera öppna hela dagarna. Vi tillhör riskgruppen (70 +) och beställer allt med hemleverans. Därför låter vi grindarna vara öppna så att chaufförerna lätt och snabbt kan ställa in paketen på tomten.

Nu väntar vi på ett paket med böcker från Ad libris . Vi betalar alltså extra för att få det levererat till dörren/grinden. Det är inte enbart för att inte utsätta oss eller andra för eventuell smitta utan vi behöver inte dra eller bära tunga paket. Vi är ej längre bilburna.

I morgon förmiddag kommer Mathem med veckoleveransen. På torsdag väntar vi på vin från Winefinder. På fredag kommer fröer och lite annat till odlingen på täppan. På apotea.se har vi fått mediciner.

Nästa vecka kommer matleveransen från ICA. Det var fullbokat på Mathem. (Mathem undersöker möjligheten att låta äldre få förtur med hemleveranser. Ingenting är klart ännu, men det låter hoppingivande.) Mathems varor är något dyrare än ICAs men utbudet och valmöjligheterna är betydligt större. Dessutom har de många extrapriser varje vecka.

Detta är vad vi kan göra för att hejda virusets spridning genom att inte besöka matbutiker eller andra butiker. Annat som vi handlar på nätet måste vi kunna få hemlevererat annars får det vara.

PS Det kommer allt närmare nu. En person i bloggkretsen rapporterar just nu att han är drabbad.


 

Exit mobile version