Site icon Seniorvinklat

Premium-paketet i WordPress – mina erfarenheter

När utrymmet i mitt WordPress-paket Personligt började bli tight uppgraderade jag till Premium.

Därmed utökades lagringsutrymmet från 6 GB till 13 GB. Kostnad från 4 till 8 Euro per månad, dvs i runda slängar från 516 kr/år till 1 032 kr/år.

Det extra utrymmet gav en betydligt större frihet och flexibilitet med bilderna. De flesta minskar jag fortfarande ändå ned till 640 x 480 px.

Man kan naturligtvis för att återta utrymme radera en del gamla inlägg eller gå igenom att man verkligen minskat bilderna. Om man tar bort inlägg minskas antal visningar, besökare, kommentarer, och likes för varje inlägg, vilket kanske inte har så stor betydelse.

I bloggens namn + /wp-admin/ under Media/bibliotek kan man klicka på bilderna och se i vilken storlek de är uppladdade.

Högst upp syns storleken. Längst ner kan man radera bilden. Bilden försvinner då i bloggen, men en kod finns kvar som behöver tas bort.

Gratisversionen av WP ger 3 GB, tror jag, men ganska begränsat med funktioner. Dessutom riskerar man att WP lägger in en massa reklam i bloggen. Alla drabbas dock inte av detta.

Om man har för avsikt att vidareutveckla sin blogg, men vill ta det lite lugnt i början passar detta gratispaket – om det fortfarande finns kvar.

Fler fördelar
Man kan ”tjäna pengar” på sin blogg med annonser. Något jag håller på och utforskar. När jag har lite överskådlig statistik lägger jag ut ett inlägg om det. Mitt mål är bara att bloggen skall betala sig själv!

Med Premium får man möjlighet till avancerad design, typsnitt, färg mm. Man kan själv laborera mycket mer här. Är man noga med utseendet på bloggen (vilket jag är) är detta en enorm fördel.

Tillgång till fler teman (300 st). Alltså bloggmallar med olika layouter.

PS Det är svårt att välja och det är lätt att förhasta sig. Temat skall ju passa bloggens upplägg och image. Filtrera efter dina önskemål. Man kan gå in och testa med sin nuvarande blogg. Klicka på open Live-demo och testa och anpassa.

Rubriker att filtrera efter
(Klicka inte på Aktivera om du inte vill ha temat.)

Man kan tro att ”prioriterad support” som ingår inte betyder så mycket. Men det gör det verkligen. WP är otroligt hjälpsamma och tillmötesgående kan jag intyga av egen erfarenhet.

En annan fördel är SEO-verktyg. Den konsten behärskar jag inte och har alltså ingen nytta av.

Man kan samla webbplatsstatistik med Google Analytics. En fördel som jag tror lämpar sig bäst för webbshopar.

Man får även stort utrymme att ladda ljud- och videofiler.

Man kan tidsinställa sina uppdateringar för sociala medier. Inget jag utnyttjat ännu.

Möjligheten att använda plug ins dvs. tillägg (kunna lägga till ytterligare funktioner) överfördes till Business-paketet precis i samband med att jag övergick till Premium tyvärr. Detta var annars en av anledningarna till att jag uppgraderade mig.

Nu måste man alltså ha Business-paketet för att få tillgång till plug ins, för 25 Euro dvs i runda slängar 3 228 kr/år. Visserligen med 200 GB utrymmen, men det finns gränser…. Jag har fått ett erbjudande om 16.75 Euro per månad, vilket skulle bli 2 160 kr/år. Vet inte om alla får det erbjudandet eller om det är för att locka mig att uppgradera ytterligare. Skulle tippa på det senare!

Tips! Eftersom jag är en försiktig person och inte gillar att lämna ut mitt kontonr har jag skaffat mig ett separat konto för dylika överföringar. ”Amerikakontot”. Där sätter jag in beloppet precis innan köp. Bra att ha även till andra inköp. Det är Pay Pal som gäller när man betalar till WP.

Slutsats
Ångrar inte att jag uppgraderade till Premium. Känns skönt med det utökade utrymmet och tillfredsställande att i högre grad kunna anpassa bloggens design som jag vill ha den. Lite ledsen blev jag över att det inte fanns plug ins.

Exit mobile version