Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – den 7 maj 2020

TV-älgarna är badkrukor i år
Med en bra bit över fem miljoner besökare har man förlängt Den stora älgvandringen på SVT till fredag den 8 maj. Det tackar vi för. Älgarna kallades badkrukor i media tills för några dagar sedan. Nu har man kunnat se ett flertal simma över Ångermannaälven som de lär ha gjort vid denna tid på året sedan stenåldern.

Fotboll på G
På Färöarna (som tillhör Danmark) inleds fotbollssäsongen på lördag den 10 maj. Där har man för övrigt inte haft ett enda dödsfall p g a covid-19 och har inte haft nya smittade på flera veckor. Funderingar på att flytta dit? Läs då gärna mer om öarna här.

Återstår att se vilka andra europeiska fotbollsligor som törs sätta igång. Några har annonserat att de kör igång i slutet av maj givetvis utan publik. Läste att i Tyskland kommer man att ha en hygienansvarig som ser till att stoppa eventuell smittspridning. Undrar om han kommer att ha koll på allt spottande!?

Inte nådigt att vara gammal i Sverige
Svenskarna är fjärde sämst i världen på att respektera äldre läser jag i en artikel om ålderism*. Hur kan det vara så? Svaret Karin Thunberg kommer fram till i SvD 3 maj efter att ha intervjuat forskare och författare handlar om är trendkänslighet, vårt pensionssystem och vår skräck inför döden.

* Genom åren har ordet fått flera skilda innebörder och definitioner. I sin bok Ålderism föreslår Lars Andersson, numera professor emeritus i gerontologi, att ålderism definieras som ”fördomar eller stereotypa föreställningar som utgår från en människas ålder och som kan leda till diskriminering”.

När man nu läser om äldreboendena börjar man allt undra hur det står till i Välfärdslandet!!!

Min coronastatus
Fortfarande efter tre veckor är jag inte feber- eller symptomfri från covid-19. Är klart på bättringsvägen och ligger i startgroparna för motions- och styrketräning. Viruset har tagit musten ur mig fullkomligt. Tack och lov var nog detta bara en västanfläkt mot vad kunde ha varit.

Fusksolbränna
Har beställt ett solpuder (bronzer) för att fräscha till den värsta blekheten. Möjligheterna till lite naturlig solbränna har hittills inte varit många. Har man lite fet hud skall ha det i fast puderform att borsta på lite lätt. Har man torr hud passar en flytande bättre som man applicerar med fingrarna. Läggs på med borste.

Byxor med resår i midjan
Jag har skrivit om den förr och kan inte nog berömma denna utmärkta, välsittande och lättskötta mirakelbyxan. De olika modellerna finns numera med mönster och i olika färgeri storlek 34-56. Jag beställer som karantänisolerad mycket på webben. Jacobssons är en av mina favoriter vad gäller service, snabbhet och kundservice. Man kan byta och returnera flera gånger och bemöts alltid med samma vänlighet. Min favorit är i jeansdenim och regular.

Läser just nu
Patrick Radden Keefes ”Säg inget” är en andlöst spännande genomgång av konfliktens olika aktörer och turer, och samtidigt en detektivgåta som leder rakt in i hjärtat på IRA. Boken har hyllats som både banbrytande true crime och som mästerlig skildring av en konflikt vars efterverkningar än idag påverkar Europa.

”Detta är inte bara ett mäktigt och suveränt journalistiskt verk, det är samtidshistoria när den är som bäst” – Maya Jasanoff


Exit mobile version