Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – den 24 november 2019

Då är man på banan igen efter diverse datastrul. Tillhörde det fåtal som hade svårt lämna Windows 7 men är nu lycklig innehavare av Windows 10. Dessutom har jag bytt e-post från Windows Live Mail till Thunderbird (det låter något det!!!). Är mycket nöjd med bägge. Trevlig sysselsättning när det våta (i form av strilregn, fuktdroppar, dimma, dis, akvarium) utanför fönstret verkar ha blivit en stadigvarande väderlek.

Men fullt så eländigt som i Venedig är det ändå inte. Lite pinsamt att ha ett välbesökt inlägg på bloggen med rubriken Venedig är bäst på hösten!!!

Influensvaccineringen är också avklarad. Så nu är jag beredd möta Kung Bore. Få se nu hur det blir på Andersdagen den 30 november. Ni vet Bondepraktikans ”Anders slaskar julen braskar”.

TV
Njuter i fulla drag av The Crown.  Vilken serie! Vilket skådespeleri! Vilken regi! Olivia Colman är helt suverän.

På URplay finns en dokumentär (finns att se tom juli 2020 ) om Farah Diba för er som minns henne. Hon är 81 år nu och är fortfarande mycket stilfull. Efter den iranska revolutionen 1979 tvingades hon i landsflykt och lever idag i USA och i Frankrike.

Bloggannonser i WordPress
Utlovade en redogörelse över hur det är att annonsera genom WP. En och annan kommer nog att le i mjugg när jag berättar att det gick åt pipan. Det dröjde inte många dagar förrän platsen med de ganska snygga WordPressannonserna blivit utbytta med porr. Yes jag har anmält saken till WordPress!!! (Givetvis har jag upphört med annonserna.)

Fräsch sallad
Färdigsköljd sallad i påse håller sig längre spänstig i kylen om man lägger hushållspapper i den öppnade. En knep jag läste någonstans och har praktiserat med gott resultat.

Rödvinsfläckar
lär försvinna om man häller vitt vin! på dem. Det skall verka i ca tio minuter och sedan sköljas med ljummet vatten. Har inte själv provat, men skall komma ihåg det till nästa gång.

Handkräm
Nu är det dags att börja använda kräm för att hålla händerna mjuka och lena. Jag har en på nattduksbordet, en vid TV-fåtöljen och en vid handfatet där jag tvättar händerna.


Exit mobile version