Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – den 7 juli 2019

Nu är den svenska högsommaren här med ömsom sol ömsom regn och många olika molnformationer att beskåda på himlen.

Idrottsevenemang på TV
Nu duggar det tätt med stora idrottstävlingar. Man hinner knappt hämta sig från den ena förrän det är dags för nästa. Störst och bäst av alla var naturligtvis bronset till fotbollstjejerna. Helt enastående bra!

I Wimbledon har man sett flera superbra matcher. Den femtonåriga Cori Gauff fick en att tappa andan när hon slog ut både Venus Williams och Polona Hercog.

Touren startade i Bryssel med hisnande drönarbilder över staden och framför allt över Grand Place, det medeltida torget med alla rikt smyckade gilles- och patricierhus. En fantastisk plats.

Boktips
Har just läst en spännande och välskriven bok av Clare Mackintosh Jag lät dig gå – pocket ca 60 kr. Utkom 2016. Passar utmärkt som semesterlektyr.

Johannasdeckarhorna har skrivit en mycket bra recension om den.

Game of Thrones som broderi

I The Guardian kan man läsa om ett broderi med scener ur Game of Thrones som bäst håller på att färdigställas. Det är 30 brodöser som broderat alla åtta säsonger av TV dramat. Den 90 meter långa bonaden visar de mest kända händelserna, platserna och historien ur den populära serien.

Broderiet är gjort i samma stil som den legendariska Bayeuxtapeten*. Nu finns den utställd i Ulster Museum i Belfast, Irland. Avsikten är att den skall forslas till Frankrike i september där den skall placeras intill den gamla Bayeuxtapeten.

Nedanstående varningstext (som visas i anslutning till utställningen) kommer nog snarare göra de flesta mer nyfikna än avskräckta!?

”Please note: Due to the depiction of graphic scenes, viewing of the tapestry is not suitable for anyone under the age of 18. ”

*Bayeuxtapeten skildrar i ett 68 meter långt broderi normandernas erövring av England år 1066. Läs mer om Bayeuxtapeten i mitt inlägg här.

Inläggningstider
Vartefter svenska grönsaker finns mogna blir det dags att göra inläggningar. En av mina favoriter är rödbetor. I mitt tycke är det stor skillnad mot färdigköpta. Men så kladdigt. Gäller att använda gummihandskar. Denna gång delade jag betorna i klyftor, eftersom det kan vara lite vanskligt ibland att skära dem direkt på tallriken! Skivade blir för tunt tycker jag.

Laxfiske
Nu är björnarna i Brooks Fall i Alaska i full gång med laxfisket. Kan aldrig se mig mätt på detta skådespel.


Exit mobile version