Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – den 9 juni 2019

Sommarens första och förhoppningsvis sista värmebölja är över – åtminstone i östra Svealand. Det var en påminnelse om hur det var förra sommaren. Det blev anledning till att kolla förrådet av fläkt- och kylapparater. Ser på webben att bordsfläktarna redan börjar ta slut – igen!!!!

Tennis
För övrigt har man njutit av tennis från Paris där det röda gruset yrde i de starka vindbyarna. Mer tennis blir det. Den 1 till 14 juli kan de som intresserade se tennisen från gräsplanerna i Wimbledon.

Har nu studerat tennisspelarnas klädsel och förstått att på huvudet är det snusnäsduk som gäller. Faktiskt ett riktigt bra och bekvämt ”plagg”. Fick tag i två snygga i närbutiken. Chickt att ha antingen som tennisspelarna som svettband kring pannan eller knutet   kring halsen.

Touren
När vi ändå är inne på sportevenemang kan jag upplysa om att årets Tours de France trampas mellan den 6 och 28 juli. Ser fram emot att följa tävlingen lika mycket som att njuta av det vackra franska landskapets olika scenarior och de gamla underbara slotten i fågelperspektiv.

Mattips

Denna gång vill jag tipsa om en jättegod klassisk italiensk rätt. Carpaccio på Bresaola som jag tycker passar som en sommarrätt. Den går fort och är lätt att tillreda bara man har bresaola hemma.

Viktigt med denna rätt är de lövtunna (skurna med osthyvel) skivor av äpple man lägger uppepå bresaolan och salladen. Min favorit till detta är den syrliga äppelsorten Jazz.

Överst strör man rikligt med Parmesanost och ringlar över med olivolja. Ev lite flingsalt också.

Flugsmällare
Är lycklig ägare av detta urgamla redskap som jag redan använt flitigt i år. Flugor och matlagning hör sommaren till. Vi har även använt den mot myggen som är av modell större här i år.

Väskmode
Det är så trendigt med ryggsäck och tygväskor/shoulderbags numera. Ett praktiskt och avslappat mode i mitt tycke. De påminner mig om en egensydd tygväska som någon frågade efter och som hamnat i byrålådan.

Jag lottar härmed ut denna ”djungelväska”. Måtten är ca 35 hög, ca 59 bred och handtagen 80 cm. och den är något använd. Utlottningen sker om ca en vecka.

Kryddträdgård i krukor
Så här ser mina lilla kryddväxtsamling ut. Det är alltid pålitligt med kryddväxter. De får sällan ohyra. Doftar gott. Gott att använda i matlagningen. Kräver inte mycket vatten. Framför allt drar den humlor och bin till sig.

Bästa platserna att semestra i Europa
Loneleyplanet har nyligen valt de bästa platserna. Titta här och njut av bilderna.

TV-serien Falsk identitet
Stor lycka att man börjar spela in en femte säsong av serien Falsk identitet. Det är nu en ny regissör Jacques Audiard och även huvudrollsinnehavaren själv Mathieu Kassovitz kommer att vara med och regissera. Det blir tio entimmesavsnitt och kommer nästa år.


Exit mobile version