Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – den 25 maj 2019

Invasion av ludd i Stockholmsregionen
Sedan ett par dagar har atmosfären i och kring Stockholm varit full av små gråvita, kringflygande och kletiga tussar. De påminner om de som maskrosorna släpper, men är mindre och fler. Som ett irriterande ”snöfall” har de lagt sig i drivor. De har trängt in i varje vrå och i näsa och mun. Folk har gått omkring och fäktat med armarna för att de inte skulle fastna på kläder och i hår.

Enligt expertisen är det sälg och asp som har släppt mycket pollen i år, vilket bidrar till att det bildas frön. När fröna mognar släpper luddet.

Jättekul tyckte somliga ungdomar som tände eld på de lättantändliga drivorna som låg på marken och förorsakade därigenom mängder av markbränder i området.

Regnet som kom var därför välkommet på många sätt. Dessvärre har det – luddet – återkommit.

Sommaren är shortsens tid

I stället för att lägga ner tid, ork och pengar på ett par nya shorts klippte jag av ett par gamla brallor. Vips så hade jag ett par nya sköna ”ingådda” shorts. Inte för att visa mig offentligt i, men i alla fall för hemmabruk.

Tog ett mått från nederkanten. La till för sömsmån och klippte av. Aktade mig för att ta för mycket. Längden måste ändå vara anständig!

Sommarhandarbete
Letar efter garn till en sommarponcho. Vill ha en lättburen tunn poncho att hänga över T-shirtar och toppar som sett sina bästa dagar, men ändå är sååå sköna. Dessutom har jag kommit på att det är ett utmärkt sätt att dölja diafragma och mage:)

Letar man efter snygga handarbeten har Svensk hemslöjd mycket att välja på.

Sommaren kräver fräscha fötter
Hög tid att se över sina fötter – på salong eller i hemmaspat. Synliga tår och hälar måste hållas snygga i sandaler – om man inte vill dölja dem i sockor förstås.

Det kostar en del att göra det på salong, men det blir grundligare utfört och håller längre. Här är mitt recept på ett skönt, billigt och enkelt fotbad.

Till sommarens husapotek
Hydrocortison-salva mot kliande myggbett och lindriga eksem.

Xylocain.salva som lokalbedövar och lindrar smärta, men inte stör läkningen. Rekommenderas mot insektsbett, sår- och brännskador eller vid anala besvär.

Det blir mycket om Stockholm denna gång. OK?

Stockholm i mitt hjärta
Några stockholmsbloggar jag gärna följer för de är så fina.
Storstadsnatur
Med underbara foton på djur och natur i Stockholm.

Stockholms gröna rum
Slottsträdgårdsmästaren Hasse Westers blogg.

Mattips
När jag ändå är inne på stockholmsstuket vill jag passa på att rekommendera denna lilla enkla och goda rätt.

Ett par stockholmare med potatissallad av färskpotatis med vinägrettsås är en enkel och god liten rätt.

Stockholmdirekt
Jag kör på med stockholmstemat lite till. Appen Stockholmdirekt upplyser om allt som händer i stan. Annonser förstås, men i övrigt mycket informativ och uppdaterad.

TV-tips
Här kan ni själva  läsa om nya TV-seriestarter som är på g – i stället för att få det filtrerat efter min smak. Vet inte vem som ligger bakom den, men den verkar väl uppdaterad. Har skrivit och frågat när nästa säsong av Shetland (som inte finns med i förteckningen) skall visas, men inte fått något svar.

Får jag så bara visa en bild jag lånat på webben som visar vem som härskar på fågelbordet. Det trodde ni inte va?


Exit mobile version